Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ja, mert korlátlan idő nem létezik. Tökre megnyugtat hogy a szoci éra is csak évtizedekig tartott, vagy akármelyik baromság amelyik szembement a józan ésszel. Alapvetően vígasztaló gondolat, csak az én életem is erősen limitált, másrészt az igazságérzetem se teljesen elégedett az öregségben, hatalomban, ágyban, párnák közt elhalálozó diktátorok gondolatára. De még a hányásába fulladt sztálintól sem.
Ami késik, nem múlik. Nem lehet korlátlan ideig, büntetlenül szembemenni minden gazdasági, társadalmi és etikai normával. Akkor sem, ha most (remélem csak) ideiglenesen errefele tendál a világ. 2x2 akkor is 4, ha a többség szerint 5.
Én a líra zuhanásról beszélek,nem a Balásy alap zuhanásról. A Balásy alapban elméletileg 15% líra long volt,ha j9l emlékszem a majsztro szavaira. A mondandóm lényege, hogy látható volt, hogy a tűzzel játszik,mégis játszott vele. Igaz,nem is tagadja, hogy kockázatos az alapja...,de itt most nem wz a lényeg.
Amúgy történelmi felelőssége Bidenéknek, hogy mindent túlóvatoskodtak. Nem csak Orbán vonatkozásában (vicc, hogy Rogánt csak az utolsó pillanatban tették listára), az orosz invázió sokkját fel kellett volna használni arra, hogy elvegyék a wannabe autokraták kedvét. Garland attorney general gyakorlatilag csak lassította a Trump elleni eljárásokat. Most is csak annyi a demokraták taktikája, hogy "várjuk ki, Trump úgyis elcseszi majd a dolgokat", csak közben az egész "rules based international order" gyalyra megy napról napra.
Ugyan már, folyamatosan keresik a kompromisszumos megoldásokat az uniós intézmények. Gyakorlatilag teljesen üres látszatlépésekért (igazságügyben) feloldották a pénzek egy részét (simán zárolni kellett volna amúgy újra ezeket, látva hogyan kezeli Orbán és Varga Zs a bíróságokat). Továbbra is kényes úriemberek állnak szemben egy kocsmai verekedővel.
A kommunista sosem csinálna ilyet. Különben is olvasnod kellene egy kis Nézőpontot. Orbàn még mindig sokkal népszerűbb, mint Magyar. Egyébként meg azért voltak sokkal többen Magyar beszédén március 15-én, mert ők eredetileg Orbánhoz mentek volna, csak a 2 nézőtábor eltévesztette a címet. Úgyhogy tessék elfogadni, jó hír. Orbàn sokkal népszerűbb, mint Magyar, Toroczkai és Gyurcsány együttvéve.
2022 óta nincs kesztyűs kéz. Jó példa erre az uniós támogatások megvonása. Ami van nekik mozgástér, azt maximálisan kihasználják, legtöbbször azon is túlnyúlnak.
Hogy Stolz-t parafrazáljam: talán mert igazából nem voltak akkora ellenszélben (illetve ezt az ellenszelet komoly részben saját maguknak okozták). Igencsak kesztyűs kézzel bántak velük mind az Unión belül, mind pl. Washingtonban.
Egy befektetési szolgáltató vezetője mondott nekem pár hete egy teljesen helytálló dolgot: akkora ellenszélben voltak orbánék az elmúlt években, hogy mások simán megbuktak volna. Ők nem, a 2022-es forintmegingáson kívül simán átevickélnek a hullámokon.
Ezen csodálkozom én is,de mindig van egy határ,amin túl aztán elfogy a béketűrés és akkor jönnek majd tv-és megmondóemberek, hogy pedig ez már látszódott,mikor ellopták a jegybanki vagyont,mikor betiltották a pride-ot,stb,stb.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)