felcsorgok

Regisztráció: 2014-03-01 18:23:54

Hozzászólások száma: 1 092

Utolsó hozzászólás: 2020-07-14 21:39


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts kedd, 21:39
Én amióta van KHC részvényem, azóta csak az ő ketchupjukat veszem/eszem, és maximálisan meg vagyok elégedve vele, így részemről biztos, hogy több fogy ebből a termékből. :) 
Value Investing kedd, 21:36
Vegyél Teslát, ott a drágábbnál is van mindig drágább :D
Value Investing kedd, 21:35
Igen, egyetértek, ez tényleg nagy. 
Reméljük nem fog eljönni az a pillanat, amikor elkezdni leírogatni őket. :) 
Value Investing kedd, 19:24
Seekingalpha tele van T-vel foglalkozó cikkekkel, kivül-belül kivesézték már. Brutál adósság/adósságteher nyomja a vállát a WarnerMedia felvásárlása kapcsán, de közben brutál cash flow-t is termel évente, ami megy osztira meg adósságcsökkentésre.Ez kb. jelenleg az esszenciája a cégnek. 
Value Investing kedd, 18:49
Ezzel nem teljesen értek egyet. Az, hogy birtoklod a részvényt, önmagában hordozza ezeket a kockázatokat, ha rv tovább esik vagy csődbe megy. Azzal, hogy kiirsz rá egy covered call-t, az nem fogja növelni ezeket a kockázatokat tovább. 
Value Investing kedd, 18:18
Itt van egy "csóka", aki szintén covered call opció kiírásával kacérkodik. Igaz, ő egyből 10 kontraktal számol, ami elég nagy részvényállomány meglétét kívánja meg a portfólióban. :) Én úgy látom, hogy T kiváló terep az opciózásra, akár put opció kiiírására, akár covered call opcióra is. Én mondjuk nem 33$-os strike árra írnék ki, hanem magasabbra, de ez már csak az én véleményem. 

https://seekingalpha.com/article/4358247-t-how-to-double-your-total-income-yield-covered-calls-to-almost-14?utm_medium=email&utm_source=seeking_alpha&mail_subject=walgreens-shunned-by-the-market-why-i-see-an-opportunity&utm_campaign=nl-investing-income&utm_content=link-1
Value Investing vasárnap, 07:33
Nem vagyok benne biztos, hogy minden leírt mondatot értek, de azért köszi! 
Egyáltalán nem szeretném az opciózást túl bonyolítani, vagy nagyot kockáztatni vele, nem ez lenne a célom. 
a Put kiírása olyan cégre, amiből egyébként is vásárolnék, illetve a call kiiírása amiből van elég, és szeretnék tőle megválni, nekem bőven elég. :) 
Value Investing szombat, 11:33
Egyelöre nem latom hogy hosszù tàvon hogyan lesz kèpes ellensùlyozni a folyamatosan csökkenö volumencsokkenèst. Az arak emelesecegy darabig mükôdik, de kerdes hogy meddig?
.
Plusz ott van egy jelentos kockazat a szabalyozoi/jogi oldalrol is, barmikor jöhet egy negativ jogszabaly ellenük. 
.
Illetve a trendek is ellene mennek, az egeszsègtudatos èletmodra gondolok, persze ez reflektalodik a volumen csökkenèsben.
Value Investing péntek, 17:26
Köszi szépen! 
.
Pontosan ugyanebből a megfontolásból csinálnám én is a CALL kiírását. GME vagy CXW, Altria, KHC olyanok, amelyektől szívesen megszabadulnék, de ha esetleg nem menne el az áruk a strike árig, legalább addig is keresnék a call opció prémiumán pénzt.
.
Ami nyílván akadály lehet, hogy nem mindegyik részvényből rendelkezek 100 db-al, ami nyílván szükséges, ha rám hívják az opciót. Tényleg: Mi van akkor ha nincs a számlámon 100 db részvény és közben rám hívják a CALL opciót? Vagy ki se tudom írni ha nincs a számlámon annyi?
Value Investing péntek, 11:33
Köszi szépen! Tegnap bővitettem belőle 38,4$-on, aztán meglátjuk, hogy jó döntés volt vagy sem. :) 
Value Investing csütörtök, 16:44
Sziasztok,
WBA-ról mit gondoltok a mostani 9%-os esés kapcsán? Ennyire rossz lenne a helyzet náluk úgy hogy 2,2%-al osztit emeltek közben? 
Value Investing 2020. 07. 06. 17:01
Esetleg megosztanál egy-két konkrét példát is? 
Value Investing 2020. 07. 06. 15:30
Elsősorban McDee-t és Tazsomaru-t kérdezném a covered call stratégiáról, de ha másnak is van tapasztalata, akkor nyugodtan megoszthatja. :) 
.
Szóval azon gondolkodtam, hogy elég sok olyan részvényben ülök, ami jelenleg 40-50%-os lebegő minuszt mutat a számlámon és nem is biztos, hogy egyhamar feltámadnak ebből. Ilyen bukóval nincs szándékomban eladni őket, viszont covered call-al, azaz call opció eladásával tudnék pénzt keresni velük addig is, amig tartom őket, és nem támadnak fel poraikból. :) 
.
Mit gondoltok erről? Lehet értelme/létjogosultsága? Csináltatok már ilyet? 
.
Köszi! 
Value Investing 2020. 07. 02. 18:21
Köszi szépen! Van Kraft Heinzem is még 45$-ról, pont az osztivágás előtt sikerült belevennem tavaly. :) 
Mondjuk őt nem sorolom a risky portfólióba, egyszerűen csak tartom, ha WB-nek megfelel, akkor nekem is jó. 
Value Investing 2020. 07. 01. 16:59
Nem tudom megmondani. 
Value Investing 2020. 07. 01. 11:34
Igen, egyetértek veled. Viszont amikor vettem őket(nem most, hanem már régebben), akkor nem tűntek ennyire rossz befektetésnek. Utológ már könnyű látni, hogy rossz döntést hozott az ember. :)
Value Investing 2020. 06. 29. 12:39
Nekem a következők vannak risky portfólióban(eredetileg nem oda szántam őket:D ): GME, (Wirecard már csak volt), Schlumberger, Transocean, DB, Aareal bank, Unicredit, Airbus, CXW, GEO. 
Value Investing 2020. 06. 28. 15:48
Én most a Teledyne Tech. céget szemeltem ki és vettem fel figyelőlistára. Eléggé nagy utat járt be idén, Márciusban 200-ig esett, majd hamar visszaemelkedett 380-ig, most 299$. Akit érdekel a hadiipar és ahhoz történő kapcsolódás, annak érdemes alaposabban utána nézni, nekem tetszik a cég, nincs magas adóssága sem. Jelenlegi áron még drágának tartom, de 250 alatt már szerintem érdemes lehet megfontolni. 
BLUE topic 2020. 06. 26. 21:02
Persze, ebben igazad van, és nem is erre akartam kihegyezni a történetet, sok kókler, szemét cég van a tengerentúlon is, sok csőd történt már ott is csalás miatt. De ha megnézed, hogy kik a világ vezető cégei manapság, akkor mennyi amerikait és mennyi európait találsz a listában? 
BLUE topic 2020. 06. 26. 20:48
Nagyon sajnálom, hogy így jártál/jártunk. :( Nekem múlt hét csütörtökig meg se fordult a fejemben, hogy ilyen szintű csalás lehet a háttérben, mindvégig bíztam abban, hogy végre tiszta vizet öntenek a pohárba, és vége lesz az egész mizériának. Egy DAX tagnál ilyen képtelenség, hogy előfordulhasson, és mégis megtörtént. Egyébként csütörtökön, amikor kiderült, hogy nem lesz mérleg, és megint csúsznak és nem találják az 1,9 mrd eurót, abban a pillanatban el kellett volna adnom, és nem foglalkozni vele többet, de sajnos nem tettem, így jóval nagyobb bukót realizáltam hétfőn. 
-
Eddig se sok jó európai lehetőséget találtam, ahova szivesen befektetnék, ezek után szinte biztos, hogy csak az amerikai piacokon fogok vásárolgatni. Szememben a németek, és úgy egészében a német tőzsde akkorát zuhant, nem hiszem, hogy valaha még képes leszek bizalommal pénzt fektetni oda. 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek