Gondolom Frankfurtban vagy Bécsben a xetran ezzel az ISIN-nel simán megy tovább: HK0941009539. Az usákok meg cirkuszoljanak csak, majd visszaveszik pár hónap múlva oda is.
Évekkel ezelőtt követtem Damodaran blogját,aztán rájöttem, h ok, elméletben lehet, h toppon van az ember, de a tőzsde már gyakorlat. Emlékszem, milyen szépen levezette hogy a FB miért nem ér 28 usd-nél többet. Nekünk nem azt kell kitalálni és lekereskedni, hogy merre megy majd az ár - mint írtam, ez a legnagyobbaknak sem mindig megy- hanem azt, hogy a nagy piaci szereplők szerint merre fog menni.Na, ez kicsit nagyobb kihívás:)
Ez igaz. Kell némi szerencse is hozzá, hogy nullában jöjjön ki ebből a helyzetből az ember. Persze, még az is lehet, hogy Biden beiktatását követően ismét kereskedhetővé válik a CHL.
te egyébként hogy látod a mostani piacot? szerinted túlértékelt? illetve, ha nem titok, akkor milyen részvény/cash arányt tartasz most? köszönöm szépen előre is
Alternatívának nem rossz, de ott lesz cashben délutántól hajnali fél3-ig. Ha meg keleten már nem borítja senki csak veszi, akkor gyk. realizálta is a bukót.
Én ilyen kivezetős hírnél mindig azonnal eladok. Egy része enyhe bukó, ahogy nálad is, más részvényeknél viszont vastag prémiummal fog zajlani, olyan is lesz majd.
Most hívtak a Random Capital-tól, hogy ma 22:00ig lehet kereskedni CHL-el. Ez azt jelenti, hogy azonnal el kell/érdemes adnom (jelenlegi 26.4-en, 29.6-nál vettem)? Aztán csak ott marad, mint beragadt pozíció....
Nem kell csodálkozni mikor fél percenként Baldwin jön velünk szembe a youtube-on Etoro reklámmal ,ahol igazából pont azt reklámozza,hogy nem kell tudás,hiszen betudsz követni egy sikeres kereskedőt és tessék kész is a birkamozgás. (és akkor még amiket ránk küld az fb, google nem is beszéltem) Kb 10 percig tart megcsinálni egy számlát, ráküldeni a pénzt és venni valamit és hátradőlni és jön a pénz. Most felsorolhatnék másik 10-et kb (revolut..stb) Én 2017 óta tőzsdézem, de azért az szerintem jól sejtem,hogy régen ez kicsit nehézkesebb volt, bróker kellett, telefonálgattak...stb. Most megy egy kattintás a telefonon , ami igazából mindig az ember kezében van. Igazából azt kellene megnézni, hány új számla nyílt az elmúlt 2-3 évben, abból tudnánk okoskodni, elég sok ember él a földön na, elég nagy piac. Nagy dilemma mi fog következni, azért annak is kell következményének lenni ha az emberek mind annyira meggazdagodnak,hogy ne akarjanak dolgozni. (lásd a tanár példáját). Egyébként sok fórumot olvasok és tényleg ilyen 100 és 10 dollárral is befektetnek a világ olyan részéről, akinek ez a pénz mondjuk a havi bevétele. Teljesen megváltozott a világ, ezért rohadt nehéz érték alapján befektetni, mikor is 2-6 dolláros cégek 10 szereznek 1 év alatt ,vagy háromszoroznak 3 hónap alatt, emberi mohóságnak nincs határa. Egyébként ezt a topicot olvasni mindig öröm!:) Sok hasznos dolog elhangzik.
Igen én is erre gyanakszom,de ha ez a rendes piac hatása,akkor előbb-utóbb az átsúlyozásnak is meg kell történnie,legalábbis számomra ez lenne a logikus,de a közgazdasághoz abszolút nem értek;én még M-L PG-t tanultam és már akkor is csak röhögnöm kellett tőle...
Jók ezek a statisztikák de önmagukban semmit sem jelentenek. Más mutatókkal együtt vizsgálva lenne értelmük. Amíg a Damodaran-iskola az irányadó, addig csak az értetlenkedés fog menni mindenhol. 10 év múlva kielemzik majd a mostani állapotokat és lesznek új képletek/mutatószámok, amik több faktort dolgoznak fel.
