Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
komodoi péntek, 15:39
Előzmény: #118516  ragarda
Kivéve, ha bejelenti, hogy ja a vám csak vicc volt. Komolyan elhittétek hehe. Recesszio amit ő idéz elő nem lehet érdeke, kivéve, ha megőrült, mert a népszerűsége még inkább a béka ülepe alá esik és ettől nem fogja elég szépnek látni magát a tükörben.
mereszZenesz péntek, 15:35
Én már olaj shortban vagyok....
KrisztinaI péntek, 15:32
Kivéve a Ferrari, aki bejelentette, hogy 10%-al emeli az autók árát, és nem mertem megtartani, amikor megvettem a legalján, de jó!
Wally_Karue
Wally_Karue péntek, 15:31
Nincs már buy the dip, nagy reccsre kell készülni, ha nem jön valami jó hír a vámokról, ami a bohóctól kizárt
ragarda
ragarda péntek, 15:29
Piacot elnézve recesszióra készül mindenki
KrisztinaI péntek, 15:25
Előzmény: #118510  szieszta
A mezőgazdaság szezonális munka, neked viszont minden nap kell enni, a mezőgazdasági termelő annak függvényében fog sok sok milliós gépet venni, hogy mekkora területen gazdálkodik. Ha 10 hektáron, nembiztos, hogy édemes egy hatalmas gépparkot fenntartani, de ha több ezer hektáron, akkor már másképpen néz ki az egy hektárra eső költség, tehát lehet, hogy megéri megvenni. Szintén, ott már optimalizálják a kamattal a dolgot, ha hitelre veszi fel, ami ismét leírható, és az amortizációja is leírható, ismét semmi összefüggés nincsen az átlag ember napi problémáival. (ő lesz a szavazó)
pomperj
pomperj péntek, 15:24
Előzmény: #118461  pomperj
SPY daytrade
A tegnapi 5 subhullamos, tisztan impulziv rally kesz, es megvan utana a felkorrekcio is.
Ma mar a tegnapi alj ala leszakadt, es ezzel megerositette a gyanut, hogy 
A) megvan kompletten  es kesz az  (i-ii) hullampar, es mar wave(iii) elso kis subhullamai mennek lefele.
B)kicsit remenyteljesebb az ALT2   eset, ha ez meg csak wave(v of ii).
.
Raadasul ugye most van a honap legvegere vart fibo turn-window is, lasd az errol szolo rajzot 2 napja.
.
https://imgur.com/a/SkWZq8a
.
Nincs kedvem egy bear piacban szamozgatni az esesek sorozatat, es gondolom  a tarsasag nagy
reszet sem erdekli, mar kiszallt a stoplossoknal. Ugyhogy egyelore ritkitom vagy teljesen abbahagyom.
KrisztinaI péntek, 15:21
Előzmény: #118511  szieszta
Hát én nem így látom.... a lakásra nem igaz, külföldön már vannak ruhabérlő cégek, valahogy ott sem annyira látszik gazdaságosnak a bérlés, összességében, akinek tőkéje van, az várja annak megtérülését az eszközön kersztül, amit birtokol. A megtérülés  számítási alapja a mindenkori kamat, ami az infláció miatt egyre nő.... eskü nem értem, hogy ez magánszemélyre hogyan vonatkozik, mert a magánszemély az utolsó megfizetője mindennek, semmit nem tud sehonnan leírni, és nem ő fogja eldönteni, hogy az autóját 3évig használja, vagy 10, hogy mikor és milyen feltételek mellett használja....én nem tudom, de valahogy a Microsoft 365  Office-nak sem örül mindenki, és a legtöbb ember valamilyen ingyenes dologgal próbálkozik, ami van, de egy kicsit suta,stb, tehát a saját éleszínvonalad csökken vele..... nem értem, hogy min vitatkozunk, amikor egyértelműen látszik, hogy a tőke birotokosa jár jól, és  nem a pici adófizető a sor legvégén. Ő kifizeti az áfát, az szja-t, ha hitelt vesz fel, annak a kamata számára nem leírható, a bérlet nem leírható neki, hosszú távon belátható, hogy nem éri meg és kiszolgáltatottá teszi, és soha nem fogja tudni magát utolérni.
Ha nem haragszol, nem folytatnám, mert egymástól független dolgokat próbálsz összehasonlítani értelmetlen kontextusban.
magnezium
magnezium péntek, 15:10
minden reccs
szieszta péntek, 15:00
Előzmény: #118509  KrisztinaI

Minél többen bérelnek, annál több cég jön létre, hogy ezt kielégítsék. Látnak benne üzletet. Ezért folyamatosan nő a konkurencia és ezzel az árverseny is. Ha jobban jön ki a bérlés, akkor egyre többen átváltanak erre.
Biztosan emlékszünk még a különféle adattárolókra. Most már senkinek nem kell, inkább fillérekért küldik a felhőbe.
szieszta péntek, 14:54
Előzmény: #118508  KrisztinaI

