Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lacikonyha péntek, 18:32
Előzmény: #242934  bronz

a nudli még elég jól viseli a fejleményeket
ehhez a fityeiszreprezentánshoz képest
„Ha itt lesz a rendőr, meg is baszlak” – nagyon felhúzta magát egy budapesti vállalkozó, amiért az üzlete elé tették le a Tisza-standot
a Bede Zoltoto meg elvitték a rendőrök
Bandita péntek, 18:32
El kell ismerni, ha valaki jobb valamiben. 
Nomad gyakran elkapja a szóvicces fonalat, látszik, hogy kipihent, emiatt irigylem. 
Régebben én is pihent voltam.
Fajsúlyosabb kérdés:
az igazi mester Laci bácsi, legalább 2 szintet látok felfelé. Jó egészséget és hosszú életet kívánok, gyakori fórumozással önző módon. 
berlini
berlini péntek, 18:16
Előzmény: #242931  Placi82
Ismét egy hozzászólás, ami nem a topic témájában született.
ha sakkozni akarsz, akkor nem árt a lépésekkel tisztában lenni és akkor megy majd nem csak a galambokkal.
lacikonyha péntek, 18:14
Előzmény: #242933  Bandita

csak két és fél diplomája van, amit néha háromnak nevez
meg végtelenbe nyúló lexikális tudása
és komoly vagyona, amit az írásjeleken spórolt össze
bronz péntek, 18:14
Előzmény: #242927  Spiller
Kitaláltad már, hogy mi lesz, ha MP nyer és nincs számodra több NER cici, amikből etetnek?
Bandita péntek, 18:01
Előzmény: #242931  Placi82
Kevés az írásjel, pajtás.
lacikonyha péntek, 17:55
Előzmény: #242928  Placi82

elolvastattam nemrég a dolgozatodat a cukrászdában a pincérlánnyal, megkértem hogy osztályozza le
megkérdezte: mi az a 82?
mondtam hogy akkor születtél és két gyereked van
megkérdezte hogy érdemjegyet vagy szöveges osztályzatot adjon e
azt mondtam lehet mindkettő is
leült, elolvasta
.
az érdemjegy egyes lett
a szöveges: "sajnálom a feleségét, három éretlen kamaszt kell ellátnia,"
Placi82 péntek, 16:26
Előzmény: #242929  berlini
Na itt a másik, .....a!! Jesszusom..
Nem sakkozom galambokkal. 100 szor leirtam már . Vagy hogy máshogy fogalmazzak te...... 
Aquila non captat muscas!!! 
Vedd elő a gogglit, azt se tudod használni, akkor a chatGP t  az hátha megy és értelmezd. 
Placi82 péntek, 16:20
Ez lakás /ingatlan árak topik.!!!!!!!!!!! 
Legyen már végre az. Vagy ha nem az lesz, akkor ne írjon be ide akárki masokat sértegetve hogy én Fatfire a szagáról felismerem, meg egy alomból valók vagyunk,  stb, stb a többi sértés csak az elmúlt 2 napban.. Gratulálok! Nomen est omen , a stílusod mint egy lacikonyhase... 
berlini
berlini péntek, 16:11
Előzmény: #242928  Placi82
Bocs, de nem olvastam el.
Methogy már az első mondatból értettem, hogy nem a topic témájához szólsz hozzá, igy számomra érdektelen.
pedig jó lett volna, ha egy kis önvizsgálat után leirtad volna, hogy tévedtél 2023 októberében amikor két éves áresést jódoltál az ingatlanpiacon.
Ehelyett azóta többszáz beirásban politizálsz és leirod, hogy rajtad kivül mindenki hülye.
Az összes jegybankárral az élen.
Placi82 péntek, 16:02
Előzmény: #242911  lacikonyha
??????? Mi van??? 
Én szagrol maximum csak téged ismernélek fel...... Nomád forumtárs kedvéért, mert igaza volt, én nem reagáltam direkt a pofátlanul sok mocskolodo bejegyzesedre, de ami túlzás az túlzás... Nézem mit művelnek itt egyesek, hol van itt most  a lakaspiac Nomád ur??? Hát ez egy lakás piac fórum.... Es mar túl tesz az O. V takarodj fórumon. Hát minek ide is behozni a szar  hazai politikát,? a financial topikba is behoztak a hazai politikát. Mindenhova behozzatok....
Komolyan mondom csináljunk egy redditen egy értelmes gazdasági gondolat cserelo piacteret, ahol ezek a neolib. politikai nimandok nem jellennek  meg...... Mert a PF moderatorara aztán  varhatunk, én ennek a lacikomyhanak  az elmúlt 200 bejegyzésebol nem találnék szerintem 10 db öt  amin nem mocskolodik valakivel és/vagy  személyeskedni! En ennek érzem a szagát... Tipujelleg.😉 Meg a te  tipikus  alomnak a szagát, ahonnan jöttél. . Amugy álljon itt egy  egy kis "Lukács óvoda" tanítványai, akikről ódákat zengsz,es szerinted Fodor és Viktor is a   sarujuk előtt fetrengtek, a földön??! , :) mi van? 
https://hu.wikipedia.org/wiki/Luk%C3%A1cs_Gy%C3%B6rgy_(filoz%C3%B3fus)#Luk%C3%A1cs_Gy%C3%B6rgy_tan%C3%ADtv%C3%A1nyai
Inkább te fetrengtel volna... , de hiába vagy, sejtesem szerint   pedigrés, és odatartoznal "jogilag" , csak nem vagy  agyilag azon a szinten hogy "Kis János filozófus sarujanal feküdjel", ahogy fogalmaztál te. Nem elég ám  az" alomod   "pajtás, ész is kell ám oda hozzá, és a nevét is két" s" el írod le?? És még  csodálkozol?? .🤣🤣🤣
 Az alom szaga messziről rólad érződik. A tipusod, jellemed, erkölcsös, személyeskedésed allandoan merhetetlen mélységei azok gyonyoruen ....stimmelnek..... 
Csak hát az kvalifikacio, és IQ,-d az körön kívül rekesztett...... 
Itt próbálod feldolgozni,.... örülj  neki, hogy, hogy is írtad?? Romkicsmaztal, 50 ig, MILF holgyeket fűztel, a belsokoruti  tanácsi lakasok, amik oroklakasok lettek oroksegul, annak hasznabol.... Khmmm.... Khmmmmm........ Maradjon kimondatlanul mit gondolok.. . És utána még Te,  mocskolodsz másokat?? selfmade embereket? . Mosd ki a szad mielőtt hozzánk szólsz, ilyen mocskolodva vazze..... 
Bárkihez is a fórumon!!!!!! Ez a személyeskedésed, és felsobrendusegi kioktatasod mindenkinek már verlazito... De legalább lenne mire!!!!! ..... 
De így duplán nevetséges! 
Spiller péntek, 15:28
Előzmény: #242926  lacikonyha
sokan magukra ismertek. :)  szar idő van megint hurka lesz vacsira?
lacikonyha péntek, 13:51
Előzmény: #242924  bronz

ebben a fityeszes kultúrkörben  különleges egyedi szerepe van a kommunistázásnak
a fityeszhitük szerint ha bármekkora tolvaj szarember is valaki, de szaporán tud kommunistázni, akkor megszabadul a szarember mivoltától
a fityeszhit tyúkagyúakra méretezett hitvilágában a kommunistázást használják szenteltviz gyanánt
mélyen hisznek benne hogy működik
sztanil péntek, 13:32
Előzmény: #242923  lacikonyha
És az ő főnöke is gránátdobálásban halt hősi halált?
bronz péntek, 12:39
Előzmény: #242923  lacikonyha
Az ilyeneket pont az az aprócska tény nem zavarja, hogy a legtöbb MSZMP-s, KISZ kommunista a Pedofideszben van még most is.
Az új ÁVH is egy III/III-as spiclit foglalkoztat.
lacikonyha péntek, 12:34
Előzmény: #242922  sztanil

az nem számít
de nagyon, de nagyon tud kommunistázni
mint az itteni fityeszhitű gyökerek
ez az falkatagság hiteles azonosítója
sztanil péntek, 12:27
Előzmény: #242921  lacikonyha
Tegyük hozzá, hogy az a boltos egy ex(?)-maffiózó.
lacikonyha péntek, 12:23
Előzmény: #242920  Spiller

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek