Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ai segítséggel a magyar ajánlat, lehet nem így van. "🔹 Német ajánlat (amit írtál)
Ez klasszikus operatív lízing:
az autó nem lesz a tiéd
futamidő végén visszaadod
km-túllépésért fizetsz
a havi díj erősen támogatott (gyári / flottás / lízingcég)
➡️ 229 € ≈ 90–95 ezer Ft / hó
Ez nagyon jó ajánlat, tipikusan német piacra szabva.
🇭🇺 Magyarország – mi a legközelebbi megfelelő?
🚗 Operatív lízing (itthon is van, DE)
Magyarországon magánszemélyeknek ritkább és drágább, mint Németországban.
Egy hasonló értékű Škoda esetén (Octavia / Scala / Kamiq):
Reális magyar paraméterek:
Kicsit lehet, hogy durva a hasonlat vagy megközelítés,de varga szakmai munkásságát dícsérni,az kb olyan mint kitüntetni egy pedofil gyermekotthon igazgatóját. Varga nem szakmai meggyőződésből tölti be a pozícióit, hanem orbán iránti hűségből. Nem azért volt sokáig pénzügyminiszter vagy most jegybank elnök, hogy Magyarország érdekeit szolgálja, hanem hogy orbán érdekeit szolgálja.
Nem vagyok jogász,nem tudom a kérdéseidre a válaszokat. Azzal meg nem hozakodnék elő, hogy nekem mire volna igényem. Vargáéktól indultunk, hogy Madár Pityu erős gazdasági konszenzust vélt felfedezni az erős forint mögött,ezzel mintegy legitimálva varga szakmai munkáját. Miközben varga végig asszisztált az MNB kirablásához. https://youtu.be/ooMNrvuHF0Q?si=czb-okMLd-UVhtx_
Ja persze, akkor minden szipi-szupi, ha egy tényleg (aránylag jól) működő jogállamunk van, ahol egyik politikai párt sem tudja a maga képére és javára átírni a jogállamiságot biztosító törvényeket, szervezeteket stb. A fő gond az, hogy a jelenlegieket hogyan lehet megbüntetni, elszámoltatni azért, amit az elmúlt 16 évben tettek, mikor papíron, jog szerint szinte minden törvényes volt, hiszen magukra (vagyis a Ner-es haverokra) írták a törvényeket.Szépen fogalmaztál ezzel a "göröngyös" jelzővel. Minden lesz az az út, ha az ellenzék nyer, csak nem göröngyös. 1 hajszálnyira vagyunk a működésképtelen államtól, legyen az jogi, (de főként) gazdasági szempontból. Az állami szolgáltatásokat inkább hagyjuk is (EÜ,oktatás, MÁV), mert azok már rég nem működnek,csak a benne dolgozóknak köszönhető, hogy még van hova mennünk.
Salsh ne őrjíts meg 7 éves futamidővel havi 150-ért megvan ez a kocsi, "lóf@sz zsebpénz", ha innen nézed. Egyrészt nagy valószínűséggel cégre vették, tehát még olcsóbb :)))), másrészt vak vagy, ha azt hiszed, kiraktak az asztalra 10milkát :) Ettől függetlenül valóban nem kis pénz, még mindig...
Ezeket mind tudom én is. Irónia volt. Az EU-kilépésben viszont nem hiszek, mert olyan gazdasági és társadalmi sokkot okoznia, ami elsöpörné a kormányt. Hacsak nem mennek bele az emberekbe tankkal, de azért itt nem tartunk.
Nekem nincs azzal gondom amit írsz. Tisztában vagyok vele, hogy még egy ellenzék által nyert választás után is göröngyös az út a demokratikus jogállamig...,ha egyáltalán vezet oda a jelenlegi adottságok mellett. Csupán annyit jegyeztem meg, hogy egy demokratikus jogállamban nincs szükség elszámoltatásra,meg külön lakossági igénylésre,a bűnüldözés meg az igazságszolgáltatás automatikusan végzi a dolgát és foglalkozástól (mindegy, hogy politikus,jegybankár,vagy lakatos)függetlenül elszámoltatja a bűnözőket.
Hát ez mind szép és jó és a kiragadott példák pompásak. Csak miért lettünk Európa legszegenyebb országa? Kicsit nézz rá a nagy képre és kiderul az elmúlt éveket nem kicsit nagyon elk. Sajnos stagflacio közeli gazdasag, piac torzítás minden téren, mesterséges élénkítes, nulla termelékenység növekedés, november iker deficit, látva a mai számokat szerintem december is. Beruhazas külön alkuk mentén, összes beruhazas zuhan. Európai Unióval nincs megegyezés. Szóval a választások előtt nem leszünk bovli. Ha Orbán marad , akkor után vagy brutális megszorítások jönnek es elkerüljuk, de inkább nem. A következő 4 évben OV esetén komolyan no az esélye a kilépésnek az EUbol.
"Ebben az országban azt hinni,hogy valóban lesz elszámoltatás, az egy illúzió. Nincs rá igény." Igény lenne rá, csak a jelenlegi választási rendszerben hiába fog elmenni mondjuk 6 millió ember szavazni, amiből végül mondjuk 3,2 millió fog a legnagyobb ellenzéki pártra (akiknek döntő többsége szeretné és igényli is az elszámoltatást),ha csak egy vékony feles többsége lesz egy olyan parlamentben, amelyiknek a keze a következő 4 hónapban, a hatalom "átadásáig" fidesz jogászok hadának törvénymódosításainak köszönhetően teljesen meg lesz kötve. Ugyanis aki tájékozódik, az olvassa, látja, hogy készül a jogi csapdába zárható ellenzéki kormányzat előkészítése. Ha nem tudod leváltani az Alkotmánybíróság, a Kúria, az Ügyészség vezetőit, a médiatanács, a KT tagjait, a köztársasági elnököt, akik EGYTŐL EGYIG Fidesz bérencek, hogyan, kik fognak elitélni itt bárkit is? Hiszen, az ellopott pénzek szinte kivétel nélkül, törvényesen, lepapírozva kerültek azokhoz, akiknél jelenleg vannak.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)