Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A negyedórás 383,8ról 385,3ig ugrott és még pár perc már 385,6 , még jó, hogy nem vágtak kamatot. Mekkorát zakózott volna 0,5% vágástól? Már 390benlennénke??? https://imgur.com/a/O0rMwHY "stabil ország, stabil fizetőeszköze! https://imgur.com/a/l9Xo6wS
Régen sok abszolút hozamú alapot és alapkezelőt kipróbáltam,de csak kevesen tudt(n)ak megfelelni a feladatnak. Ma is nézegetem,hátha ha látok újat,de venni már nem igen veszek. Csak keveseknek megy ez. Hold, Accord( Concorde), Otp-től Bükki. Más eszközalapot lehet venni máshol,de abszolút hozamút nem érdemes.
Holdnak alighanem jót tesz a méretnövekedés, és lehet zsidaynak is ha nem magányos farkasként ténykedik. Amúy lehet ez már rég előkészített folyamat volt.
Régen is le volt korlátozva az alap,ha jól emlékszem 50millárd felett. A Columbus meg jó alap,jó alapkezelőkkel. Eddig is tartottam. Amit sajnálok, hogy mégis csak külön alap volt a Citadella, valami kis diverzifikációt mégiscsak nyújtott annak ellenére, hogy egy csapatban játszottak.
Most erről a pezsgőpukkantásról eszembe jutott Tóni képe mikor a Fidesz behúzta az előző választást... azt a letargiát az arcán... Tudta, már előre hogy itt a hazugság gyártó gépezet viszont 2-gangot feljebb kapcsol és ehhez kellett adnia a nevét... Ha valakinek nem lenne meg, legyen legyen szíves vigyen már neki egy csomag zsepit!! facebook.com/reel/327317285956437/ Képzeljétek el 26ban milyen arcok lesznek :D vagy csillogni fognak mint a Deutsch Tomié, vagy Tóniéhoz fognak hasonlítani
Szerintem a BOJ iránymutatása lesz a fontosabb makró esemény majd. Ma viszont lesz az MNB. EKB és BOJ kamatdöntésekig jönnek végre újra usa adatok, amik majd hozzák a +volát.
EURHUF eddig kétszer futott neki a mint a triggerelésének naposon, eredménytelenül. Párhuzamos csatiban zajlott eddig az emelkedés. Simán benne van, hogy innen még egy újabb aljat próbál majd csinálni, hiszen amúgy is jellemző a párra az erős csapkodás sávon belül potenciális aljaknál. - Nekem azonban továbbra is akkumulációnak tűnik valószínűbbnek. Phase D-ben lehetünk még inkább, de már szerintem nem sokáig. Azt is valószínűnek tartom viszont, hogyha eszerint is alakulna, később lesz még több próbálkozása a párnak az erősödésre. Nagy kép nálam továbbra is háromszög 4 hullám minta a hetesen/havin. - https://imgur.com/a/1MYg8ZA - https://www.marketcalls.in/price-action/understanding-wyckoff-accumulation-and-distribution-schematic-a-study-of-stock-market-behavior.html
Nagyon változik a világ mostanában ... persze érezni lehetett ... már új vevőket nem vártak, megemelték a belépési díjat, ezért pl. Én sem léptem vissza . A rengeteg megjelenés mellett gondoltam hogy elengedte hogy több milliárdot menedzseljen. Viszont ha ő elengedni akkor Mi? Van esélyünk?
📢 Fontos bejelentés a Citadella befektetési alappal kapcsolatban 2026. január 23-án a Citadella befektetési alap beolvad a HOLD Columbus Globális Értékalapú Abszolút Hozamú Alapba. E lépéssel lezárul Zsiday Viktor több évtizedes, kiemelkedően sikeres portfóliómenedzseri pályafutása, ugyanakkor Viktor a jövőben is aktív tagja marad a HOLD szellemi műhelyének, a befektetési bizottságban. A Citadella 2009-es indulása óta az egyik legismertebb és legsikeresebb hazai alap lett, hosszú távon kimagasló hozamokkal és fegyelmezett kockázatkezeléssel. A beolvadással a befektetők számára a HOLD Columbus jelenti a természetes folytatást, hasonló befektetési szemlélettel és célokkal, Móricz Dániel, befektetési igazgató és Cser Tamás, vezető részvényportfólió-kezelő irányítása alatt. 👉 A Citadella befektetőinek nincs teendőjük: a vagyon kezelése a beolvadás során és azt követően is folyamatosan biztosított. 👉 Akik nem szeretnének élni a beolvadással, díjmentes visszaváltási lehetőség is rendelkezésre áll. Köszönjük Zsiday Viktornak az elmúlt 16 év kiemelkedő szakmai munkáját és a befektetők iránti elkötelezettségét! Részletek: https://hold.hu/holdblog/zsiday-citadella-columbus/ #HOLDAlapkezelő #Citadella #HOLDColumbus #ZsidayViktor #Befektetés #Alapkezelés #AbszolútHozam #Transzparencia #HosszúTávúGondolkodás
Nagy Márton vagy nem látja és nem érti, vagy tudatosan okoz kárt az országnak azzal, hogy ezt nem látja be. Én hajazok az utóbbira... Szerintem pontosan tudja, hogy azzal amit csinál hihetetlen károkat okoz, de ezért kapja a fizetést, hogy arcot adjon a rossz döntésekhez... (fentről jövő utasításra) Mint NEMZET GAZDASÁGI MINISZTERnek neki pont az lenne a feladata hogy sipákoljon, hogy ez egy vak vágány, és ha ez megy tovább azzal csak hátrafelé megyünk... nagyon max jó esetben helyben maradunk (hihetetlen költségek mellett). Miközben a világ és a környező országok meg elmennek mellettünk.... (ez felér egy tolatással)... Lehet tényleg segítene hogy Orbánt megkoronáznák...a Duna jegén...
Kb fél - 1 éve mondom, hogy az hogy a német piacon minden Autóipari Tier 1-2 elbocsátásokkal számol, kurzarbeittal, ez nem fog megállni a magyar határon... (Hofi után szabadon) Eddig aki azt hitte, hogy majd ez jó lesz mert Magyarországra költöztetik a maradék gyártás van egy rossz hírem...
A lemaradásunk/lecsúszásunk nem változtat szerintem azon, hogy Magyarország már egy közepesen fejlett ország, és nem a fejlődő országok csoportjába tartozik. A devizánk viselkedése hajaz sajnos fejlődő ország devizájára. - A hozzáadott érték növeléséhez nem a deviza gyengítése az út (sőt az kifejezetten az ellen hat szerintem) hanem, amit a múltkori zew cikkben is leírtak. - Bokros csomag teljesen más körülmények között született. - Jelenleg sem az államadósság mértékével van igazán a baj, hanem a trendszerű növekedésével, ill. azzal, hogy a folyamatos költségvetési hiány mellett stagfláció közeli helyzetben vagyunk évek óta lassan.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)