Alexander_Greybeard

Regisztráció: 2020-04-20 21:55:20

Hozzászólások száma: 461

Utolsó hozzászólás: 2020-09-24 23:15


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

84 043
2020. 08. 10. 19:50
26 546
2020. 08. 10. 20:26
1 112 096
2020. 08. 10. 20:21

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 23:15
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 23:11
A lombard hitel azt jelenti, hogy a hitel mögött értékpapír fedezet van (zálogosítottad).
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 22:54
Tőkeáttétel.
Lombard hitel.
Hitelből finanszírozott saját részvény vásárlás.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 15:28
Azt sem tudtam, hogy van ilyen topic. Vagy csak elfelejtettem már. Mindegy is. Köszi a tippet, majd megkeresem.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 15:23
Kap egy rakás pénzt egy politikailag hasznos réteg a politikailag hasznos régiókban. A nagy többség nem kap semmit sem, csak az intézkedéssorozat elmaradhatatlan negatív következményeit. A programnak lesz egy hangzatos, könnyen kommunikálható neve vagy rövidítése. Nyilvános hatástanulmány nem készül (legalábbis nem részletes), a nem nyilvánosak pedig csak arról szólnak, hogy mekkora politikai tőkét lehet építeni ebből. Fontos, hogy kínai típusú partnerség lesz a kormány és a támogatottak között, magyarul hitel alapú lesz visszafizetési kötelezettség mellett. Utóbbit lehet enyhíteni speciális feltételek teljesítése esetén. A hírek tele lesznek azzal, hogy többszáz milliárd áll majd a kiválasztott réteg rendelkezésére, de a valós költségvetési hatás hosszútávon legfeljebb néhány tucat milliárd összesen. Lesz társadalmilag hasznos hatása de ez csak arra lesz elég a legjobb esetben, hogy piaci és gazdasági tökéletlenségeket ellensúlyozzon picit. Véletlenül sem ezeket a hibákat javítják ki, hogy aztán a piac megoldjon minden mást. Mit hagytam ki? 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 18:17
Dr Richard Werner.
Ajánlom a munkásságát, ha esetleg nem ismered. Bankszakmában nála nagyobb koponya talán nincs is. A QE-t ő találta ki Japánban és azt is megmondta előre, hogyan fogják elbaszni. Manapság azzal tölti a munkanapjai egy részét, hogy bankok alapításánál segítkezik mert szerinte a jegybankok vissza akarják erőltetni a világra az egyszintű bankrendszert. Van rá egy heti fizum, hogy megint igaza van.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 18:12
Vagy akkor, hogyha végre lesz megfelelő mennyiségű és minőségű kínálat úgy, hogy a kereslet is fizetőképes. Erre kisebb az esély, tudom, de bízva bízok.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 17:52
Ezt írtad: "És neked meg a többieknek ezután sem esett le hogy kormányzati szinten senki nem akar alacsony lakásárat? Mindegy mit mondanak...  Abból az életben nem lesz gazdasági növekedés ha leverik a lakásárakat mesterségesen."
Erre válaszolva levezettem, hogy igenis gazdasági növekedéssel járna az, ha megfizethetőbbek lennének az ingatlanok úgy, hogy nagyobb kínálatra támaszkodna a kereslet. Kínálatot növelni nem igazán lehet, ezért akarják hitellel elárasztani a piacot, szóval jegybanki szinten megvan az igény az olcsóbb lakásokra, de erről szólt a csok és bv is. Csak nem jöttek be... 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 17:41
Megint összekevered magad. Ózdon az ingatlanárak esése és az új lakások teljes hiánya csak tünet. Nem ezek okozták a problémát.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 17:18
Fordítva ülsz a lovon. A politikusok megfizethető ingatlanokat akarnak. Az nem érdekli őket, hogy abszolút értékben mekkora összeget kell kifizetni egy átlagos négyzetméterért. Ha csökkennek az árak, akkor csökkennek. Az a lényeg, hogy mindig legyen erős fizetőképes kereslet és pörögjön az építőipar. Csak van egy kis gondjuk. A pörgéshez a kínálati oldal elengedhetetlen. Viszont a vállalkozók sem hülyék. Csak akkor építenek, ha garanciát látnak arra, hogy el is tudják adni az összeset haszonnal. Márpedig a haszon az utóbbi 2 évben nem annyira rózsás és gyors, mint azt remélni lehetett 5 éve, amikor a most kifutó projekteket tervezni kezdték. Persze még most sem kell őket sajnálni, megoldják. A fizetőképes kereslet hamar megcsappant. Pedig reálértéken kamatmentes hitel van/volt babaváróval, csokkal, növekvő bérekkel. A politikusoknak ez különösen rossz mert pont a családi méretű lakásokat nem bírják eladni. A legkelendőbbek a garzonok és a nappali + 1 szobás lakások. A kedvezményes áfa sem vált be mert nem épült annyi ingatlan, hogy valódi árverseny lehessen. Soha nem értük el a CHF utolsó éveit építési engedélyek számában. Ha nincs árverseny, akkor a vállalkozó benyeli a 22%-t és még csak meg sem köszöni. Olcsóbban építeni nem nagyon lehet mert majdnem nyugati béreket kell adni a