tudtommal csak az MNB felügyelete alá tartozó szolgáltatóknál keletkezett nyereséget-veszteséget lehet szembeállítani egymással. szóval vsz nem tudod visszaigényelni. Amúgy igen, vissza lehetne kapni utólag a befizetett adót.(én már kaptam vissza befizetett adót utólag a következő veszteséges év miatt)
Sziasztok! Ha xtb-n (tehát nem tbsz) az idei évben 5 millió forintos veszteségem keletkezett és tegyük fel ez így is marad, a tavalyi 4 millió nyereség után viszont befizettem idén a 600 ezer forint SZJA-t, akkor 2025-ben ezt a 600 ezret visszaigényelhetem a NAV-tól? Kellett volna hozzá egyebet csináljak, minthogy idén bevallottam és befizettem az adót? Esetleg írna valaki, akinél már történt ilyen mostanában, hogy visszaigényelte és tényleg vissza is kapta a NAV-tól? Köszi!
287-be nekem szintén ez az USA osztalék brutto összege van beírva. De hogy neked mit kellne pontosan,azt nem tudom.Súgót nyisd le ott és olvasd el,hogy vonatkozik-e rád esetleg más tétel is ,amit ide kéne beírni,mert ez a sor nem csak kizárólag osztalékból származó jövedelemre van.
Ha most a 182-es sorról beszélünk,akkor az adóhoz 0-át kell beírni,ha az osztalék utáni forrásadó,amit kint levontak 15%,vagy több.Ezt írja az ismertető is.Így neked is 0-át kellene oda beírnod.Ez nem lehet hiba.
Akkor valszeg csak szimpla figyelmeztetés lesz,hogy biztosan jót írtál-e jó helyre.Nekem is dobott többet,de attól még HIBA nem volt,és engedte rendben beadni.
Ezekből én csak a 182- be írtam,oda biztos a külföldi oszti és adója kell. Elég gyakran dob fel figyelmeztetést,ami csak figyelmeztetés,és attól még rendben beadható a bevallás. De esetedben nem tudom,hogy pont miért visít.
Sehol.Majd amikor eladod,a rákövetkező évben kell bevallani,ha nyereséged lett. Vagy ha veszteséged és arra vonatkozóan majd adókiegyenlítést akarsz érvényesíteni.
Illetve ami még fontos lehet, hogy ez az összeg az Etoro "számlámra" érlkezett, nem itthoni számlaszámra vagy számlára...akkor is kell adózni? Csak mert olvastam olyat, hogy csak a visszautalás után kell adózni, attól függően mennyi lett a nyereség
Ezt a hibát dobja fel: Ha külföldről származó osztalékjövedelmet szerzett (182. sor kitöltött), akkor az osztalékjövedelmet és a külföldön megfizetett adót a 189. vagy a 190. sorban fel kell tüntetnie! (Hibakód=)
Üdv! Ebben az évben xxx ezer Forint értékben vettem részvényt. Nem realizáltam, nincs nyereségem. Ebben az esetben hol kell feltüntetnem az SZJA-ban az eddig befizetett összeget?
Tőzsdei ügyletből származó jövedelem (SZJA)
Az idén kezdtem el tőzsdézgetni, most szerettem volna kiszámítani a tőzsdei ügyletekből származó jövedelmet, de teljesen belezavarodtam.
Ti ezt nyilvántartjátok valahogy? Amennyiben igen, tudnátok nekem küldeni valami módszertani útmutatót, vagy táblázatot?