Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby vasárnap, 12:36
Előzmény: #99579  totoro
"Ha a kamatszintet sikerül lenyomni komoly mértékben, "
A bizalom helyreállásán túl, ehhez szerintem három dologra lenne szükség. Tovább csökkenjen,de legalább stagnáljon a nemzetközi kamatkörnyzet. Ez most épp emelkedik. Tudjon növekedni a magyar gazdaság. A világgazdasági motorok,amik húzni tudnának, most épp lefulladóban vannak,és ha ez nem lenne elég, szerintem a magyar gazdaság drága és tele van túlkapacitással. Csökkenjen a költségvetési hiány. A költségvetés elsődleges egyenlege egyensúlyban volt tavaly,a hiány szinte csak a kamatkiadásoknak volt köszönhető. Negatív, hogy a nemzetközi hozamkörnyezet emelkedik, negatív hogy orbán a választás miatt egy csomó plussz kiadást kulcsolt a rendszerbe, negatív hogy nem tudjuk mennyi csontváz van a szekrényekben és végül pozitív hogyha a Tisza nyer,van lehetőség a kiadások racionalizálására,van esély eus pénzekre. 
totoro
totoro vasárnap, 11:38
Előzmény: #99578  offshort
Azért azt is nézd, hogy az államadósság zöme forintban van, és 2010 óta volt egy kis infláció, meg jelentős GDP növekedés. Szóval nem olyan rossz az államháztartás helyzete még most sem, a magyar gazdaság erősebb annál mint ami látszik, és szerintem nagyon rövid idő alatt stabilizálható. Gyors lépések kellenek, bizalom helyreállítása, vállalkozó, befektetői bizalom visszaszerzése, korrupció visszavágása stb. Ha a kamatszintet sikerül lenyomni komoly mértékben, akkor nagyon nagy löketet kap a gazdaság, a kamattámogatások és a magas kamatok úgy viszik a pénzt mintha az ablakon lapátolnánk kifelé.
offshort
offshort vasárnap, 10:22
Előzmény: #99575  totoro
Lehet hogy én vagyok túl pesszimista. 
Szvsz Paks2, belgrádi vasut, titkosított kinai kölcsön .... stb és amik még kiderűlhetnek. 
Államadósság 2010-eshez képest háromszoros, az idei költségvetési már túllépte a tavalyi felét 
és még csak 1 negyedév telt el. 
Ezen kívül elég nagy a valószinűsége hogy az iráni helyzet miatt energia hiány lesz, 
ami magasabb árakat generál, az meg mindenhova tovább gyűrüzik. 
Könnyen lehet hogy itthon 2 számjegyű lesz az infláció. 
Az meg ft gyengülést okozna. 
A választási eredmény és hogy a nemzeközi konfliktusok csökkenek vagy erősödnek, 
elég nagy kockázatot hordoznak a ft árfolyam szempontjából. szvsz 
offshort
offshort vasárnap, 10:10
Előzmény: #99576  Boby
Igazad van, viszont az lesz a lényeg hogy a piac hogy fogja árazni a választási eredményeket. 
Szvsz az utobbi időkben az erősödést a tisza előretörésének tulajdonították. 
A fideszt eddig se érdekelte ha gyengült a ft, sőt még talán rá is segítettek. (mato, a zseni) 
Boby
Boby vasárnap, 08:45
Előzmény: #99573  offshort
Szerintem az idei választás eredménye egy nagyon erős fundamentum a forint árfolyamában. Ez a választás nem arról szól, hogy egyik vagy másik demokratikus párt ideológiája mentén épül majd tovább,némi hibákkal tűzdelve a gazdaság,hanem arról hogy egyáltalán tovább megyünk e,ezen a klasszikus kapitalista társadalmi,gazdasági úton,vagy nyíltan,valamilyen személyikultuszon alapuló autoriter rendszer kerül bevezetésre. Én egyelőre nem vállalkoznék a forint hosszú távú irányának megjóslására,a rövidre meg még kevésbé. Amire viszont szerintem vállalkozni lehet,az az hogy megbecsüljük a forint jelenlegi reális értékét...,ha van ilyen. Azért fontos ez, mert a választás után,amit én egy új rajtkőnek tekintek,ezt a rajtkövet,a választást és a választásból következő gazdasági és politikai intézkedéseket alapul véve viszont már lehet tippelgetni a hosszabb távú irányokra. Szerintem a jelenlegi reális árfolyam,nem túl tudományos módon valahol 410 forint körül lett meghatározva.Ebben nincs benne Irán,nincs benne választás. Ami benne van, hogy kb egy éve Surányi ( de szerintem több más szakember is) 395 körülre tette ezt az értéket és én úgy látom,megint nem közgazdászként, hogy azok a gazdasági adatok,amiket normál esetben vissza kell tükröznie az árfolyamnak, azóta nem javultak,hanem romlottak, ezért van nálam óvatos becsléssel 410 körül az origó.
totoro
totoro szombat, 21:43
Előzmény: #99573  offshort
Szerintem nem ilyen rossz a helyzet, a költségvetés csak az esztelen lopások és még esztelenebb költekezések miatt borult meg ami nagyon rövid távon is megszüntethető, és a szekrényből kiboruló csontvázakra meg ott lesznek az EU-s pénzek. 
kisvasutas
kisvasutas szombat, 21:02
Előzmény: #99567  Boby
Minden mínusz 2 pluszt ér ebben a narancszűrzavarban. - Olyan ez mint Aranyosi Karinthy díja. Az az igazi elismerés ha  hatalom csicskája visszaveszi . 
offshort
offshort szombat, 17:23
szvsz ha a tisza nyer akkor 1-2 honapos Ft erősödgetés,
aztán mikor kiderülnek a fidesz titkosított szerződései, kölcsönfelvételei 
és hogy milyen áron lehetne sinre tenni a költségvetést, 
(bevétel növelés, kiadás csökkentés, korrupcio, lopások megszüntetése legaláb 5% alá, 
illetve közelítve a 0%hoz, közbeszerzések ujra nyilvánossá tétele)
onnan már gyengülést várok 

ha a fidesz nyer akkor rögtön számottevő gyengülés, 
én már chf ben vagyok, dollárban nem bízok, eur-tól meg szvsz jobb a chf 
legalábbis az utóbbi 10-20 évben a krizishelyzeteket mindig jobban bírta
Boby
Boby szombat, 16:59
Előzmény: #99569  kornel1949
"Érdekelne az Eur/Huf árfolyam várható alakulása, elemzések, de néhány ember teljesen leamortizálta a fórumot abszolút ide nem illő hozzászólásokkal"
Amúgy régóta szomjazzuk mi is a nívót. Itt a lehetőség,csapj bele,írj egy-két minőségi gondolatot,mert ezzel a részével általában még mamóka,andriska,kkv meg még ibiza is adós maradt!
Boby
Boby szombat, 16:52
Milyen virtus az, hogy rárugjuk az ajtót az ott lakókra,majd számonkérjük őket, hogy miért nem azt csinálják a négy fal között,amit mi elvárnánk tőlük? Régen ez úgy működött,hogy az új vendég bekopogott az ajtón,aztán megkérdezte, hogy bejöhet e. Aztán ha behívták és jól érezte magát bent maradt,ha nem akkor meg elköszönt és ment. Nem egyszer lett már elmondva, hogy aktívan két topic foglalkozik a forinttal. Az egyik az "EURHUF és minden más", a másik meg ez. Az első topickban található a vélelmezhetően téged érdeklő téma,kereskedés forinttal technikai elemzés alapján. Ebben a topicban jóval lazább keretek között és mondjuk úgy fundamentális vagy érték alapú megközelítés alapján folyik a beszélgetés. És mivel Magyarországon a kormányzó párt mindent,közte az egész gazdaságot is átpolitizálja, és mivel szerintünk ennek az átpolitizálásnak van hatása a forint árfolyamára, ezért sok a politika a topikban.
