Azulon

Regisztráció: 2021-06-27 22:01:41

Hozzászólások száma: 31

Utolsó hozzászólás: 2023-11-24 15:29


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2023. 11. 24. 15:29
Hétfőn tegyél vételi ajánlatot az OTP-re 1000,- Ft-ért és este, ha nem teljesül már forintban lesz a pénzed.
EUR/HUF 2023. 08. 01. 01:21
Ez nézőpont kérdése. 25%-ról csökkent 20%-ra ez 20%-os csökkenés. Ez kész sikertörténet, egy gazdasági csoda, a kormányunk áldozatos kemény munkájának az eredménye. 
Én csodálkozom, hogy nem ezzel van tele az állami média.
OPUS es 4IG elemzesek 2023. 07. 24. 22:46
Köszönöm...
OPUS es 4IG elemzesek 2023. 07. 24. 22:32
Nem tudom, az első Orbán kormányzás alatt ment az, hogy eladjuk a MOL gáz üzletágát, majd mégsem adjuk el. (a gáz üzletág veszteséges volt) Jönnek a németek, megveszik, mégsem. Az árfolyam meg ugrált 3000 és 5000 között. Szóval azért van gyakorlat a tömésben. Azóta nagyban megy a játék. Az biztos, hogy sem az opus sem a 4ig nem egy teniszezős részvény, ez nem a kicsik játékszere. 
OPUS es 4IG elemzesek 2023. 07. 24. 22:16
Bocs, hogy beleszólok, de a János leírta, hogy invesztorként (befektetőként) nem veszi, venné. Daytredelni venné, decsak profiknak ajánlja aki ügyes. Szóval szerintem kár bántani.
Ha olvastátok a Münchauzen báró történetét ott úgy fogott medvét, hogy a szekér rúdját bekente mézzel majd a medve felnyalta magát a rúdra. Na, aki most befektetésnek vásárolja az Opust az most nyalja fel magát a rúdra.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2023. 07. 21. 22:54
Lengyelország keleti részét Sztálin adta ajándékba, ezt ma mondta Putyin. Ukrajna keleti részét meg Hruszcsov adta ajándékba Ukrajnának amikor még az 50-es években létezett a Szovjetunió.
Ennyi....
Financial Forecasts 2023. 05. 31. 11:24

