mro

Regisztráció: 2018-10-27 22:35:33

Hozzászólások száma: 988

Utolsó hozzászólás: 2019-09-29 19:59


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 29. 19:59
Hú mennyi zöldséget és ellentmondást összehordtak a, természetesen, kizárólag férfi beszélgetőpartnerek. Hogy csak egyet javítsunk, persze hogy minél erősebb forint esetén érdemes az euróhoz csatlakozni, a magyar vagyonok, fizetések és vásárlóerő növelésére. De ha ezt nem támasztja alá a magas termelékenység és magas magyar hozzáadott-érték hányad, akkor pillanatok alatt Görögország sorsára juthatnánk, ahol jól beléptek az eurózónába, csak épp kitermelni nem tudták az ennek a szintnek megfelelő értéket, annak ellenére sem, hogy elképesztő idegenforgalmi szektoruk van. Az egyébként béna, korrupt és mindenki által leírt Gyurcsányt és idősnéni baráti körét sokszor meg tudták említeni, azt viszont csak a múltra nézve tudták megjegyezni, hogy a kádári eladósodási évtizedek helyett dél-koreai, megalapozott gazdaságpolitika kellett volna. Most még csak az oroszok sem ülnek a nyakunkon (bár Orbán és fidesztársai arcán mindenképpen), most lehetne igazán odalépni. De, ahogy a magyar kereskedelmi és fizetési mérlegek többletének elapadása is mutatja, a magyar ember egyből import fogyasztási cikkekre baltázza el a pénzt, ahogy egy hangyányival jobban áll. Na ilyesmiről kellett volna a pocakosnak meg a másiknak beszélnie.
Varga Mihály: vége az aranykornak, kiszámítható forintárfolyam kell 2019. 09. 07. 14:48
#2
Be kellene vetni az anticiklikus gazdálkodás atombombáját. Azaz Mészáros Lőrinc és tettestársai szolgáltassák vissza a fényes nappal ellopott közpénz-ezermilliárdokat.
Kiderült, mitõl nõ ennyire a magyar gazdaság 2019. 08. 30. 11:00
#2
A magyar ember a lehetőségei javulásával elkezd egyből importcikkeket fogyasztani (autó stb.) és többet menni és költeni külföldre, és fogyasztási hitelt felvenni, amelyek rontják az egyensúlyt. Így a magyar ember rövid úton megszünteti a magyar ember által élvezett konjunkturális periódusokat, mely periódusok ezért rövidek, tehát a magyar ember ezek során igyekszik gyorsan importcikkeket fogyasztani (autó stb.) és többet menni és költeni külföldre, és fogyasztási hitelt felvenni.
Merkel kicsit jó fej akart lenni, de magyarázkodásra kényszerült 2019. 08. 22. 18:39
#2
> Felidézte, hogy Németország már eldöntötte, hogy 55 százalékkal visszafogja saját káros anyag kibocsájtását, bár egyelőre az elhatározás megvalósításának részleteit még nem dolgozták ki. ......... Mondjuk nem kellene a kurva atomeromuveket bezarni
Tényleg szigorítják a hatalmas indulatokat kiváltó zöld rendszám használatát 2019. 08. 01. 14:24
#2
Baromság, az csak egy dolog, hogy a BMW nem fog belsőégésűre kapcsolni a városban az első 15..25km-n (mert többre nem lesz képes), de ha kimerül, mi van? Csak bekapcsol a belsőégésű, nem? Vagy jön a trailer, ami még többet fogyaszt? A Mercedes kijelentés is egy vicc - ugyanezért is. és mert nem biztos, hogy csak azért kellene elektronikusan menni, hogy épp a városban ne szennyezzen, hanem mert pl. csökkenthető a CO2 kibocsátás. Ezek a 3 literes motorok a hobbihibrid alibival ugyanannyit vagy még többet is kibocsáthatnak, mivel nagyobb tömeget kell megmozgatni. Mondjuk egyre jó volt ez, hogy a sok szlovákrendszámos adócsaló tuskó (mind az, még TE is, ha azt használsz) más módon találhatott valami kiskaput a kedvenc fétisböhömjének. Aztán itt van a híres magyar virtus, a korrupt kapkodással vegyes, IQ hiányból fakadó bénázás. Ugyanis most mi lesz? A) Leszedik a mostani halványzöld rendszámok nagy részét, így Tuskó Marci panaszkodhat a jogbiztonság és kiszámíthatóság hiányára, de Öko Béla sem mer majd igazi elektromost venni, mert ki tudja, mikor gondolja át az aktuális idióta miniszter. B) Ez csak a jövőben kiadott rendszámok kapcsán kerül bevezetésre, azaz Tuskó Marci az autó örök életére, mondjuk 10 évre igazságtalan előnyt élvez a mondjuk később vásárló emberekkel szemben. C) Haz ez így lesz, jó magyar szokás szerint megrohamozza a nép az autószalonokat az alibihibridekért az utolsó lehetséges forgalomba helyezési hónapban. Mindhárom opció rossz, és mutatja, milyen amatőr, korrupt, felelőtlen rezsim működteti sokkal inkább a saját magánszféráját az aranyrudakkal agyonszodomizált mészáros lőrinccel és a tehetségesen gazdálkodó orbán papával együtt, a közügyek átgondolására már nincsen józan agysejt, ugye, könnyező habony?
Kína tovább csökkentette amerikai állampapír-portfólióját 2019. 07. 21. 23:26
#2
Tehát kb. 0.25% azaz 2.5 ezrelékkel csökkent az állampapír-állományuk? Mekkora zuhanás! A keresztárfolyam legapróbb havi ingadozása ennél egy nagyságrenddel magasabb összeget jelent.
Csányi Sándor a devizahitelekrõl: ez volt az MNB legnagyobb hibája 2019. 07. 17. 16:41
#2
Persze hogy így van, korábban is szóba kerüllt, egyéb más okok miatt ezért is tartom katasztrofálisnak a Simor és Király jelezte inkompetens korszakot az MNB életében, és politikai hozzáállástól függetlenül, az MT-tagok számának átfordulásától lehet számítani a piaci folyamatokra jól ráérző korszakot, ami legalábbbis ezidáig kitartott. A régi őrség görcsös kapaszkodása az utolsó pillanatig a Gyurcsány-Bajnai kormányok öncélú hatalommegtartó reflexeivel nagy hasonlóságot mutatnak, a politikai-gazdasági legitimáció hiányát elkeserítő szakmai eredményességgel kombinálták, miközben a székeikbe kapaszkodtak. Király Júliának, és persze még inkább, Gyurcsánynak, és az SzDSz korábbi hataloméhes kompromittálódásának óriási felelőssége van abban, hogy a magyar nép egyszerűen nem hajlandó szocialista illetve liberális irányra szavazni, az Orbánt az ilyen könyökvédős embereknek köszönhetjük, mint ők, akik sem gazdaságpolitikai értékeket, sem szakmai vonalat nem tudtak megfelelően felmutatni. A jelenlegi ellenzék is reflexből opponál mindent, amit a Fidesz csinál, márpedig Magyarországon az emberek LMBT- és migránsbarát pártokat nem fog 50 éven belül hatalomra juttatni, ezeket az ügyeket a zászlójukra tűzve csak Orbán és maffiózótársaik szekerét tolják.
Így lehetne megállítani a globális felmelegedést 2019. 07. 05. 20:18
#2
Kicsit le vagyunk maradva, a megállapításokat időközben zömében cáfolták vagy megkérdőjelezték. A kutatómunkának az erdősítés kapcsán van értéke, de a következtetések túlgondoltak, így az egész összegzés félrevezető és csak a struccpolitika malmára hajtja a vizet. Persze, kell a fásítás, de ez egy kis része a megoldásnak, amiben jelenlegi tudásunk szerint kikerülhetetlen a karbonsemlegessé válás, a kibocsátás közel teljes megszüntetése a következő kb. egy évtizedben. Kicsit több Greta Thunberg-et kellene olvasni, ő is írt erről.
A kormány soha nem látott figyelmeztetést adott ki - Közel a nagy brüsszeli alku? 2019. 06. 21. 20:29
#2
Vigyék Mészárost, Ráheléket és Simicskát, még visszajárót is kapunk, győzzük regisztrálni a tengeri ingatlanokat és hajókat!
Leleplezzük a kormány mestertervét - Óriási adócsökkentés készülhet a háttérben 2019. 06. 17. 12:26
#7
6. Mészáros Lőrinc és nála intelligensebb (nem nehéz!) de ugyanolyan korrupt csinovnyikjai
7. mégis begyűrűzik valami globális válság
Mégis honnan lett pénze a magyaroknak 500 milliárdnyi szuperállampapírra? 2019. 06. 13. 12:09
#5
Miért kellene a készpénzt állampapírba csatornázni az államfinanszírozás szempontjából? A készpénz közgazdaságilag egy látra szóló, zéró kamatozású, teljes mértékben likvid állampapír. Az államnak, és ezzel a társadalom többi tagjának az a jó, ha nem kell rá kamatot fizetni. Amígy az egyén, vagy adott vállalat készpénztartása mutathat jelentős változásokat és nehéz rá hosszú távon államfinanszírozásként tekinteni, az ország egészére más a helyzet: a mindenkori állomány legnagyobb része jelen volt tavaly is és jelen lesz jövőre is. Így ezek a törzsegyenlegek finanszírozási számításokba bevonhatók lennének. Amerikai bankok például aggregálhatják a lakossági látra szóló betétállományt, és ebből a hosszú távú törzsállományt lekötött betétté sorolhatják át, ezzel javítva a megfelelési mutatóikat, azaz bővítve a hitelkihelyezhetőséget. Ott van még az állam, mint adós kockázata: azonban mivel Magyarország saját devizát használ, egy esetleges államcsőd (állam fizetésképtelensége) esetén úgyis tudnak forintot nyomtatni, tehát nincs igazán különbség abban, hogy az államnál van a pénz, vagy pedig kint van készpénzben. 
Magyar euró: új dátumot hozott nyilvánosságra a kormány 2019. 05. 31. 15:11
#2
Nyilván a magyarázat első fele (megfelelő szintű felzárkózás) utal erre, de mondjuk ki, arról van szó, hogy egy apró, gyenge, szegény és fejletlen belpiaccal rendelkező, természeti erőforrásokkal nemigen bíró, nyitott, jelenleg kiegyensúlyozatlan prociklikus ágazatok (autógyártás, külföldiek ingatlanbefektetései) és rövid távú EU források által húzott, EU büntetések fenyegette gazdaság, mely továbbra is görgeti a gyurcsány-simor féle állam- és lakossági adósságot, mert Mészárosék talicskázzák ki a pénzt, azonnal padlót fog, ha nemzetközileg szél fúj, ne adj Isten vihar kerekedik, amely esetben az eurót átvéve pillanatok alatt a görögök cipőjében találnánk magunkat. A forintot használva egy bezuhanás viszont pillanatok alatt elinflálja mind az államadósságot, mind a béreket, az import is bezuhan és az export hátszelet kap, csak a változó kamatozású adósokat kell majd kimenteni. Ami azért jobbb, mint a 200%-os görög államadósság. A másik a kontroll, a jelenlegi kormányzat szeret minél több területen autonóm maradni. Ja és így egyszerűbb lesz belépni az új KGST-be, azaz a Szovjetúnió 2.0 előszobája, miután az EU-ból kirúgtak minket :-)
Megkezdenék az EU-csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával 2019. 05. 30. 09:26
#2
Legfőbb ideje egy muszlim országgal bővíteni az EU-t, amikor a szélsőjobb úgyis erősödött
Legalább 400 milliárdos bírság nézhet ki az EU-pénzeknél Magyarországnak! 2019. 05. 22. 21:41
A mókuskezű országleggazdagabb Mészáros gázszerelő zsebébe eddig átjátszott egymilliárd eurót kellene visszautalni, meg még van pár haver, aki nem ennyit, de szipkázott, szóval a négyszáz milliárddal nem lehet gond. Ugye?
Képeken a debreceni BMW-gyár elõkészítése 2019. 05. 22. 11:07
#2
Nem gyűrűzik be!
Gulyás szerint Magyarország hamarosan nettó befizetõje lesz az Európai Uniónak 2019. 05. 09. 22:37
#2
És a magyar GDP hány százalékát termelik a nyugati cégek, hány embernek adnak munkát, fizetnek adót és emelik a GDP deflátort, hogy adósságleépítés nélkül csökkenjen a fajlagos adósság? A mezőgazdaság és a nagyobb, magyar gyökerű cégek bevétele és így szintén a GDP, adók stb. milyen mértékben valósulnak meg abból az exportból, és multiknak való belföldi beszállításból, amit a megnyitott európai piac tett lehetővé? Almát a körtével! És hogyan lett hirtelen Mészáros Lőrinc több, mint egymilliárd euró vagyonú ember? Azért a kormánymaffiára is elmegy pár százalék, konkrétan minden közbeszerzés 25-50%-a el lesz sikkasztva és kikerül az emberek kezéből, vagy akár az országból.
Rakétavédelmi rendszer vásárlását tervezi Magyarország 2019. 05. 03. 12:04
#2
Miért is üzemeltetnénk mi magunk? 1. Így drágább. 2. Más rendszer beszerzésével - esetleg Oroszországból, mint a törökök - ismét borsot törhetünk azon amerikai szövetségesünk orra alá, amelyik egy személyben biztosítja, hogy teljes Európa, de legalábbis a keleti része, ne legyen holnap az orosz birodalom de facto integráns része. 3. Mészáros Lőrinc megint építhet valamit ezermilliárdokból, ja meg gondolom lesznek üzemeltetési, karbantartási stb. szolgáltatások is going forward. 4. Az orosz medve nem érzi fenyegetve magát egyébként igen szerény és az atomfenyegetettségre stb. nézve érdemi visszatartó erővel nem bíró védelmi képességek által, ami tényleges képesség lenne, HA az amerikaiak üzemeltetnék. Namindegy a Huawei seggnyalással, az orosz fegyvercsempészek kiadásával meg az IIB beeresztésével (amit állítólag mi kértünk Putyintól, HAHAHAHAHA) úgyis lényegében kizártuk magunkat a NATO együttműködésből.
Lassan már mindenki dolgozik Magyarországon 2019. 04. 29. 14:28
#2
Akkor lassan megvan az egymillió plusz munkahely, amit az Orbán ígért? Cserébe majd jól elnézzük a gázszerelő maffián keresztül végigvitt többezer milliárd forintos közpénz-rablást!
Itt a bizonyíték, hogy hallani sem akar az erõs forintról az MNB - Irány a 330-as euró? 2019. 04. 08. 12:43
#4
Először az apróbb tények: több kategóriában folyik vagy folyt autógyártás Magyarországon, pl. Opel és Suzuki, de akár a nagy, Magyarországon is gyártó konszerneknek (Pl. Audi-Volkswagen) is vannak kevésbé drága márkái, meg használt modelljei. 
Az elsőrangú magyar terményt a termelő értelemszerűen a legjobb feltételek mellett akarja eladni, sajnos az alacsonyabb szállítási költségek, kisebb útterhelés és környezetszennyezés ellenére is a magyar fogyasztó megveszi az Európán átkamionoztatott ömledéket, mert alacsonyabb minősége és vitamintartalma ellenére a silányabb, utaztatott árut választja. Árérzékenyek vagyunk, mert respektáljuk a pénztárcánkat, de a honfitársunkéval nem törődünk. De ha az emberek átlátnák az összefüggést, hogy a lokálpatriotizmus és az egészséges protekcionizmus hosszú távon mindenkinek jó az országban, akkor talán másképp lenne. A kormány nem a lokálpatriotizmust oktatja, hanem azt, hogy a magyar vállalkozót gyűlölni kell, hiszen olyan mintákat épít fel, pl. traffikmutyi vagy Mészáros GázszerelőBété Mongúzkezű Lőrinc meggazdagítása, ami természetesen nem a szolidaritásra nevel. Emellett az is kellene, hogy pl. a városi ember tisztelje a falusi embert, ne redukálja le a társadalom szövetét egy 5 forintos árelőnyre. 
A nyugati országoknak nemcsak az a tisztességtelen előnyük, hogy jobb adottságaik vannak, hanem az is, hogy valóban él bennük egy erős, egészséges, és a környezet számára is jobb protekcionizmus. Nem(csak) a törvényekben, hanem az emberi fejekben is. Két migránskampány között megérné, persze normális módon, inkább ezt tanítani.
A másik, hogy nem biztos, hogy azért megyek külföldre nyaralni, mert sós víz kell, hanem mert a magyar vendéglátóipar, tisztelet a kivételnek, vagy amatőr, vagy paraszt módon viselkedik a vendéggel. Nyugaton egyszerűen sokkal jobb a kiszolgálás, lehet lazítani, pihenni, míg Magyarországon előre görcsben van a gyomor, hogy orvosilag van csőlátása a pincérnek, vagy direkt ki akar szúrni veled. Még tankolni is inkább a határ túloldalán szeret az ember, kicsit drágább és valószínűleg ott is magyar a kutas, de érdekes módon, ott megfelelően tud viselkedni a vevővel.
Itt a bizonyíték, hogy hallani sem akar az erõs forintról az MNB - Irány a 330-as euró? 2019. 04. 08. 09:53
#2
Nagyon jó írás. A magyar lakosság mindig elkezd vadul import cikkeket vásárolni és külföldi nyaralásba önteni a pénzt, ahogy a legkisebb módja van rá. Ellentétben egészséges lokálpatriotizmussal rendelkező országokkal, mint pl. Franciaország, Olaszország vagy Svájc, az emberek a legkisebb habozás nélkül viszik a német multi saját márkás termékeit az Aldi, Lidl, Spar stb. polcairól, és vesznek olyan márkájú berendezéseket, autókat, amelyeknek nincs is magyar gyártóbázisa. A magyar fogyasztók közönye, esetleg lenézése a magyar termelők iránt azt is jelenti, hogy a legjobb minőségű magyar termést külföldre viszik, mert a magyar fogyasztó filléreskedik és megveszi az öt forinttal olcsóbb dömpingspanyol szemetet, így erodálódik a magyar termékről alkotott kép is, gyakran csak a másodrangú dolgok jutnak el a magyar fogyasztóhoz. Emellett romlik a külker és pénzforgalmi egyenleg is. Már a rendszerváltás óta ez megy, elég felidézni az akkori Gorenje hűtő vásárlási lázat, a bécsi bevásárlóturizmust és a magyar piac színvonalát jellemző diszkontáruház-őrületet.

friss hírek További hírek