N0MAD szombat, 12:00
sok sikert a kereséshez!
természetesen igazad van, a poltikai helyzetnek és az árfolyamnak semmi köze egymáshoz.
kornel1949 szombat, 10:46

Sziasztok!
Az Eur/Huf topikot keresem. A címe szerint ez lenne az, de itt politikai adok-kapokon kívül mást nem találok.
Érdekelne az Eur/Huf árfolyam várható alakulása, elemzések, de néhány ember teljesen leamortizálta a fórumot abszolút ide nem illő hozzászólásokkal (már persze, ha ez az eredeti Eur/Huf fórum és nem viccből átnevezte valaki a politikai topikot Eur/Huf-ra). Persze, ha az a cél, hogy ne jussunk érdemi információhoz, nos azt sikerült elérni (nem fogok tíz oldalakat visszekeresni egy-egy érdemi hozzászólásért).
Legalább Fostrint-Géza írhatna valamit, ha ez az igazi devizás fórum, ő legalább osztott meg a címhez kapcsolódó információt, igaz legtöbbször csak Ft-eséskor, de legalább témába illőt.
Capi
Capi szombat, 09:36
Előzmény: #99567  Boby
Tupontos iras!
Boby
Boby szombat, 08:20
Felföldi József facebook poszt: Kedves Lőrinc,
Olvasom a hírt, miszerint a céges vagyonodat rohamtempóban menekíted át a magánszámláidra. Kiüresítve és működésképtelenné téve ezzel a vállalkozásaidat.  Nos ehhez kapcsolódóan lenne egy kis hozzászólásom. Csak egy személyes vélemény, mint vállalkozó, aki végignézi, ahogy egy másik üzletember éppen belesz.rik abba, amit elvileg kemény munkával felépített. Ha az a birodalom, ami papírformán a tiéd, valóban a sajátod lenne, akkor teljesen mindegy, mit hoz a választás, nem mennél sehova. Hangsúlyozom: sehova. Mert aki felépített valamit, sőt nem is valamit, hanem a te esetedben egy egész birodalmat, az meg akarja védeni az örökségét. Az értéket, az embereket akik neki dolgoznak, az eredményeket. Ha valaki önerőből eljut oda, hogy a világ 810. leggazdagabb embere legyen, az nem menekül. Mert jöhet bárki, bármi, akkor is boldogulni fog. Te viszont félsz! Félsz és menekülsz. És ezzel bizonyítod, hogy a gazdasági csoda, ami körülötted zajlott az elmúlt évtizedben, mégsem csoda kérdése volt, hanem egy jó barátságra épülő üzleti megállapodás. Orbán Viktor kérésére ügyesen eljátszottad a vállalkozót, pedig valójában egy pénztárca voltál. Egy stróman. Egy tolvaj. Annál, hogy menekíted a vagyont, nem is kell nagyobb bizonyíték, mert egy olyan vállalkozó, aki hisz a saját cégében, aki hisz abban, hogy amit felépített, annak van jövője, az nem üríti ki a kasszát. Nem emeli ki a vagyont az utolsó pillanatban. Nem kezdi el kimenteni azt, amit elvileg tisztességes munkával, piaci versenyben szerzett.Ilyet nem csinál az, aki biztos a dolgában. Ilyet csak az csinál, aki tudja, hogy baj van.Egy rendes vállalkozó nem semmiz ki egy céget, amitől még vár valamit. Nem hagyja maga mögött üresen azt a struktúrát, amely embereknek ad munkát, partnerekkel áll kapcsolatban, és aminek  elvileg értéke is van.Az ilyet azok csinálják, akik nem hisznek abban, amit felépítettek. Vagy akik pontosan tudják, hogy nem is ők építették fel igazán.Ha te valóban az lennél, akinek mondod magad (egy önerőből felemelkedett, tehetséges vállalkozó), akkor most nyugodtan hátradőlnél. Akkor egy kormányváltás legfeljebb új szabályokat hozna, de nem jelentene egzisztenciális fenyegetést.Mert amit tisztességesen, piaci alapon hoztál létre, azt nem lehet csak úgy elvenni.De amit most látunk, az nem erre utal. Szóval ki merem jelenteni, hogy a világ 810. leggazdagabb embere valójában nem is igazi vállalkozó, csak egy üres lufi, ami addig szép kerek, míg valaki, jelen esetben Orbán Viktor elég erősen fújja. Aztán amikor fogy a légnyomás, akkor kiderül, hogy a lufi nem is olyan kerek, nem is olyan feszes. 
Lőrinc!Nem az a kérdés, hogy mi lesz veled. Hanem az, hogy hogyan! Börtönbe mész. Elveszik a vagyonod tisztességtelenül szerzett részét. Tönkremennek a családi kapcsolataid. Eltűnnek a birtokok.Nem lesz több luxus. Talán Andika se lesz. A végén nem marad más, csak a hírnév. Mert az, hogy bekerültél a történelembe, már eldőlt. Ezt senki nem veszi el tőled. A kérdés csak az, milyen minőségben maradsz meg benne.Most még van pár napod. Élvezhetnéd. Élvezhetnéd, hogy a világ egyik leggazdagabb embere vagy, legalábbis papíron. Élvezhetnéd azt az életet, amit kaptál. A vagyont. A birtokokat. A házasságot. A „Lölőséget”.De ehelyett, úgy tűnik, hogy te számolsz, pakolsz, mentesz.Félsz.Pedig talán most kellene először nem félned, mióta belevágtál ebbe a stróman üzletbe. Nincs mitől félned, mert ez a csata már eldőlt. Szóval én a helyedben, ha már buknék, akkor azt méltósággal tenném. Nem kapkodva, nem háttal a világnak, nem a pénz után görcsösen hadonászva, hanem egyenes gerinccel.Hogy amikor egyszer visszanézünk erre az egész történetre, ne egy menekülő embert lássunk, hanem valakit, aki legalább a végén megpróbált úgy viselkedni, mint egy vállalkozó.Vagy ha az már nem megy, akkor legalább úgy, mint egy ember.
Élvezd ezt a pár napot, és ne félj! Félni nem most kellett volna. 
Üdvözlettel,Felföldi József
Bandita szombat, 07:32
Előzmény: #99565  Rincewind2
Néha jobb, mint a máv. 
Rincewind2 szombat, 06:34
Előzmény: #99563  Bandita
Ki az aki 2026-ban még szekeret tol?
N0MAD szombat, 06:19
Előzmény: #99563  Bandita
Mondjuk ez igaz :D
Bandita szombat, 06:07
Előzmény: #99562  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
A zukránok szekerét toljátok
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 péntek, 23:43
Előzmény: #99558  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Látom itt a fidelitas és a ruszki köcsög nagykövetség összes accountja. Ruszkik haza! 
Boby
Boby péntek, 20:24
Előzmény: #99560  N0MAD
Ugyanazt mondod. Vagy retardált (vallási fanatikus)aki fidesz szavazó,vagy valamilyen (anyagi) érdek motiválja. Sokan megnyugvast várnak a választástól,de szerintem a csúnya dolgok csak a választas után fognak jönni. Jelen helyzetben nem látom a helyzet demokratikus keretek közti megoldásának a lehetőségét. Ehhez minimum orbán öszödi beszédére lenne szükség, hogy a hívek kijózanodjanak,de nem fogja megtenni az országnak ezt a szívességet. Nem teheti meg,nem csak maga miatt,hanem a családja miatt sem. Arról nem beszélve, hogy nem is az a személyiség. Nem szerettem a Fletót,de azzal, hogy visszakozni tudott,még ha ráhatással is,így utólag sokkal inkább államférfi mint orbán. Feltóról úgy fog megemlékezni a történelem,hogy egy politikus aki az utolsó pillanatban visszakozni tudott az ország érdekében,orbánról pedig úgy,hogy egy mocskos,gerinctelen, hazaáruló bűnöző,aki feláldozta az országot a saját gazadagságáért,hatalmáért.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek