mage

Regisztráció: 2014-01-20 20:58:28

Hozzászólások száma: 1 998

Utolsó hozzászólás: 2019-10-16 21:53


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 21:53
Ahhoz nem kell nagy ész, hogy valaki belássa, ha évek óta negatív kamatot tartanak fent az euróövezetben és közben éppen csak van növekedés és szenved a bankszektor akkor nem túl jó úton jár az EKB, vagy a kormányok nem megfelelően járnak el. Ezért nem emeljük már piedesztálra pitcairnt.
Inkább arról beszéljünk, hogy most mért beszél arról, hogy akár 3%-os magyar jegybanki emelés is lehet, mikor ezt kb minden válságban meglépik, ráadásul azzal csak éppen a régiós átlag felé mennénk ami az elmúlt 30 évben kb alapállapot volt. Közben meg 2008-as válságnál sokkalta nagyobb összeomlást vár ami nem 3%-os kamatemelést jelentene Magyarországon, hanem minimum 30%-ot, de inkább 300%-ot.
Nyilván lesz olyan, hogy 3%-ot emel az MNB, ahogy az is bekövetkezett, hogy a FED kamatot vágott idővel és megint tapsikolhat magának pitcairn, csak éppen nem ezekbe a kijelentéseibe szoktunk belekötni.
Az meg rólad állít ki szegénységi bizonyítványt, hogy úgy próbálod pitcairnt felmagasztalni, hogy azokat a kijelentéseit veszed alapul amibe senki nem kötött igazán bele. Azzal nincs gondod, hogy évek óta állítja teljes bizonyossággal, hogy hamarosan itt a világ vége, de ennek még semmi látszatja (manapság már egyre homályosabban fogalmaz az bekövetkezés idejével, mivel már annyiszor lejáratta magát).
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 20:56
Én nem emlékszem, hogy dührohamot kaptam volna. Sőt te tűnsz frusztráltnak, hogy még mindig engem emlegetsz, pedig igen régen nem szóltam hozzád(legutóbb pont segítettem neked a kbc számlával kapcsolatban...). Sőt úgy emlékszem kijelentetted, hogy többet nem reagálsz arra amit írok, helyette pár havonta felhozod a vitánkat és engem állítasz be mindenféle dilettánsnak. Ideje lenn felnőni...
Az meg külön vicc, hogy azzal vádolsz, hogy szavakat adok a szádba. Azt elmerorsosnak adott válaszodból úgy tűnik nekem, hogy nagyvonalúan elfelejtkeztél arról, hogy a jövőévi USA elnökválasztásáig vártál fél-egy éve még komolyabb recessziót. Persze ahogy közeledik a céldátum már a múlt homályába vesznek az ilyen jóslataid és előszeded azokat ahol hosszútávú jóslataid voltak. Ami nem nehéz mivel képes vagy napi 100 hozzászólást is írni és könnyű találni köztük olyat ahol vagy nem írtál dátumot, vagy csak valami hosszútávú jóslat.
Csak gratulálni tudok azoknak akik addig emlegetnék pitcairn-t, hogy megint hetekig fogja ide ömleszteni ugyan azokat a mantrákat amiket évek óta toll. Ha valaki kíváncsi a mondandójára századszorra is, akkor be kell írni a fórum keresőjébe a nevét és lehet olvasgatni a hozzászólásait más topikokban, ahol ugyan azt írja le, mint itt.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 21:15
Debrecenben se vesznek már meg minden szart csillagászati áron. Április-Május környékén tetőztek az árak azóta van 5-10% lecsorgás a panel árakban. Belvárosban talán kevésbé csökkentek az árak. Sőt, új lakásoknál is megjelentek az akciók ami eddig nagyon nem volt jellemző. A szép és jó elosztású belvárosi lakásokat még mindig nagyon viszik.
Nem csak a BMW jön, hanem sorra jelentik be a beruházásokat, egyetemre ömlenek a külföldiek. Múlt héten a sparban vásároltam, szétnéztem a zöldségosztályon, 10 emberből csak én voltam fehér :). Eddig ilyet csak Pesten láttam.
Nyáron kiadásra hirdettem egy lakásomat, több külföldi jelentkezett, mint magyar, pedig nem volt angol szöveg a hirdetésben. Albérletárak valamelyest emelkedtek, én 15%-kal tudtam drágábban kiadni, mint tavaly és rengeteg jelentkező volt. Mondjuk én inkább adom olcsóbban, de jól megválogatom a bérlőket. Volt sok lakás amit tavalyi árnál 30-40% drágábban hirdettek meg kiadásra, azokat nem is vették ki azon az áron.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 25. 22:16
Svájci jegybank szólt egy tőle teljesen független szervezeteknek egy ilyen fontos döntésről, amit ha valaki lekereskedik hatalmasat kaszálhat rajta (állítólag egyszer Matolcsy is elszólta magát egy üzleti reggelin és szépen kaszált is rajta pár spekuláns)? Ezt te se gondolod komolyan, még ha legalább eu-s ország lenne. Ráadásul hónapokkal előtte, szerintem a svájciaknak se ez volt még a tervük mikor Matolcsyék forintosítottak.
Már régóta tervezték Matolcsyék a deviza hitel leépítést, erről szólt a 2011-es kedvezményes deviza átváltás, a lejáró deviza állampapírok meg nem újítása és a végén mikor már elég jegybanki tartaléka volt akkor leváltották a teljes lakossági devizahitel készletet. Egyszerűen szerencséjük volt, hogy ez mind a svájci jegybank lépése előtt megtörtént. Az egészet pedig azért csinálták, mert úgy akarják erősíteni a gazdaságot, hogy folyamatosan leértékelik a forintot. Ez pedig csak úgy működik jól, ha közben minél kevesebb a deviza hitel az országban. Arányaiban lehet itt volt a legnagyobb a svájci frank hitel, de méretében a lengyel lehet felvette vele a versenyt és összességében az általam felsorolt 3 biztos, hogy nagyobb volt. Meg annyira szeretik a fideszt Matolcsystól az eu-ban, hogy csak nekik szólnak :D. 
Semmibe nem került a svájci jegybanknak gyengíteni a saját devizát. Ez csak kifogás volt miután rájöttek mekkora hülyeséget csináltak. Ha elegük volt a spekulánsokból simán megcsinálhatták volna, hogy a sávot arrébb rakják 5%-kal, akkor is hatalmas bukás a tőkeáttételes kereskedőknek és többet nem játszanak ilyet és közben nem bénítják meg a teljes gazdasági világot 1 napra. Hozzáteszem, hogy csak azért 1 napra bénult meg devizakereskedelem, mert biztos, hogy beállt a svájci jegybank következő nap az eladási oldalra.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 25. 21:10
Meg kéne kérdezni a cseh polgárokat, hogy hallottak-e már a magyar jegybankról, szerintem nem nagyon. Abból kiindulva, hogy a FED és EKB is elég sok mindennel foglalkozik, nem zárnám ki, hogy nincs nagy különbség a magyar és régiós jegybankok között.
Azt állítod, hogy az EKB-nál tudtak arról, hogy a CHF-t el fogják engedni? Az iszonyat nagy hiba lett volna a svájci jegybanktól. Már alapból a frank elengedésének módja is szörnyen rossz jegybanki húzás volt.
Tehát az EKB szólt Matolcsynak, hogy el lesz engedve a svájci frank. Közben meg a lengyeleknek, románomnak, horvátoknak, stb meg elfelejtettek szólni :).
Értjük, hogy utálod a fidesz és mindenki narancsos idióta aki nem szidja reggeltől estig őket, de szerintem nem itt kéne kiélned magad. Van egy csomó politikai topik őt szabadon gyűlölhetitek egymást. 
ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT 2019. 09. 23. 19:18
Szia!
Úgy látom régen volt már a tvk kivezetés (úgy emlékszem kőkeményen benne voltál), mert már nem emlékszel rá, hogy az ajánlati ár a konszolidált éves jelentésben szereplő saját tőke alapján kerül meghatározásra, mivel az időközi beszámolók nem konszolidáltak. Tehát tök mindegy mekkora osztalékot fizet és nyereséget ér el év közben a cég, nem befolyásolja az minimum ajánlati árat.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 19. 21:18
Szerintem kicsit nagyobb szerénységgel kellene a tőzsdéről beszélned. Főleg, mert egyértelműen kiderül abból amit írsz, hogy nem vagy képben: 
Először is a Tkom még semmilyen frekvenciát nem kapott meg. Annyit történt, hogy mivel a digit kizárták és elindult a spekuláció arra, hogy így olcsóbbak lesznek a frekvenciasávok(ami valószínűleg nem lesz így, viszont a digi így életképtelen lesz a mobilpiacon). Ez a történet mindig is az árról szólt, mert nagyon nem mindegy, hogy 30, vagy 100 milliárdért kell frekvenciát vennie a Tkomnak. Így is valószínűleg a hatóság/hivatal által megjelölt maximális árat kell majd kifizetnie a legnagyobb sávért, ha csak nem változtatnak az elmúlt évek aukciós rendszerén.  
Másodszor, ha a Tkomot zárják ki az aukcióról valószínűleg nem 2%-ot buksz, mert jó eséllyel átugorja a stopodat a hirtelen esés. Sajnos nem annyira likvid a tkom, hogy 15 millió forintnyi részvényt könnyedén lehessen zuhanásban likvidálni.
