Tazsomaru

Regisztráció: 2010-06-14 22:31:30

Hozzászólások száma: 2 573

Utolsó hozzászólás: 2021-07-25 20:36


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

212
2021. 02. 23. 12:04
5 875
2021. 06. 09. 15:48
801
2021. 05. 11. 19:40
311
2021. 06. 27. 14:21
296
2021. 06. 02. 23:33

utolsó 20 hozzászólás

DAX vasárnap, 20:36
Így végkép nem értem. Ezért nem kellett volna 4x regisztrálnod, csak a sorrendet kell igazítani. 
Piac monitorozás -> setup -> bekötés -> ellenőrzés -> naplózás -> fórumozás -> pozi menedzselés -> és ennyi. A naplózást egy képernyőfotó is megteszi, amit később is lekönyvelhetsz. Nekem még mindig inkább kibúvónak tünik ez a "fórumozás miatt nem vagyok elég hatékony" szöveg. Persze ezt neked kell jobban átlátni, csak ne csapd be magad. 
Film vasárnap, 19:08
" A boldogságom azon alapul, hogy hogyan viszonyulok a környezetemhez. Nem pusztán csodálom, hanem a része vagyok.  Nem lett volna szabad az embernek elvesztenie a kapcsolatot a természettel. A környezet közös kincsünk. Ha az emberiség életben akar maradni, együtt kell élnünk a természettel, nem annak ellenére." Norman Winther
Le dernier trappeur - Az utolsó prémvadász (2004)
Leonard Cohen - By The Rivers Dark - a film zenéje is zseniális.
https://youtu.be/QcKvJRBUE6o
https://youtu.be/Gbvz0OjKwiM
DAX vasárnap, 18:24
Nem a fórumozás van hatással a kereskedésre, hanem az érzelmi kötődés a pozikhoz. Tehát nem a rendszered irányít, hanem az erzelmeid. Szerintem tipikus hiba, szinte minden tréder ezen bukik. Hiába jó a rendszer, ha az érzelmek felülírják a döntéseket.   
DAX vasárnap, 12:54
Eértem, tehát a körülményeket tekinthetem sorsszerűségnek? A körülményekhez alkalmazkodni kell, hozzá kell alakítani a stratégiát, tanulni kell, a lényeg, hogy én irányítok.
DAX vasárnap, 12:34
A 4. pontot én sem értem. Mi az , hogy sorsszerűség? Én írányítok és kész!
DAX vasárnap, 12:32
"Egy biztos,hogy a tőzsdei kereskedés hatékonyságát tudja csökkenteni a tőzsdével kapcsolatos fórumozás,annál aki ért is hozzá,aki nem ért hozzá,annál meg akár javítani."
Én ebben nem vagyok biztos. Ha valaki érti a lényeget, annak már megvan a megfelelő keretrendszere ami alapján kereskedik. Tudja, hogy annyi a dolga, fegyelmezetten betartsa a szabályait. Így beírhat bármilyen pozíciót, nincs jelentősége, hogy az nyer vagy veszít. Csakis annak van jelentősége, hogy betartotta a szabályait, vagy fegyelmezetlen volt. Az írásodból nekem az jön át - lehet nem jól látom -  hogy Te nagyobb hangsúlyt fektetsz a technikára, mint az önismeretre. Szerintem ennek pont fordítva kell lenni, hogy hatékonyabban működj. Pszichikailag kötődni egy trédhez hiba. Tökmindegy, hogy azt beírod ide vagy sem. A rendszeredhez kötődj és fegyelmezetten tartsd be a szabályaidat és ennyi. Gondolom minden poziciót naplózol. Mi a különbség, hogy egy füzetben, vagy a DAX topikban teszed ezt meg? 
Vezet a Fidesz 2. Összefogás 3. Mi Hazánk 2021. 07. 14. 20:39
#46
Ez most melyik valóság? :D
https://youtu.be/0WQ2ryABpYM
Tudomány és Csillagászat 2021. 07. 09. 20:36
Esetleg mindkettő. Vagy egy vadista szandál! :)
Tudomány és Csillagászat 2021. 07. 09. 20:18
Ha hasonló stilusban terjesztenéd az igét, én elhallgatnám egész nap.
https://youtu.be/Nv-CsctQ72g?t=178
Tudomány és Csillagászat 2021. 07. 09. 19:04
Egy alkalommal, amikor odaát jártam, épp Maponussal ostáblát játszottunk, mikor megjelent a Zegyisten. Akkor is búgócsiga képét öltötte magára és ott buringett (búgva keringett) körölöttünk. Elég idegesítő volt. - Nem tudnád befejezni a buringést és valami öregemberes cuccot magadra ölteni - kérdem tőle. - Amikor egy embernek megjelenek, valami fura alakot veszek magamra, csipkebokor, teknősbéka, búgócsiga, meg ilyenek  - búgta egyre idegesítőbben. - Még véletlenül sem szeretném, ha úgy néznék ki, mint egy pöcs.  - Ekkor hülye képet vághattam, mert azonnal folytatta. -  Ugyanis néhány ember a földön abban a hitben él, hogy én egy pöcs vagyok. Abban hisznek, hogy én teremtettem őket. Építek egy meseszép világot és odafosom a közepére az embert, hogy mindent pusztítson el. Hát nincs az istenek között ekkora pöcs - búgta most már eszelősen. - Akkor ki teremtett minket, hogy kerültünk a földre - kérdem tőle. - Valami gonosz erő, talán az Uralkodó -  válaszolta. - Az én teremtményeimnek nincs képzelete. Nem teremtek semmit, aminek képzelete van. Próbáld meg egy majomtól elvenni a banánját azzal a szöveggel, hogy ha neked adja, akkor majd egyszer az örök banánmezőkön lakmározhat reggeltől estig - buringett egyre ijesztőbben. - Nem fog sikerülni. És miért nem fog sikerülni? Mert a majom nem tudja elképzelni, milyen az örök banánmező! És miért nem tudja elképzelni?! - Ekkor már füstölni kezdett buringés közben. - Mert nem vagyok akkora pöcs, hogy képzeletet teremtsek a majomnak! Ha a majomnak képzelete lenne, akkor a föld most a majmok bolygója lenne. Ekkorra kaleidoszkópszerű plazmaálapotot vett fel és mivel Maponus teljesen felszívódott, megkérdeztem a Zegyistent, hogy nincs-e kedve ostáblát játszani, vagy snapszerezni. Gyorsan lenyugodott, felvette az öregember cuccot és játszottunk néhányat. Miután 5 dupla, vagy semmi partit nyertem, felajánlott egy tiszteletjegyet odaátra, amit egy kis vonakodás után el is fogadtam, ami azt jelenti, hogy én megyek a tutiba. Viszont az emberiségnek fel kell kötni a gatyát, mert a Zegyisten igen zabos. ;)
https://youtu.be/2DNwnJjN0zI
Financial Forecasts 2021. 06. 26. 14:48
Volt idő, mikor levágták a borjút, kitömték szalmával, bekenték az anyaállat vizeletével és ezt tették a tehén mellé, hogy könnyen fejhető legyen. Most csak villantani kell egy képet egy érméről, ami olyan, mintha aranyból lenne, rajta egy betű 2 vonallal áthúzva, mint a dollár és ennyi. ARANY-ÉRME-DOLLÁR és már tejel is a "marha"! :D
Tudomány és Csillagászat 2021. 06. 23. 08:27
Azóta már létre jött a Gyűrű Szövetség, ez törli az Újszövetséget. Most már Egy Gyűrű mind fölött. 
"Ash nazg durbatulük, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulük, agh burzum-ishi krimpatul."
Tudomány és Csillagászat 2021. 06. 23. 00:33
Az ember sosem fog tudni  istennek tetsző életet élni. Soha nem is tudott. Az ember puszta létezése boszantja az öreget. Azóta, hogy megjelent 300ezer évvel ezelőt valahol afrikában, csak pusztítja amit isten teremtett. Az öreg már próbálkozott mindennel, pestis, AIDS, rák, most a covid és nem igazán van hatásos gyógymód az emberre. Persze nem hülye az öreg, előbb-utóbb kitalál majd valamit és akkor hiába imádkozunk majd, mindannyian égni fogunk. Úgyhogy addig paráználkodjatok, amíg lehet! ;)
Tudomány és Csillagászat 2021. 05. 25. 11:50
Ha a Getszemáni-kerten végig vinnének egy keresőkutyát, talán még most is szagot fogna.
Tudomány és Csillagászat 2021. 05. 25. 11:45
Több, mint valószínű, de ott nem szándékos bütykölés lehetett, inkább valami véletlen folytán jött létre a kapcsolat. Talán valami gomba, amit később Jézus is terjeszthetett a tanítványai között.
Tudomány és Csillagászat 2021. 05. 25. 11:38
Az interfészek nem fognak bejelezni. Pont azért lettek beépítve, hogy csak bizonyos infókat tudjunk feldogozni. Viszont meg lehet bütykölni őket. 
Tudomány és Csillagászat 2021. 05. 25. 11:25
Szerintem vannak olyan emberek akik az élet értelme keresése közben eljutnak Isten megismerésére és vannak akik teljesen máshova jutnak el. Vannak akik nem is keresik az élet értelmét és boldog teljes életet élnek le. Ez így van jól.Valójában, ha valaki boldog életet él, minek keresné az élet értelmét? Nem lehet, hogy a boldogtalanok keresik azt, vagy akik félnek az elmúlástól?
Tudomány és Csillagászat 2021. 05. 25. 00:59
Na megyek is, gyúrok egy szeretetfelhőt mindenkinek. Figyeljétek hátha jön a szentlélek.
Tudomány és Csillagászat 2021. 05. 25. 00:56
Az is lehet, hogy az én szeretetemet érzitek, mert minden este lefekvés előtt csinálok egy kis rutint. Egy apró meditációt. Gondolok valakire akit nagyon szeretek, majd a belőlem áradó szeretetből,egy szeretet felhőt hozok létre magam körül és ezt a felhőt elkezdem növeszteni, egyre nagyobbra, míg betelíti az egész szobár, az egész várost, országot, világot. Lehet ezt érzitek szentléleknek.
Tudomány és Csillagászat 2021. 05. 25. 00:45
Azt migyá gondoltam. :) Józsi bácsit az utasellátó mellett, a járdaszegélynek dőlve, na őt átjárja a szentlélek. 

friss hírek További hírek