Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én csak február 28-ai adatot látok, bár mnb honlapja szerint 2 napja volt frissítve. Akkor 46.2 milliárd euró volt a teljes tartalék, amiből deviza 34 milliárd. Januárban végén ue 46,5 milliárd euró, és 34 milliárd a deviza. - Február 28-án volt a nagy spike. Kérdés, hogy ez már benne volt az "aktuálisba". De egyelőre úgy tűnik, hogy nagy beavatkozás nem volt.
hát ha azt látjuk hogy a gazda nem tart kezében minden sakkfigurát és belharc van akkor érdekes dolgokat fogunk még látni. Már ahogy érdekes dolog amikor rádgyújtják a házat. Ha pedig a verbunkos helyett már úgy látják hogy dance macabre az időszerű a táncrendben akkor asszem pislogni se érünk majd rá. De ez csak egy verzió, meglátjuk merre megy a mozgás. Azért saját látókörömben is úgy látom hogy elindult a felkészülés és az átrendeződés. Pl csányi szárnyai alá húzódás. Egy dologban vagyok elég biztos, nem lesz eseménytelen a következő év.
Szerintem az MNB hitelessége be van már árazva. Ők maguk is arra hivatkoznak, hogy az ÁSZ csak a nemzetközi kritikákat ismételte meg, pedig az amúgy megfelelt a nemzetközi gyakorlatnak :) - Ha ez kihatna az EURHUF-ra, akkor nem 398 alatt járna. Ha tényleg beavatkoztak, akkor az a deviza vagy aranytartalékokban meg kell majd látszódjon. Szerintem nem avatkoztak be, de ez majd kiderül. - Ennek szerintem inkább belpolitikai vonzata van és lesz, és az EURHUF-ra gyakorolt hatás egy nem túl erős védekezés a részükről, hogy hátha elsül. - Biztos van a tarsolyában elég dolog, de úgy tűnik, hogy ebbe beleálltak. Szerintem a polipnak pénzéhsége van....
Már ha feltételezzük hogy az eurhuf árfolyam betonhorgonya a piaci folyamatoknak és a matematika törvényszerűségeinek a következménye, nem pedig masszív munka és prevenció eredménye. Gyanítom az MNB hitelességének minuszba vitele akkor is következményekkel járna ha már nem mato a zseninek hívják az elnökét. Valami lehet a tarsolyban, nem lehet annyira naív hogy nulla háttérrel reménykedik abban hogy nem nyúlnak utána az euromilliárd nagyságrendnek. Amire az is utal hogy szerinte mi következik ha megfogják. Szerintem.
"December végén 44,6 millárd eurót tettek ki a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi tartalékai." Hát, ezek után lehet, hogy én vagyok bizalmatlan, de én már ezt se hiszem el. Minden számuk kamu lassan KáderSH-val az élen. Miért pont ez lenne valós?
Szerintem nem a borításról van itt szó, bár biztos matolcsy is tudna csuda dolgokat mesélni, hanem sokkal inkább a bizalomról. Azért az a demokratikus Nyugatnak mondott világban nem egy mindennapos dolog, hogy a jegybank elnöke kirabolja a jegybankot. Ha itt egyszer kormányváltás lesz, ki fog derülni, hogy Magyarország hivatalos gazdasági adatai hamisítványok. Kb úgy működhetett az ország,mint a Quaster vagy a Buda-Cash.
Szerintem ez nem valid érv...Ha még ő lenne az MNB elnök, akkor még talán valid lenne. Legalábbis szerintem. HUF-ot nem mozgatta meg, pedig DXY is felfelé korrigált az elmúlt napokban.
Kemény. - Basszus, milyen ingatlancégbe fektettek ezek, hogy képesek voltak az elmúlt +10 év irdatlan nagy ingatlanáremelkedéséből veszteségesen kijönni (evergrand talán?). - A cikk alapján erre minimum egy hűtlen kezelést kellen megállapítani...
"„A jelentéstervezetben foglalt megállapítások az MNB-t érintő érintettsége miatt a jelentés nyilvánosságra hozatala akár súlyosan befolyásolhatja Magyarország nemzetközi megítélését és kormányközi kapcsolatait is, valamint Magyarország nemzetbiztonsági érdekét sértheti, kiemelt figyelemmel az ország törvényes rendjének védelmébe vetett bizalom megtörése esetén.” Úgy látszik nem csak nekem vannak kétségeim....,de stolz, meg a professzorok orbáni köre megmondta, nincs baj, sőt folyamatosan javul a helyzet.
Ahogy előttem írták, semmi sem örök, de egy hatalom a mi életünkhöz képest sokáig képes "élni". Ezt a fidesznél is látjuk. Ha egyvalamit kellene tanulni tőlük, az a túlélési ösztön lenne. Én nem számítok fidesz vereségre jövőre sem - bár tény, a mai felgyorsult világban 13 hónap rengeteg idő...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)