Harmadszor a hit and run, pont egy szerencsejátékos kifejezés arra, hogy nagy téten kockáztatsz egy nagyot és ha bejön akkor elteszed a nyerőt és lelépsz. Nem szeretik a kaszinók, Phil Ivey-t nem is szokták emiatt hagyni játszani a ház elleni játékokban. 
BLUE topic 2019. 09. 17. 20:02
Úgy emlékszem 30% a franciáknál.
OTP részvényesek ide! 2019. 09. 15. 20:05
Az EKB bejelentette, hogy a bankok a felesleges likviditásuk egy részét 0% kamat mellett parkoltathatják. Valószínűleg mérlegfőösszeg mérete alapján határozzák majd meg melyik bank mennyi pénzt helyezhet el az EKB-nál 0%-os kamat mellett. Ez nyilván azoknak a bankoknak kedvezőbb amelyek hitel/betét aránya magas, mert azoknak kevesebb, esetleg semennyi pénzt nem kell majd -0,5% mellett tartaniuk az EKB-nál.
Mondjuk vették a biztosítókat is, nekik nem tudom mi a jó a tovább vágott kamatban hosszútávon.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 08. 21:17
Szia!
Nem tudom aktuális-e még a termőföld kérdés, de én épp most csökkentettem a termőföld kitettségem, mert még a lakóingatlanoknál is gyengébbre jött ki nekem a hozzam.
Meg tudom erősíteni amit yooio írt, hogy 3-4% közötti hozamot lehet elérni. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az árat aranykoronában érdemes kifejezni, mert részben kicsit elavult már a Mária Terézia idejében meghatározott értékelés, plusz az eu-s támogatások erősen torzítják a képet mivel azokat nagy mértékben méret alapján adják, kisebb mértékben meg pont a rosszabb minőségi földekre lehet nagyobb támogatást szerezni. Az aranykorona megadd egy közelítő minőséget, de az öntözhetőség nincs benne ami egy fontos szempont. Az is sokat számít milyen művelés folyt az adott földön (rizs termesztés nagyon leamortizálja), mennyire szikes, stb.
Én 8-9 éve a méretre mentem rá és bejött, mert részben tovább emelkedtek a támogatások(ezt akkor már lehetett tudni), meg mivel úgy se értek hozzá igazán könnyen becsaphattak volna. Az alacsony aranykoronás földről meg tudtam, hogy szar, de olcsó, ott nehéz becsapni :). Megnéztem műholdképen a területeket, hogy vannak-e benne szikes foltok és ha nem volt akkor megvettem a ár/méret alapján a legolcsóbbakat a kínálatból :). 20 aranykoronás földben amit el akartak adni nekem olyan szikes foltok voltak, hogy szerintem művelni se nagyon lehet.
Viszont szerintem nem fogsz 1,5millió/hektárért olyan földet venni amit 100e-ért vesznek bérbe, mert akkor a bérlőnek átlagosan hektáronként legalább 200e profitot kell realizálnia évente bérleti díj fizetés előtt. Na már most ez esetben maximum 7,5 év a megtérülése, ha él az elővásárlási jogával, amivel hülye lenne nem élni. Persze lehet szerencséd, de minél nagyobb egybefüggő tábláról van szó annál több lesz az érdeklődő és mivel csak mezőgazdász vagy lesznek előtted bőven a sorban akiknek elővásárlási joguk van.
Mennyit ér az OTP? 2019. 08. 08. 21:27
Tavaly nem a q3 tisztított eredménye volt 92,688 milliárd? q2 meg 90,878?
A 104 milliárdos becslésed szerintem pontos lesz.
MOLly tulajok topikja 2019. 08. 02. 00:17
Érdekes, nem szoktak késni.
KBC Equitas 2019. 07. 30. 15:52
DEVIZA KONVERZIÓ: EURO: 0,3%, minimum: 5 EURO; USD: 0,3% minimum: 5 USD; Forint: 0,3% minimum: 1500 Ft (a céldeviza nemétől függően)
random capital 2019. 07. 04. 22:29
Én nagyon meglepődtem, hogy Virág Feri bevállalta az Enefit. Mindig is egy szar cég volt, egy tekergő vezetővel. Évekkel ezelőtt az egyetlen értéket képviselő lengyel leányvállalatot eladták. Azóta csak a perekről meg a nagy tervekről megy a vakítás. 
Már az is érdekes volt mikor innen a fórumról ült be 2 ember a vezetőségbe és megszavaztak maguknak egy komoly részvényprogramot(muvezeto még a közgyűlés előtt előadta a nagy részvényest, aztán mikor beült az igazgatóságba kiderült, hogy az egész családjának van kb 3 millió forint értékben részvénye... ). Már rég nem követtem a céget azt tudjuk, hogy azokkal a részvénycsomagokkal mi lett amit gondolom a 2 fórumos lehívhatott idén?