szakiknak, különben elmennek a hanyatló nyugatra. Az építőanyagokban nagy az importhányad, az épületgépészeti technikát pedig egy az egyben importálni kell. A teherautók és egyéb gépek lízingje is EUR alapon fut. Ha nem lehet olcsóbban építeni, akkor mi marad? Fel kell pumpálni a keresletet, hogy legyen mihez kínálatnak fejlődnie. Azt remélik, hogyha megfullad a pénzben a keresleti oldal, akkor egymáson taposva fog épülni a kínálat és vele együtt az ország. Ezért gondolkoznak életindító hitelen, zéró kamatos zöld hitelen meg még ki tudja, min. Matolcsy és Varga félretenné a kölcsönös utálatot 1 perce és megölelnék egymást, ha 20-30%-kal csökkennének az ingatlanárak úgy, hogy a vállalkozók lankadatlanul építenek és az emberek egymás kezébe adják a kilincset a hitelügyintézőknél. Tudom, hogy te a CHF-nek hála lettél sikeres befektető de ha hiszed, ha sem, nem csak katasztrófa vezet az árak csökkenéséhez.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 08. 08:06
Érd új építésű lakás CIB 30%, Rafi 20%. Pár napos info.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 04. 00:03
Persze, minden országban meg lehet találni a szépet. Csak arra akartam rávilágítani, hogy például egy céltudatos osztrák csak ritkán vált a jobb esélyek miatt országot, egy hasonló magyar pedig már iskolában is erre készül. Ennek ellenére egymást és önmagukat öli sok magyar, hogy ingatlanhoz jusson Magyarországon. Érdekes kettősség.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 03. 23:30
Gondoltam már erre de olyan őszinte csodálat és tisztelet sugárzik belőlük az ország iránt, hogy szerintem nem ez a megfejtés. Nincs alárendelt viszony. Persze lehet, hogy csak én ismertem meg jófej oroszokat. A mostani orosz kolléga még magyarul is tanul, pedig nem köti ide semmi az albérletén és munkahelyén kívül. Még a csávója is francia, aki összesen kb. 5 szót tud magyarul. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 03. 23:24
Természetesen a H betűt formáló lámpatest miatt luxus. H, mint Hozam!
Lassan ott járunk, hogy a lakásfelújítást engedélyhez és hatósági helyszíni szemléhez kell kötni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 03. 23:16
A lakhatási válságot én máshonnan nézem, mint az átlag. Én 20 éve is azt mondtam, mint 10 éve, vagy mint ma. Az ország haldoklik és 2 régió van, ahol talán érdemes 20 évre előre tervezni. Csak annyi változás történt, hogy amikor ma ezt mondom, akkor sokkal kevesebben néznek hülyének.
Az emberek akkora összegeket vesznek fel kínkeservesen, amit el sem tudnak képzelni. Aztán az életük legjobb éveit azzal töltik, hogy kiizzadják magukból a törlesztőt. Mindezt egy olyan országban, ami nem éri meg ezt a sok munkát és kitartást. Korfa, oktatás, egészségügy, kivándorlás, infrastruktúra, forint értéktelenedése, aszályok stbstbstb. Ez a kompromisszum, ezek mellett elköteleződni. Nem az, hogy belterületi tégla helyett külterületi panelra futotta vagy kertes ház helyett lakásra. Ez már csak részletkérdés. Ahogy az is részletkérdés, hogy éppen konjunktúra (hitelbőség) van-e vagy sem. Tökmindegy, a lefelé tartó trend evidens. Ezért mondom, hogy a lakhatási válság állandó.
De ez csak a magyarok számára meglepő. Rengeteg vendégmunkással dolgoztam és dolgozok együtt. Régen építkezéseken, ma irodai melóban, szóval mindenféle embert láttam már a témában. A közös az, hogy Magyarországot csak ugródeszkának használják. Nekik valahogy evidens, hogy nem szabad itt gyökeret verni. Kivéve az oroszokat. Ők valamiért itt szoktak ragadni. Sosem értettem, hogy miért pont ők.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 03. 22:52
Egyébként pedig nincs mert az árak pont annyival emelkedtek, hogy el is viszik a támogatást, szóval önerőhöz jutni ugyanúgy problémás. Legalábbis azokon a helyeken, ahol érdemes 20 évre elköteleződni. Az alacsony kamat stimmel. Ráadásul forintos, szóval reálértéken negatív.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 03. 22:35
Az elérhető hitel mennyisége hol több, hol kevesebb. CHF időkben sokkal lazábbak voltak a bankok, lett is tranzakció.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 03. 22:21
Nem csak a természetben vannak konstans jelenségek. Bár filozófusok biztos megindokolnák, hogy az ember alkotta piac is a természet része de egy 32 órás műszak után ennek részleteibe inkább nem gondolok bele.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 03. 22:18
Mikor írtam ennek ellenkezőjét?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 03. 22:16
Egy szóval nem mondtam, hogy nem jó dolog ingatlant venni. Azzal egészítettem, hogy vannak helyek, ahol nem érdemes és a magyar kínálat minősége általánosságban véve szar. Magyarországon pl. főváros + 2 régió az, ahol venni kell, a többit el kell felejteni. 
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek