NatGas: Az vár eldöntésre, hogy 4-es jön-e most le és 2.5 körüli szerkezetvégből 3.4 körülre megindul vagy nagyobb oldalazó szerkezet épül tovább, amivel 2.5 vagy akár dupla aljra lejön. Komment a képen.
https://www.tradingview.com/x/9EoYxs1P/
Pénteken nagy Verfallstag volt. Valószínű, higy a kifutó opciók alapján a Stillhaltereknek ez volt a kegideálisabb ár. Lufhansával azonban csak óvatosan! A Seeking Alphán olvasd el Wolf Report elemzését a cégről, ahol leírja , hogy miért nem venne LH részvényt 5,50 felett. A lényeg az, hogy ezen az árszinten kevés a renélhető hozam. Az én hozamszámításom a következő LH-ra: Következő 5 év éves átlagos növekedés 4,6% (Yahoo Finance). Osztalék 5% (német adó levonás után 3,8-4%). Ez összesen 8-9%. Az én elvárásom minimum 20%/év, tehát még kellene évi 12% a P/E exopnzióból. Ha elfogadom a Yahoo Finance fair értéket (8,30), és feltételezem, hogy a következő 3 év alatt eléri azt akkor maximum a fair érték alatt 40%-kal veszem meg a LH-t. Azaz naximum 5,92-t ér nekem. És ekkor kiderül, hogy a LH nincs is úgy agyonütve mint azt sokan hiszik.
Ha betöltené az egy hónappal (!) előtti rést 95-100 között, akkor nem lesz őszinte a mosolya annak, aki az elmúlt pár hétben vásárolt 130-140 körül. Fontos megjegyezni, hogy itt nem crash-ről beszélünk, ami több évnyi emelkedést ad vissza, csupán 1 hónapról van szó.
Nekem ez kicsit bonyolult amit írtál :( De ezt írtad: Az utolsó kettő 32+37cent/sh volt. Na most nekem ez TBSZ számlán van tehát Magyar országon nem vonnak le semmit. Azért kérdeztem, hogy-hogy van az, hogy a kapott osztalék köszönő viszonyban sincs a "hivatalosan" elszámolt osztalékkal ?!
Kedvencem a "Tesla killer" Faraday Future, 2021ben 4500 is volt az árfolyama, most 39 cent. Tehát egy 90%os esés után még esett 99% ot :D Emlékszem, amikor a 2017es CES en Las Vegasban betolták a kiállitásra hipermenő prototipusukat, mindenki azt bámult, meg fényképezte ...
Nincs shortom, de tegnap pre elég ideges voltam és longra gondoltam 140 körül, na az volt a jel a short indításra. Nyaralok, így ezzel most nem foglalkoztam
Most eddig megvolt 1-5. pont közötti esés és egy "a-b-c" korrekciónál járunk és talán a "c" pont 130,5 USD felé is mehetne. Onnan megint mehet egy short. Én 140,23-ról 127 USD-nél tudtam lezárni, mert tárgyaltam. Jó lenne, ha nem esne folyamatosan.
Most néztem meg az XTB-nél a CFD-nél shortolásra nem kérnek semmit, csak a longolásra. A longolásnál 100 db NVDA-ra 1279,44 HUF-ot kell fizetni napi swapot.
Én pont NVDA-át shortolok, ugye, mint tudjátok 122$-ról. 8960$ összegben, június 6. óta, MTD Interest Rate-re ír 2,85$ költséget eddig. Szinte ingyen van. IB nagyon kedvező.
Az IB-nél shortolt már valaki egyedi részvényt? Lehetséges az, hogy az NVDA napon túli shortolásánál csak a vételi és az eladási költséget kell kifizetni? 3 USD lenne a teljes költsége? Se napi swap, se semmi.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.