Egyik mondatod sem állja meg a helyét, ezért nem is szorul magyarázatra... Ami biztos, hogy 3000-körül volt a BTC. amikor először megsajnáltál.... Azóta sok minden változott csak én nem változtam és nem is fogok... Továbbra is töretlenül hiszek a Bitcoinban és ez így is marad örökre...
Szerintem jol kalkulaltal, PBRa-bol a veszteseges Q4-re kapunk ADR-enkent 24cent osztalekot. De meg abban a rossz esetben is , ha a tobbi negyedeve ugyanilyen veszteseges lenne, ez akkor is evesen 4*24=96cent, szoval a mostani 13$ mellett 7% hozam lenne. Ez kb. 4x annyi, mint egy atlagos SP500 ceg osztaleka. Dehat az valoszinu, hogy visszater eves atlagban az EPS=3.80$/ADR profit, es ujra ennek 60% resze lesz az osztalek.
BTC. Nem jutott 90 fölé. 87078-nál nem tudott magasabbra menni és ez azt jelenti, hogy le fog menni 75341-szintre is... A 4-órás charton egy diagonál formálódik (szerintem) és ez is alá támasztja, hogy még van egy lefelé kör benne... Az esés 99475-ről indult.. Diagonál esetén picivel ez fölé térhet vissza... 75341-környékéről mindenképpen érdemes longot kötni, mivel ha nem is diagonál lesz ez, akkor is lehet számítani egy erősebb fel-körre...
Köszönöm, a yahoo-n néztem rá a héten és a február 26-ra emlékszem hogy akkor még osztalékkal forgott a részvény, ma meg már osztalék nélkül. A linket elmentem, mert osztalék miatt nekem is van PBR részvényem.
Azért annyira nem lepődnék meg, ha holnap eljátszanának egy komolyabb felpattanást. Hírt könnyű gyártani hozzá, Trump (aki már azt is letagadja, hogy a múlt héten lediktátorozta Zelenszkijt) mond valami diplomatikusat kivételesen, vagy lesz vmi látszatengedmény a vámok kapcsán. Vagy lehet vágyvezérelt a gondolkodásom, mert csúnyán beragadtam. Az eredeti tervem szerint február végén álltam volna jórészt cashbe a volatilisabb amerikai részvényeimmel, de sajnáltam lemondani az idei profitról. Sebaj, legfeljebb lemondok a tavalyiról is..:)
Igazából osztalékot az ADR ma fizet, ami magyaroknál is még több munkanap lesz, itt tudod utánkövetni az osztalék kifizetéseket: https://adr.com/drprofile/71654V101 A gond az, hogy fele annyi osztalékot javasolt a PBR az előző negyedévhez képest, amihez linket nem tudok adni még, de alább olvashatod: "Amount to be paid: R$ 0.70954522 per outstanding common and preferred share, distributed as follows:
he first installment,
amounting to R$ 0.35477261 per outstanding common and preferred share,
will be paid on May 20, 2025, entirely in the form of dividends.
the second
installment, amounting to R$ 0.35477261 per outstanding common and
preferred share, will be paid on June 20, 2025, entirely in the form of
dividends.
Record date: April
16, 2025, for holders of Petrobras shares traded on B3, and record date
on April 22, 2025, for holders of ADRs traded on the New York Stock
Exchange (NYSE). Petrobras shares will be traded ex-rights on B3
starting April 17, 2025.
Payment dates: for
holders of Petrobras shares traded on B3, the first installment will be
paid on May 20, 2025, and the second installment on June 20, 2025. ADR
holders will receive payments starting May 28, 2025, and June 27, 2025,
respectively." Ez nagyjából (jó esetben) 0,25 USD, ami majdnem fele annak, ami általában lenni szokott negyedévenként (0,4 USD) A 2024 Q4 reportban van magyarázkodás, de azt sajnos én mérnökként nem értem, de valszeg János tud majd érdemben válaszolni. Mindenesetre én tartom, és veszek majd még 13 USD alatt.
Annyiban lenne értelme, hogy menet közben lekísérjük az eséseket és meglátjuk, hogy ez egy 3-4. pont közötti esés a long piacon, vagy ez egy hosszabb esés, akár 10-13 éves.
Nincs ertelme tovabb az SPY-t analizalni. Elvben 9db eso hullam kovetkezhet, varhatoan mindegyik 50-120 pont meretu lehet, kb ahogy eddig, es mindegyik kis menetkozi korrekcio csucsa egy ujabb ellenallas a fordulat szamara. Egy darabig reszemrol nincs ehhez mit hozzatenni, gondolom nincs is szukseg ra.
"Nagyon érdekes robotod van, ami 82093 ra van beállítva, hogy zárja a shortot , ami végül nem teljesül, mégis zárja és beül longba." --- A BTC újra esik, de BKKT robotja biztos zárta a napi csúcs közelében a longot és újra shortba állt.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.