Ha gépet veszel, a gép árát is leírhatod , ha lízingeled szintén. A traktorista bére is költségként elszámolható.
Itt nem arról van szó, hanem arról, hogy ha idénymunkásra van szükséged, nem veszel fel saját munkaerőt, mert a holt időszakban nem tudod kihasználni. Meg 100 hektárra nem veszel sokmilliós kombájnt, ha 7 nap alatt learatsz. Ez csak egy mánia volt, hogy a gépekre adtak támogatást, akkor már a kiskertben is 200 lóerős dzsondír dolgozott.
Régebben a faluban volt 1 cséplőgép, meg két gazda összefogta ökreit,  ha mélyebb szántást akart.
Kisvárosunkban, 8 ezer lakosra már 8 taxi futkos. Viszi haza suliból a gyereket, nyugdíjast orvoshoz, bevásárolni. Emiatt már nem veszik elő a kocsit, vagy már nincs is.
KrisztinaI péntek, 14:18
Előzmény: #118508  KrisztinaI
+ magánszemélyként minden, amit bérelsz, az a tőke költségének a növekedésében arányában növeli a költségeidet, és növeli a kiszolgáltatottságodat. Ha körülötted mindennek nő az ára, de a te béred nem, akkor mindig hátrányban leszel.
KrisztinaI péntek, 14:15
Előzmény: #118506  szieszta
Hogy mit veszünk és mit bérlünk egészen másképpen néz ki, ha te csak a saját szükségleteidre használod, vagy termelésben vesz részt, arról nem beszévle, hogy a bérletet te költségként leírhatod termelő vállalkozásban, csökkenti az adóalapodat, magánszemélyként nem tudod leírni.... a két dolognak semmi köze nincsen egymáshoz.
szieszta péntek, 14:13
Előzmény: #118504  komodoi
Majd lesz csokitojás........Ja nem, mert a csoki ára is egekben.
szieszta péntek, 14:11
Előzmény: #118501  KrisztinaI

Nekem sok gazda ismerősöm van és meglepve látom, hogy kezdenek átállni és nem vesznek gépet, hanem megrendelik az egyes munkálatokat. A héten beszélgettem egy ügyvezető igazgatóval, aki szintén szolgáltatókkal dolgoztat. Azt mondta, csak a hagyományos haldokló gazdák vesznek arany áron gépeket, hogy 2 hétig használják. Neki profi közgazdásza van, aki nemcsak a könyvelést végzi, hanem ki is értékel és tanácsot ad. Neki jött ki, hogy jóval olcsóbb elvégeztetni a munkát, mint gépet és munkást fenntartani egész évben. Nem beszélve arról, hogy ezek az új gépek hetente elromlanak.
Ez egy ördögi kör, mert pontosan ezért, több nyeresége marad, amiből újabb  cégeket tud megvenni, ezzel nagyra nőni. Ráadásul mivel gond nélkül fizet, mindenki nála akar dolgozni és nagyon jó alkupozícióban van. Volt olyan is, hogy a megmaradt gépekkel máshol dolgozott drágábban, mint amennyiért nála megcsinálták ugyan azt.
ragarda
ragarda péntek, 13:50
Előzmény: #118503  Galoca
Majd a recesszió elviszi 
komodoi péntek, 13:05
Tojást is elérte a kereskedelmi háború. Tojásháború:-) Ha éppen lenne ország, aki tudna szállítani Húsvét előtt kétszer is meggondolja, mert az usa sikeresen szétverte a bizalmat, anélkül meg nincs üzlet. A szabályzói különbségek meg áthidalhatatlanok, félő, hogy ki sem fizetnék. Itt tartunk :https://www.euronews.com/business/2025/03/28/us-egg-shortage-is-europe-ready-to-help-despite-tariff-tensions
Galoca péntek, 12:56
Előzmény: #118491  pomperj
Azért van egy pozitívuma is Trump szempontjából - a költségvetési többletbevétel.
KrisztinaI péntek, 12:28
Előzmény: #118500  KrisztinaI
* az internet tele van DIY Ikea furniture renovation, akár mi videókkal....az embereknek tetszik, de egyre többen írják, hogy persze lehet, hogy 150 USD volt az alapanyag + a profi szerszámok (tőke). 
Akinek van, annak még több lesz, akinek nincsen, annak pedig még kevesebb, lehet várni a polgárháborút, amikor az emberek rájönnek, hogy esélyük sincsen a rendszerben.
KrisztinaI péntek, 12:20
Előzmény: #118495  pomperj
Ezt már manufacturing vezetők is elmondták, hogy nem lehet a munkaerő költsége miatt hazavinni a gyártást, gondolom, hogy két lehetőség lesz:
1) maximálisan robotizálni- valahogy évek óta mondják, de nem igazán történik meg, már Elon Musk is embermentes gyárart vizionizált, de abból sem lett semmi
2) elviselhetetlenné tenni az árát mindennek, ekkor minden, de minden bérletben fog mozogni, az átlag ember soha nem fog tudni nyugodtan aludni, nyugdíjba menni, mert a shareholder economyban nem fognak lemondani a profitról.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek