A Richtech Robotics (Nasdaq: RR) továbbfejleszti mesterséges intelligenciával vezérelt barista robotját, az ADAM-ot egy új, kézműves eszpresszó rendszerrel, amelynek bemutatója a chicagói National Restaurant Association Show-n (2025. május 17-20.) lesz. A továbbfejlesztett rendszer olyan standard kávézói berendezéseket tartalmaz, mint a precíziós daráló, az elosztó és tömörítő berendezés, valamint a kézzel préselt eszpresszógép.Az ADAM új képességei az NVIDIA által vezérelt mesterséges intelligencia alapú látást használják fel a víznyomás valós idejű figyelésére és beállítására az extrakció során, biztosítva az optimális eszpresszóadagolást. A robot képes érzékelni a közeledő vendégeket, és elmagyarázni a kávékészítési folyamatot. Ez a fejlesztés az automatizálási hatékonyságot a kézműves kávéminőséggel ötvözi, építve az ADAM meglévő latte és boba tea készítésére való képességére.
A BEN (NASDAQ: BNAI) a jereváni The Dvin luxushotellel kötött partnerség révén terjeszkedik a vendéglátóiparban. A vállalat kétfázisú kísérleti kezdeményezés keretében vezeti be iSKYE platformját : először egy 24 órás portaszolgálati mesterséges intelligencia által támogatott ügynököt, majd egy foglalási mesterséges intelligencia által támogatott ügynököt vezet be. Ez a BEN stratégiai belépését jelzi a vendéglátóiparba, amelynek célja, hogy új mércét állítson fel a mesterséges intelligenciával támogatott luxus vendégélmények terén. A The Dvin tulajdonosa, Artak Tovmasyan, aki 30%-os részesedéssel rendelkezik egy Dubai szállodáit kiszolgáló kiberbiztonsági cégben, a BEN-t választotta biztonságos, vendégközpontú platformja miatt. Az együttműködés a BEN első vállalkozása a vendéglátóiparban, amely a platform sokoldalúságát mutatja be egy kiváló szolgáltatást nyújtó környezetben.
Országos előrejelzés: péntek estig Már délelőtt egyre több felhő képződik, amelyek jobban össze is állhatnak, de összességében többórás napsütésre számíthatunk. Északon egy-egy zápor kialakulhat. Az északi, északkeleti szél élénk, elsősorban a Dunántúlon erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható. Késő estére 4 és 13 fok közé hűl le a levegő
Giro 2025 7. útvonal: Castel di Sangro – Tagliacozzo A 7. szakasz az idei Giro első emelkedőn ér véget. A 168 kilométeres útvonal három köztes emelkedőt tartalmaz, mielőtt az utolsó 12,6 kilométer átlagosan 5,4%-os meredekséget biztosít, a végső kilométerek száma pedig kétszámjegyű.2021 után Castel di Sangro történetében másodszor szolgál szakaszrajtként a Giro-n. Az idei útvonal a Roccaraso-hoz vezető emelkedővel kezdődik. Ez egy 7,4 kilométeres emelkedő, átlagosan 6,4%-os meredekséggel, a csúcspont pedig félúton 11%.Miután áthaladtak Roccarasón, a kerékpárosok körülbelül 15 kilométeren át az Appenninek magaslatán maradnak. Egy hosszú lejtő viszi őket a közeli völgy aljára, majd Pretola Pelignában az út ismét emelkedni kezd. Röviddel ezután a versenyzők a Monte Urano emelkedőjére jutnak, amely egy rövid, de kimerítő, 4,5 kilométeres emelkedő 9,4%-os meredekséggel. Ez a lábégető emelkedő a Girón debütál.A Monte Urano-ról a kerékpárosok nyugat felé veszik az irányt a Vado della Forcella felé. Ez a 21,6 kilométeres emelkedő jóval hosszabb, mint a Monte Urano, de a meredekség ellentétes – mindössze 3,6%. A 14 kilométeres emelkedő után egy rövid lejtő is megtöri az emelkedőt.Még több mint 60 kilométer van hátra a Vado della Forcella csúcsán. Ebből körülbelül 45 kilométeren lejtő vezet, közöttük kisebb emelkedőkkel. Egy rövid sík szakasz után egy keskeny, kétsávos út kanyarog felfelé Marsia faluja felé Tagliacozzo felől. Ez a 11,9 kilométeres emelkedő átlagosan 5,5%-os, és most először jelenik meg a Giro történetében. Az emelkedő fokozatosan meredekebbé válik, az utolsó 2 kilométeren a lejtők kétszámjegyűek .Az utolsó köztes sprint a célegyenes alján következik, 155,2 kilométerrel a verseny kezdete után, 6, 4 és 2 bónusz másodperccel; az első három versenyző 10, 6 és 4 másodpercet szere