Igen, abban en is biztos vagyok, hogy nem a jelent arazza, hiszen 19:10 es 20:35 kozott az olaj emelkedett 1,6%-ot, a RIG meg esett. 😅 Na mindegy, elengedtem a kerdest. Ez van.
"2)Azsia" "3)India tozsdeje leszakitotta a fibo38, =19250 supportot, es eleg ramatyul nez ki. " Ilyen se volt még... Akartam ma venni emerging small-cap/mid-cap ETF-et, amiben 20% India van (és 20% Dél-Korea), de a hozzászólásod után nem vettem. Én nem hiszek a technikai elemzésben, de párszor jó szemed volt a beszakadáshoz. Szólj, ha szerinted India vehető. :) Szerintem a tőzsde alapvetően szerencsejáték ma már, szóval érmefeldobással is dönthetnék, de most ebben Rád fogok hallgatni. Meglátjuk, mi lesz.
Szerintem ujra totalis, strukturalis fordulat van kialakuloban az Energia piacon. Az utolso evekig, 2010-20-ig, az a regi 73-as energiavalsag utan kialakult, akkor uj egyensuly mukodott, es tartotta eletben a vilag energiapiacat. Ebben a 6-7 olajorias mellett 5-6 nagy nemzeti olajvallalat (mint Aramco, AbuDhabi National, Russia Gazprom, stb) egyuitt dominalt. De mellettuk megjelentek a fuggetlen ugyes olajkeresekedok, mint Glencora es Trafigura. Es sok kis onallo olajtermelo is megerosodott. . Ennak 50 eves korszaknak szerintem vege van. Felboruloban van az, ami a 73-as energiavalsag utan kialakult egyensuly volt. Ez eddig mukodtette es dominalta az energia piacot, de most uj szereplok, uj technologiak elkezdteek szettorni az eddigi, regi rendszert. Nagyon uj helyzet van. Az energia piacon oriasi valtozasok jonnek. Jon a decentralizacio, a lokalis megoldasok, sokkal komplikaltabb halozatok, a sokkal tobb szereplo, ezek uj egyensulya. Ahogy ilyenkor lenni szokott: rengeteg a tevut, csalodas, szelhamossag, lelkes tomeg-mania, tulzo optimizmus, oriasi tevedesek , stb, es ezek egyszerre vannak jelen most az uj helyzetben. Hatalmas lesz a kuzdelem az uj energia-vilaghoz valo alkalmazkodasban, az invesztornak rengeteg penzt lehet keresni es elbukni ebben az atalakulasban.
Na ezt nem értem. A solart nem kell lenezni. Különösen a 3 és 4 P/E rataval nem túl eladosodott cégeket különösen nem. Van benne racionalitás. Mert nem csak USA bol áll az egész bolygó. Vannak országok, ahol nincs olaj, és gáz, de nagy a népesség. Atom reaktor sincs annyi, és nem oly ügyesek hogy 3 évnyi jó minőségű Orosz urán készletet halmozzannak fel az általuk irányított szankció sorozat ellenére. 😉. Szóval szerintem jó lesz a solar. Csak Humi egy tipikus Burry, túl hamar fogadott mert előrébb járt az agya mint kellett volna. Vacak időket élünk ez ha nem is 10 év múlva hanem 2 ev múlva lesz nagyon jó a solar szerintem. Addig szív.
Azért mert a jövőt arazza a tőzsde. Most az olaj a Biden adminisztráció ellen mozgott. Szaud is ezért kapott verbális fenyegetéseket konkrétan Biden részéről ha emlékszel rá, hogy nem USA baráti politika a kitermelés vágás Szaud reszerol, sőt orosz baratsaggal is vádol a volt , és egyebek. És mi a szalloige a tőzsdei berkekben. "Soha ne fogadj USA( céljai és akarata ellen). Hát fogadtunk. Én speciel más szempontból mint ti, de ugyanazt tettuk. A tőke nem hisz a magas és tartósan magas olaj árakban. Az hogy még így tartják magukat nem csak a Rig, hanem a Value olajszektoros papírok, az annak köszönhető, hogy van racionális fundamentum, új kapacitások hianya, olaj mezők hiánya, van azért kereslet is szépen, sőt egyre jobb. De olyan világot élünk már jó régen, hogy a nagy pénz, mast nez mint mi. A narrativak, és geopolitikai várakozás nem a fundamentum.!! Aztán ott vannak a kicsi befektetok, és a magánszemélyek. Azok meg azt se tudják mi az a Rig. 😀Nem érdekli őket egy nem trendy és sexy olajszektor anblock. Ők az EV ben és a Teslaban hisznek. Hát kb ennyi.
Igen én csak az ENPH-t követem. De ez is. Most 81 dollár, a szupercég, még egy évet sem kell visszanéznünk és 330 felett is járt... Akkor itt valami nagyon nem stimmel, akkor valamelyik nem igaz, bár ugye tudjuk azt, hogy a piacnak mindig igaza van... Talán a mostani szintek járnak közelebb a valósághoz. Nem tudom. Akkor viszont ez egy kamu dolog volt, egy kamu hit, ami felvitte az árat. Amúgy meg mindenkori csúcson van a világ olajfogyasztása, és amúgy jó oké, ne mondjuk azt, hogy még 30 év az átállás, jó legyen 10, jó ez se jó, legyen csak 5, jó, de akkor is 5 évig, (ami tuti több lesz amúgy) ami egy kis gazdasági ciklus ideje is lehet akár, tehát egy föl-le, vagy le föl hinta simán benne kellene hogy legyen, még minden a régi módi szerint fog menni, kell az olaj, kell a gáz, kellenek ezek a cégek, a sok kamu agyontámogatott napelemesek meg kipusztulnának, ha nem támogatnák őket. Bolondság.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.