Azt érdemes lenne megvizsgálni, hogy az eszközvásárlási csomagban milyen összetételű elemek vannak. Van-e bennük 10, 30 éves kötvények, ha igen, ezek mennyisége a piaci folyamatot mennyire befolyásolja. A FED jellemzően a rövid rátára van közvetlenül hatással, a hosszúra már nem igazán tud jelentős befolyást gyakorolni, de a lehetősége megvan rá.
"az intézményi befektetők meg nem hülyék, hogy ilyen áron vásároljanak"- azért ebbe ne legyél biztos:)" (Druckenmiller) Távozásának az volt az oka, hogy a technológia mánia
csúcspontján (szó szerint, hetekre a csúcstól) bevásárolt a technológia
cégekből, így 2000 első felében több, mint 20% veszteséget okozott a
Quantumnak. https://lustaport.wordpress.com/2015/05/01/medve-piaci-utmutato/
Ha a pénzmennyiség nő, akkor nem ördögtől való, hogy a vállalati eredmények is abszolút számokat tekintve növekednek. Ez nyilván előbb-utóbb az árazásban is meg fog jelenni. A régi P/E árakat nem biztos, hogy érdemes alapul venni, ráadásul a fejlesztéseket tekintve egy robbanó fejlődési periódus előszobájában lehetünk. Ezek a fejlesztések úgy fogják elnyelni a felesleges likviditást, hogy ha okosan csinálják, akkor nem is lesz olyan nagy munka lavírozni. Kérdés, hogy a szükséges pénzmennyiséget mennyire növelik meg. Ha nem fog túlterjeszkedni azon a mennyiségen, amikor 2023 körül erre a likviditásra annyira szükség lesz a fejlesztésekhez, akkor nincs semmi baj, még jelentős inflációs krízis sem lesz. Emelkedett szinten polarizálódhat. Ha most megállnának a likviditás bővítéssel, akkor szerintem 1-3 éven belül súlyos gondokat okozna, mert a fejlődéshez szükséges pénzigény elszívná a tőzsdékre jutó likviditás bőséget és a piac beesne. Ha 2022. II. féléve után is ezzel a lendülettel nyomtatnának, akkor meg túltolnák és magasabb inflációt okozna, ami megint nem kívánatos. Az emelkedett infláció egy technikai bumm-ban teljesen elfogadható és semmi problémát nem okoz. Kínában nagy növekedési potenciál van és továbbra is felhajtó erőt jelenthet a piacok számára. Nem tudom, hogy az SP500 visszateszteli-e a 2700-2800 közötti sávot, de nagyon kívánatos és egészséges lenne.
Nekünk nemrég volt virtuális érettségi találkozónk, 32-en voltunk az osztályban. Meglepő eredményre derült fény, 20-an vannak jelen a tőzsdén! Hat orvosunk van, azok tavaly kezdték egy kollégájuk sikerei után. Randomosok, csak a megérzés a taktikájuk, illetve ha valami el kezd szárnyalni, ott biztosan van valami, ha én nem is tudom mi , de mások biztosan tudják. Érdekesség, hogy akikről tudtuk, hogy régebben is volt közük a tőzsdéhez, mind a háttérben várakozik, az újak meg nagyban szüretelik a virtuális nyereséget. A siker olyan optimistává tesz egyeseket, hogy a tanár most mondott fel és már csak az örökölt házért kapott pénzt forgatja. Most többszörözte meg tőkéjét a masterplastnál.
Csak mert abból indultam ki,ha ezek az eszközök emelkednek,akkor pénzt vonzhatnak magukhoz és az akár nagy átrendeződést is tud okozni,hiszen ahhoz a részvényekből kell eladni.
Biztos vagyok benne, hogy János máshogy látja, mint én. Szerintem az ég világon semmit. Mivel yield curve kontroll van, a FED oda teszi a megfelelő típusú eszköz vásárlással, ahova akarja (egy darabig). Mivel ez egy fake piac, én nem is nézem. Ugyebár a hozamgörbe sem magától simult ki az invertálódott formájából :)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.