Állítólag 50 dollár adományból 5 dollár jut az éhezőknek, 45 dollár a működtetésre megy el.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 05. 12. 21:25
Szerintem az orosz konzulátuson próbálkozzál  Budapesten vagy Debrecenben. Elég ha csak az elektronikus alkatrészeket viszed be hozzájuk, majd kiszedik a processzorokat belőle és futárpostával küldik majd Moszkvába.
Egyébként ez tényleg vicces, de lehet, hogy jó néhány emberük, itt európában fedő cégeken keresztül vásárol vagy rendel amerikából, európából alkatrészt, nyomtatott áramkört és ezt juttatják ki. 
Financial Forecasts 2023. 03. 12. 17:44
Kedves János,
Kiváncsi lennék a véleményedre a jelenlegi banki helyzetben most hogyan látod a Credit Suisse helyzetét.
Főleg most, hogy a IV. negyedév eredményeinek közzétételét elhalasztották. Érdemes-e hosszú távra tartani, esetleg hol lenne érdemes most beszállót keresni.
Köszönöm.
ELLI(o)TT KLUB 2023. 03. 01. 10:18
Szia, az én ügyfeleim folyamatosan.....
A jogkövető vizsgálat lényege, hogy a NAV valamilyen anomáliát lát a lejelentett adatok és a beadott bevallás között, ezért a vizsgálat alatt van időd ezeket kijavítani önrevízióval. Itt még ninncs szankció, adómegállapítás.
A másik lehetőség, hogy egy jogkövető vizsgálat alatt begyüjtik az iratokat, ha te nem adod be akkor megkérik a számlákat a partnerektől és a jogkövető vizsgálat után átfordul az egész egy utólagos vizsgálatba. Ott már biztos, hogy megállapítanak adóhiányt vagy adóbírságot.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 01. 25. 19:46
Első olvasatban megdöbbentő és vérlázító, de ha átgondoljuk egy ilyen hangbeszélgetést bárki tud csinálni csak neveket kell benne említeni, az alapítvány adataihoz is hozzá lehet férni, nyílvános. Szóval ilyen beszélgetést bárki tud csinálni bármikor telefonon. 
Szóval egyenlőre nincs semmi konkrétum valószínűleg ez csak egy lejáratás és  sikeres is lesz úgy, hogy lehet az igazgató teljesen becsületes ember és nem követett el semmi galádságot. 
OPUS es 4IG elemzesek 2023. 01. 19. 17:06
Az első Orbán kormány idején játszották el ezt a MOL-al. A gáz üzletág veszteséges volt, el akarták adni. Mindíg bedobtak valami hírt amire emelkedett majd mégse adjuk el. Leesett az ár. A Ruhrgáz nevű cég megveszi felmegy az ár. A benfentesek hol eladtak, hol vettek. A kicsik pedig folyamatosan veszítettek.
Én arra tippeltem, hogy most nem veszik meg a Vodafont és ezért lemegy az ár...
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 16. 20:11
Én az olasz Coop üzletben szoktam venni 0,99 centért, de a Pam hálózatban 1,09 euró. A wc papír, konyhai törlőt oliva olajat, mosószert szintén olaszban veszem mert tényleg olcsóbb. És hozzá tartozik még, hogy a sokkal jobb minőségüek a mosó és öblítő szerek. 
Ráadásul a Barilla tészta egy elsőáras tészta kint mert ennél a többi drágább, de nekünk minőségnek van eladva. Sajnos ez elég szomorú....
Financial Forecasts 2022. 12. 14. 17:03
SÃO PAULO--The preferred shares of Petróleo Brasileiro SA, or Petrobras, fell 4.2% after the lower house of Brazil's Congress approved a bill that would make it easier to put political appointees in top positions.Petrobras' preferred shares reached 22.35 reais ($4.18), and are down 18% from the end of last year through Tuesday's close. The benchmark Ibovespa stocks index was down 1% in early trading.Brazil's Chamber of Deputies on Tuesday evening approved a bill that would reduce to 30 days from 36 months the quarantine period preventing people who had worked on political campaigns from going on to work in management in state-controlled companies such as Petrobras.Banco do Brasil shares were down 2.8% at 30.98 reais.The bill still must be approved by the Senate and signed by the president to become law.Petrobras has in the past been used by Brazilian governments for political ends, such as investing in sectors favored by administrations to boost economic growth or keeping fuel prices artificially low to help keep inflation under control.A law approved in 2016 helps protect state companies from political meddling, and the current bill would weaken those protections.
Elméletileg Lulának még jóvá kell hagyni és kérdéses a szenátus. Ott nem tudom, ki van többségben....
Financial Forecasts 2022. 12. 14. 16:13
SAO PAULO (Reuters) - Brazil’s lower house of Congress voted late on Tuesday to change the country’s State-Owned Enterprise Law to make it easier for politicians to take roles at state-run firms, triggering an early Wednesday sell-off in local financial markets. The bill, which now heads to the Senate, cuts the quarantine from 36 months to just one month for people with decision-making roles in political parties or electoral campaigns to take positions at state-owned companies. Brazil’s real tumbled as much as 1.2% against the dollar in the wake of the news, while the benchmark Bovespa stock index slid 0.8% on Wednesday morning. Shares in state-run firms took some of the biggest hits, with oil company Petroleo Brasileiro SA (Petrobras) dropping 4% and lender Banco do Brasil SA down 2%. Petrobras was at the center of a record-breaking political corruption scandal over the past decade, due in part to political appointments in its senior management. Analysts at BTG Pactual said the revised law would be bad for governance at state-owned firms as it eliminates one of their main mechanisms of defense from political influence.
Financial Forecasts 2022. 12. 13. 22:06
A belpolitikai helyzet miatt bizonytalan a Brazil piac. Most egy rendőrörsöt támadtak meg a Bolsonaro hívei. Attól félnek a befektetők, hogy az fog megismétlődni ami az USA-ban az elnök beiktatása előtt 2021 januárjában. Félnek a káosztól. 
A Lula is most kezdi a minisztereit megnevezni.  
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 11. 30. 23:36
Az inflációt mindíg az előző évi adatokhoz mérik. Idén rekord magas,  2023-ban ha 1-2 %-al tudják csökkenteni az olyan sikernek lesz előadva.
Ahogy V.I Lenin mondta "Minél rosszabb, annál jobb"
Financial Forecasts 2022. 11. 22. 17:53
Az osztalék valószínüleg csökkenni fog, állítólag több fejlesztést beruházást szeretnének illetve a zöld alternatív energia felé nyittnának hasonlóan mint az európai olajosoknál pl.SHELL.
A beruházáshoz pénz kell és ezt az osztalékból finanszíroznák. Elméletileg ezzel nő az eszközérték szóval az árfolyamra ez pozitívan hat. Jelenleg a vezérigazgató kiválasztás folyik, több jelölt van. A jelenlegi vezért szeretnék ha január 01-el lemondana.
A jelenlegi árfolyamot a politikai helyzet bizonytalanítja el. Senki nem tud semmi biztosat.
Financial Forecasts 2022. 11. 14. 10:30
Sziasztok, a PRB-nél a a választások miatt nagy még a bizonytalanság. Valószínüleg a vállalat új vezetést kap. A 2023-as költségvetést jelentősen ki akarják igazítani az új szociális és zöld programok miatt. Ehez sok pénz kell, sokan ezért óvatosak sokan az osztalék miatt, félnek hogy az állam innen veszi majd a pluszforrást. Sokan azért nem szeretik a PRB-t mert a Biden kormányzat az olajos céget adóztatná az extra profit miatt és aggódnak, hogy esetleg Lula is ezt tenné Braziliában. Viszont a PRB-ben az állam 50% feletti tulajdonos.
A várakozások szerint, idén év végén 13 és 14 usd közé várják az árfolyamot és talán 6 hónap múlva elérheti a 16 dollárt. 
Financial Forecasts 2022. 11. 10. 20:59
Igen, és sokan félnek, hogy az osztalék kifizetése hosszabb időt vesz igénybe. Más külföldi fórumokon is téma ez a történet. A november 22-ét várják sokan az osztalék napját. Elméletileg ahoz hogy osztalékot napján birtokold a részvényt sok esetben már 6 nappal előtte meg kell venned. Szóval azért a jövőhétre optimisták a befektetők a PBR-el.

friss hírek További hírek