Mennyit ér az OTP? 2019. 06. 19. 23:18
Kérdés, hogy a szabályozók mennyire fognak örülni Szerbiában és Horvátországban ha az otp tovább vásárolgatna. Egyébként meg emlékszem a horvát hírre, amiben a raiffeisen leányáról beszéltek amit már akkor is butaságnak gondoltam, a másik meg egy kicsi bank, össze se lehet hasonlítani a szlovén bankkal amiről lemaradt az otp.
Pont azért kellett volna nagyra nőni Szlovéniában, mert kicsik a marzsok és sokat számít a mérethatékonyság.
Nem hiszem, hogy a szlovén bank az alku része lett volna, inkább azt gondolom, hogy az egyszerre bejelentett bankok képeztek mindig egy csomagot (alkut). Szerintem simán olcsón adta a socgen.
Az biztos, hogy most össze kell kapni magukat, mert gyorsan változnak a bankolási szokások és nem szabad a sok megvett ügyfelet elkótyavetyélni. Viszont ehhez kellene egy erős online felület amit egyszer kéne jól összerakni és implementálni minden országban az adott szokásoknak megfelelően, viszont egyenlőre csak foltozgatnak, toldozgatnak egy rég elavult rendszert. Mkb részvényt se sikerült berakni a listába, de ami ennél is keményebb az otp által bétre bevezetett etf-eket sem ami azért nem kicsit égő.   
Mennyit ér az OTP? 2019. 06. 19. 22:59
Tudtommal az apollo egy kockázati tőkealap, vagy valami ahhoz hasonlító cég. Tehát nem akar a végtelenségig benne ülni valószínűleg, ha csak nem ér el valami hatalmas megtérülés nekik, vagy ki nem találják, hogy a szlovén bankon keresztül válnak régiós bankcsoportá. Szerintem mindkettőre kicsit az esély. Tehát eladóvá fog válni a 3-10 éven belül amikor is úgy gondolják, hogy jó áron meg tudnak tőle válni. Mondjuk jó esély van rá, hogy tőzsdére vezetik be és szép lassan szálnak ki, mint a wizzair-ből a fő tulajdonos.
Nem hiszem, hogy a tőke jelentett volna problémát, simán kibocsáthattak volna 1-2 éves kötvényt és kivételesen csökkenthették volna a késedelmes hitelek fedezettségét 2-3 negyedévben és máris megugrana a tőkemegfelelőség. Ezt mutatja az is, hogy végsőkig versenyben voltak és elvileg nem is volt nagy különbség az ajánlatok között. Egyszerűen tökösebbek voltak az amcsik, persze ez is elsülhet jól, mint az, hogy a deviza hitelt 1 év késéssel vezették be és így lefeleződött a piaci részesedése a magyar lakossági piacon a hitelek között ami jól jött a 2008 utáni időszakban. De hosszútávon nem lehet erre játszani és a netes felületükön is látszik, hogy néha elég szerencsétlennek tudnak lenni.
Mennyit ér az OTP? 2019. 06. 19. 22:21
Én nem tudom kinek változott meg a világ, de nekem biztos nem. Mikor először alul maradt az otp az apolloval szembe, már az se tetszett. Arra még talán Csányi is utalt egy interjúban, hogy nem akartak könyv szerinti érték felett vásárolni és azóta már ő is másképp látja.
Az se volt jó hír mikor a kbc-vel szemben maradtak alul Bulgáriában (talán nem is voltak versenyben), de az utólag érhető mivel nem hiszem, hogy engedték volna, hogy a socgen leányt is megvegye az otp, ha már előtte is 20% feletti piaci részesedése van.
Most marad az osztalék emelés, opus kötvény visszahívás, saját részvény vásárlás, ami lehet nagyot fog dobni 1-2 éves távlatban a részvény áron, de én jobban örültem volna, ha abszolút domináns szereplővé nő a régióban az otp.
Mennyit ér az OTP? 2019. 06. 19. 22:07
Sajnos le. Még szerencse, hogy a socgen-nel sikerült még megegyezni régen, mert anélkül elég gyengén muzsikál az otp akvizíciós csapata. Mondanám, hogy mikor majd az apollonál eladóvá válik a szlovén bankjuk akkor le lehet csapni, de szerintem se a szabályozók nem fogják engedni, se nem lesz elég tökös az otp vezetés, hogy lecsapjon rá kíméletlenül.
Félek, hogy a szerb bankról is le fog maradni az otp, ha egyáltalán indulni fog.
random capital 2019. 06. 18. 12:23
Az üzenet részben meg lehet írni a kívánságokat és javaslatokat.
Én az kértem, hogy az online rendszerben a lakossági állampapírok(az új plusz állampapír) jegyzésére, vételére, eladására legyen lehetőség.
Egyébként pedig én is köszönöm az ingyenes ársávot és jó vakációzást! 
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek