A mai nap a maritime/olajtanker (NAT, FRO), Solar (JKS, SPWR es Wind (Vestas), es uran (CCJ, DNN) temak beindulasa. A beruhazasi tervek fordulnak az energiak iranyaba.
mindenem zöld (kivéve az arany royalty-s Franco Nevada)?!? Mi van itt, buy the fucken war? Vagy annyira szar papírjaim vannak, hogy azok csak háború esetén emelkednek?
20év?! Ki az aki ilyen dinamikus és kiszámíthatatlan globális gazdasági, politikai, nem beszélve a fokozottan veszélyeztetett Environmental környezetben 20évre tud/akar tervezni? Milyen ROI validálná a tőke 20évi lekötését ilyen extrém risky instrumentumban? Szerintem nincs benne annyi amennyit ne lehetne 20év alatt összehozni biztonságosabb eszközökkel, jóval nagyobb likviditás mellett.
ki kéne elemezni mivel jár, ha a teljes orosz ukrán bankhálózatukat elvesztik. mennyire refinanszirozták ezeket saját tőkéből illetve garanciavállalással?
A minuszoloknak. Most eldol, hogy egy oriasi commodity bull market idejen vajon a geopolitika vagy a piac erosebb. Azt ertem, hogy ezt a lenyeget nehez a tortenetbol kihamozni, de talan ertheto, melyiket tippeltem.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.