Hogy ez mennyire így lehet. Nagytőkés "felebarátaink" a médiumaikon keresztül már öntik is a negatív híreket, pesszimista előrejelzéseket. Bedöntésre készülnek ezek szerint.
Na ezt az érvelést maximálisan el tudom fogadni János. Ez egy logikus gondolat, és támogatható is. Csak ne keltsük az az érzetet sem magunkban, sem másokban, hogy irreális hozamokat lehet elérni az olajos pozíciókkal, mert hosszú távon igen rizikós dolog ez. Bejöhet, de a csillagok nem arra mutatnak.
Köszönöm, inkább még kivárok velük, még nem bontakozott ki előttem a kép. Egyenlőre olyan érzésem van, hogy bármikor beköszönhet egy világvége hangulat, ilyen érzéssel mellé szoktam fogni. Valószínűleg attól van ez, hogy nem igazán értem, hogy mitől van bull piac, ha az van.
köszi, én is végigfutottam az ábráimat, remélem a 125MA megtartja a S&p500-at, ha ezeknek az elemzőknek lesz igaza, akkor sem eshetne 3900 alá, a 200MA is akörül van, de ez lehet optimista szcenárió és 2600-ig leesik... 0-g van tér lefele, majd meglátjuk
Mindkettő stabil cég, azonban az SVM-nek a kínai kitettsége miatt, ha Kína-USA ellentétből probléma lesz, akkor kb. 0,5 USD-re is eshet az ára. Ha rendeződik a helyzet, akkor 6-8 USD is lehet egy nagyobb emelkedő körben.
A mar bear piacban a wave(2) recovery csucsnal az invesztori kozosseg jellemzoen meeg nagyobb bullos erzelmekkel teli, es relativ mutato szamokban is magasabbra ertekelt is, mint a megelozo igazi csucsnal volt. Igy volt ez 2008 es a 2000 csucsnal is. Most is igy van, az II chartjat errol megkerestem, bemasolom . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230925v02x6ovje.jpeg . Az erzelmi buborek mint maskor is, eppen most pukkad ki, ennel a masodik (alacsonyabb) csucsnal.
János, miben látsz buborékot aminek ki kell durrani? néhány napja írtad a spy 2021 januárban volt csúcson ~4800,2022.10.10 ben lement ~3600-ig a 200MA-ig, aztán visszakúszott 4600-ig jun végére, azóta meg leesett 4320-ig péntekig...légyszi magyarázd meg. köszönöm.
1)Exxon most is az olajosok kiralya. 2022ben +80% lett, mikozben SPY -19% esest csinalt. 2023ban Exxon eddig pont zero, az SPY eddig +5.8%. XOM azert nem ment ugy mint SPY, mert az olaj ara H1-ben korrgalt lefele -10$-t. De az olaj Q3ban mar erdemeben, +10$ ujra emelkedett. Igencsak jo az esely van, hogy XOM az iden is megveri az SPY-t. . 2)Rengeteget beszelteek mar 40 eve, hogy a FED majd soft-landing-ot csinal, es nem lesz recesszio a buborek utan. De eddig ez meg soha nem sikerult. Recesszio + tozsdei beomlas lett minden esetben. . 3)Ebbol a ket tenybol az a "jatek-elmeleti" gondolat-modell lenne H2-re a logikus, hogy -Ha soft-landing lenne megis, akkor nem esik vissza se a gazdasag, se az olajkereslet, es okosabb az olajban maradni. -Ha recesszio es tozsdei beomlas lesz ahogy szokott lenni, akkor SPY ugyan nagyobbat fog esni, mint a "legrugalmatlanabb" keresletu termek, az olaj. Akkor Exxon kisebbet esik mint SPY, de esik. Ebben az esetben is okosabb az olajban maradni, de a poziciot csokkenteni erdemes. . Osszessegeben ez a H2-re a strategia nalam. Nem spekulalok arra, mi minden lehet majd 2025-2035 kozott, nem pozicionalok 6 honapnal hosszabb idore. Itt senki se egy oriasi Fund menedzsere, akinek tobb honapig tart be-vagy kiszallni egy poziciobol. Amig tart, hogy az SPY kozeptavu swing ciklusai 13-16 hetesek, es olajosok a legerosebb szektor az utolso 6 hetben, addig nincs okom masra.
Én nem igazán hiszek az elemzőkben. Sokat tévednek, akik meg igazán jók, azok nem fogják ingyen osztogatni a tudást. Sőt, sokszor amikor valamit vételje ajánlanak, akkor ők már rég bevásároltak és a jó kiszálló miatt harsogják tele a médiát egy-egy tuti tippel. Nem érdekük, hogy te ingyen jó teljesítményt érj el.
a chartok alapján én is arra jutottam, amire Te, amit írtam a Jörg Molnar nevű elemzőtől származik... abból érdemes talán kiindulni, a chartokat ők is nagyjából úgy láthatják ahogy mi, de ők sokan csinálják, a fundamentumokat jobban ismerik, mint mi, szerintem érdemes rájuk hallgatni, tapasztalatom szerint jobban értenek a piacokhoz, mint én...
Leszek egy gondolat erejéig "alusisakos". A főbb amerikai indexek korrekcióban vannak pár hete (talán egy hónapja is), viszont senki sem fogad crashre, mindenki betudja annak, hogy oké, ez egy szezonálisan gyengébb időszak. Na de mi van, ha pont ez lesz a megfelelő alkalom kicsit megbolygatni a dolgot? Október közepe és november eleje között valamikor valószínűleg lesz egy emelkedés a túladottság miatt, amit a legtöbben megvesznek (buy the dip), majd ezután jönne a tökéletes alkalom esni egy nagyot, amikor "mindenki" longban ül. Napos SPY és QQQ charton indokolt hamarosan egy visszapattanás, viszont ha hetesen nézem őket, akkor bőven van tér még lefele, ott a momentum gyengülés még csak az elején tart. Vélemények? Vagy nagyon konteó szagú? 😀
Frankfurt: a befektetők szkeptikusak, elég rossza hangulat, a DAX-ot ha nem fogja meg a 15500 betonszint, lemehet 15000-re, októbertől az USA választások miatt úgyis emelkedés jön...
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.