Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Annyit megjegyeznék, hogy olaj finomító cégbe fektetettet, amik helyzete jelenleg nagyban eltér az olaj kitermelő cégektől. Könnyen lehet, hogy mikor kiszállt az olajtermelő cégekből már nagyban vette a Phillips 66 részvényeket, csak 10% eléréséig el tudta titkolni.
Amúgy vicces, hogy pont felcsorgoknak írtad a hozzászólást, mikor a csoportodba pont ő linkelte a cikket :).
Nekem azok a részvények kerültek hosszú távra a portfóliómba, amelyeket egyébként is hosszú távra vettem. :)
Törölt felhasználó2015. 08. 24. 22:37
Szerintem elég jóárasítva adják most! Mi a véleményetek a toyota részvény vásárlásról? Most hogy sokat esett a tőzsde kinek melyik részvény került a portfóliójába hosszú távra?
Nem engem kérdeztél, de komolyan... Ha valahol még a címoldalon lévő szöveget sem sikerült "értelmesen" magyarra átültetni, csak kb egymás mögé vannak dobva a szavak; nincs kontakt; a cég egy ellenőrizhetetlen Marshall szigeti cégtemetőbe van regisztrálva. A dolog szerintem azt a fél percet nem érte meg az életemből hogy odakattintottam és ezt megírtam neked, nemhogy _bármilyen_ körülmények között megpróbáljak regisztrálni.
Nem szoktam pontos bvps-t számolni, hanem a piaci kapitalizáció és a bvps arányát figyelem. Diszkontot a dél-amerikai székhely miatt határozok meg, de azt is elnagyoltan.
A gyenge szektorba való befektetésnél számolni kell azzal is, hogy a befektetés nem fog megfelelően megtérülni.
mivel nekem is van PBR-em, érdekelne, hogy mennyire (USD) teszed az 1 RV-re eső tőkét?
Kalkulálsz-e valamilyen diszkonttal? (Tekintettel a várható büntetésekre, túlértéklt projectekre etc)
Egyébként figyelve az olaj és olajos-gázos cégek vesszőfutását, már várom a long belépőket. Szerintem ez a piac lesz az elkövetkező néhány év legnagyobb lon lehetősége.
Higgyétek el, nincs új a nap alatt :-)
Value Investing