Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Nem rég szálltam be OMV-be, eddig tetszik.., bár most kissé túlvetté vált. De az igazi nagy dobás az majd az osztalék lesz, kíváncsi leszek hány százalékát vonják le az osztrákok osztalékadóként.
Van esetleg valaki aki kivette a részét tegnap a hadiipari cégek emelkedéséből? Bevallom az utóbbi időben nézegettem őket, hogy vissza kellene venni egyet, kettőt, de lemaradtam róluk. A két kedvencem, LMT és NOC is nagyot ment tegnap.
Régóta eldöntöttem már, hogy BRK-t nem adom el, maximum akkor, ha az élet úgy alakulna, hogy szükségem lenne arra a pénzre. Mivel usd alapú sp500-at követő etf-et nem tudok venni, így a brk nekem majdnem tökéletes az amcsi piac lefedésére. . Egyébként igen, sajnos kevesebbet vagyok már itt, a magánélet teljesen átvette a hatalmat a tőzsdézés felett. :)
Húúú, ne is mond, benne vagyok rendesen, legutóbb 25$-on bővitettem belőle, így jelenleg 29$ a teljes beker áram. Én mint cégben továbbra is bízok, így legközelebb 20$-on fogok belőle bőviteni, és a chartot inkább meg se nézem. :D
Pedig most már még MNB tanulmány is jött ki arról, miért nem jó a gyenge fosrint :) persze azért kíváncsi vagyok én is, hogy ez a szájkarate eltolcsytól pontosan mi is akar megint lenni. Ha nagyon a forintot akarják erősíteni, a magyar kisvállalkozások nagyon megihatják a levét, persze ezeket leginkább pont az nem érdekli.
What are the costs and fees associated with the TBSZ account?A minimum activity fee is imposed on the TBSZ account, which amounts to 2,000 HUF per month.This fee applies collectively to all TBSZ accounts, regardless of their number. So, whether you have 1, 3, or 5 TBSZ accounts, the fee remains 2,000 HUF.The minimum activity fee is reduced based on the total commission generated from trading on the TBSZ accounts in each month. For example, if you have four TBSZ accounts, and each generates commission equivalent to 300 HUF, the payable minimum activity fee would be 800 HUF (2,000 – 4 * 300 = 800).https://ibkr.info/node/4888?fbclid=IwAR1gy3TF_pkgZ640nnEp7uok0LaGyfqBjZQ2OiKmHsESprLcI_zl6SAjGwI
370-ről 376-ra gyengült az eurhuf. Szerintem a kamatcsökkentés elkezdésével + az állampapírba való újabb betereléssel innen még sokat és sokáig gyengülni fog. Ez csak egy szimpla várakozás, semmi több, részemről. A költségvetési kiigazítás viszont jó lehet a forintnak.
Én WBA-t bővitettem legutóbb, és ha tovább esik Pfizer, akkor lehet abból is veszek még egy csomagot. Teva is nagyon csábító a mostani áron, csak ahhoz tudjam bőviteni, ahhoz valamit el kell adnom. :)
Nézem az ASML-t. Az investing azt mondja, hogy az elmúlt évek során csökkent a total equity. Az nem zavaró? Meg a quick és current ratioja (0,79 ill 1,28)?
Value Investing