Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 12. 26. 12:28
Előzmény: #65357  vigkrisz
Már hogyne érteném. Azt próbálod elhitetni, hogy olyan változások vannak, amik nem is változások, mert eddig is voltak.
Placi82 2024. 12. 26. 12:25
Előzmény: #65355  vigkrisz
https://index.hu/belfold/2024/12/07/sziria-ortodox-egyhaz-targyalas-harcok-ii-efrem-ignac/
Várjuk ki a végét. Most az iszalm állam emberei kulturáltan és szépen viselkednek, mert most a nagyhatalmak (USA) érdek ezt kívánj, valószínűleg Izrael biztonsága (lásd golan fensik további tejeszjedese, biztonsági zoona szelesitewe, etc, miatt, most pénzel, igerettel, és azzal az alapvető ténnyel hogy "külső segítség nélkül" örökre abban az eldugott tartományban maradtak volna. Most jól viselkednek. Az hogy ez később magától is így lesz e pár hónap múlva ahogy reméled és reméljük, vagy pedig nem. Az majd ki fog derülni, ível én fogadd el hogy skeptikusabb vagyok picit, de drukkolok a Szireknek.... Itt legalább van valami esélye.... 
Ellentétbe Z felé Ukrajnában ahol Istvánka olyan rózsaszín naivitasokat kerget amilyen sose volt ott, látszik hogy se Ukrajnában nem járt, se pedig nincs ott legalább 10 ismerőse..... Vagy ha van akkor nem értem mit miéért mond... 
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 12. 26. 12:24
Előzmény: #65356  Tazsomaru
vigkrisz 2024. 12. 26. 12:23
Előzmény: #65356  Tazsomaru
látom továbbra sem érted, hogy miért született a bejegyzés, amire reagáltál
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 12. 26. 12:21
Előzmény: #65355  vigkrisz
A youtube-on vannak hasonló videók a damaszkuszi karácsonyi vásárról a korábbi évekből. Nézd meg magad.
vigkrisz 2024. 12. 26. 12:09
Előzmény: #65350  Tazsomaru
azért majd kérdezd meg az arab ismerőseidet arról, hogy tavaly ilyenkor hasonló volt -e a hangulat a szíriaiak körében, mint idén - miután az orosz propagandisták szerint decemberben megérkezett az iszlám állam 2.0:
Christmas in Damascus is different this year, after al-Assad’s fall | Syria's War News | Al Jazeera
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 12. 26. 12:09
Előzmény: #65352  vigkrisz
Valamit félre értettél. Nem akartam bizonyítani semmit.
vigkrisz 2024. 12. 26. 12:04
"Hollandia további 6 milliárd euró támogatást tervez Ukrajnának - közölte Hollandia ukrajnai nagykövete.Az elmúlt három évben 3,8 milliárd eurót különítettünk el, de további hatmilliárdot tervezünk. Így Hollandia több mint 10 milliárd euró katonai segélyt különített el, amelyből csaknem négyet már megkapott Kijev - mondta Alle Dorhout."
vigkrisz 2024. 12. 26. 12:01
Előzmény: #65350  Tazsomaru
és amit írtál, az azt bizonyítja, amit az orosz propagandisták toltak itt, hogy jön az iszlám állam 2.0?
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 12. 26. 10:43
Előzmény: #65348  ronaldinyo
Szerintem Moldova, de nem biztos, hogy utána, lehet, hogy közbe. Előbb el kell jutniuk Odesszáig. Ha én az oroszok fejével gondolkodnék, el akarnám zárni Ukrajnát a tengertől.
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 12. 26. 10:13
Előzmény: #65349  vigkrisz
Megkérdeztem egy arab ismerősömet, azt állítja, ez így baromság. Szíriában a karácsony mindig is ünnep volt, munkaszüneti nap. A húsvét is az. Keress rá milyen karácsonyi vásárok voltak Damaszkuszban évekkel ezelőtt. Ne hagyd, hogy az algoritmusok teleszarják a fejedet a sok ostoba propagandával, inkább beszélgess emberekkel, rengeteg szíriai él már a 80-as évektől kis hazánkban, jól beszélik a nyelvünket.
vigkrisz 2024. 12. 26. 08:13
Előzmény: #65332  bigyula
az "iszlám állam" felemelkedése Szíriában:
"Az új szíriai hatóságok hivatalosan is munkaszüneti nappá nyilvánították a katolikus Karácsonyt, a kormányhivatalok december 25-én és 26-án zárva tartanak."
ronaldinyo
ronaldinyo 2024. 12. 26. 03:22
Ki következik Ukrajna utan
Istvan78 2024. 12. 25. 22:54
Előzmény: #65346  Placi82
Ukrajnában a háború előtt se volt magas az életszínvonal, ha jól emlékszem az egy főre eső az orosznak a fele volt és már három éve háború van, mit vársz? Igen, van korrupció, egyenlő esélyek sincsenek.
Nálunk 20 éve EU van, mögöttünk van az "elmúlt száz év legsikeresebb évtizede" a Fidesz szerint, mégis alacsonyak a nyugdíjak, rossz az állami egészségügy, nincsenek megfelelő szinten a közszolgáltatások és óriási, rendszerszintű korrupció van. 
És nem az ukrán elitért folyik a harc, hanem a hazáért, mert ha nem védekeznének, az oroszok már rég leigázták volna őket. Ha az ukránok megtámadtak volna bennünket, szerinted az embereknek nem kellene védeni Magyarországot, mert hát ezért az elitért... Az elit egy tátmeneti valami, a haza meg konstans. Az eltmajd eltűnik a ködben-5-10 év múlva, de ha az oroszok elfoglalják Ukrajnát, a következő 100 évre keresztet vethetnek, lehetnek szolgasorban. Ennyit neked Lacika! Okulásként, bár hiába minden...
Placi82 2024. 12. 25. 21:47
Előzmény: #65345  Istvan78
Aztán az Ukrán alkotmány a a tisztességes nyugdíj, normális allami működés, egeszsegugyi ellátás, polgárok védelme nincs benne??
Csak az állampolgári kötelezettségek az Ukrán állam irányába, de jogok, egyenlő esélyek, meg nem?? Tipikus kettős mérce.? Tudod e Pistike ha meg kell téged muteni Ukrajnában akkor az hogyan megy e? Intézni bármilyen hivatalos ügyet, hogyan megy - e, alkalmatlansagi papír hogyan megy e?
De megdogleni alkotmányos  kötelesség az elitért a fronton.? Szép vagy... 
Bevagva a furgonba, nézegesd Zed videóit...... Ahh, te még azt is letagadod, hogy Orosz propaganda.... Jól van Istvanka jogbol, és erkölcsbol 1 es. Kettős merce bol viszont 5 ös! Huuuuuu. Durván nyomod.. 
Istvan78 2024. 12. 25. 17:28
Előzmény: #65343  Zedisdead
Az alkotmányos kötelesség alóli kibújás nem tartozik a szabadság és demokrácia lehetőségei közé. 
És ne jöjjetek azzal, hogy az oroszoknál nincs ilyen. Igen, ők nagyobb ország, jóval nagyobb pénzügyi-gazdasági lehetőségekkel, megtehetik, hogy pénzért vegyenek katonákat, akik így gyakorlatilag bérgyilkoként mennek egy másik roszágba homályos célokért harcolni. Ukrajna nem teheti ezt meg, neki nincs erre pénze, neki az állampolgárok kötelességére muszáj hagyatkozni.
vigkrisz 2024. 12. 25. 17:16
A nevelőcsalád azt mondta, ők fizették Jakuscsenko temetését. A temetés résztvevői szerint a legolcsóbb koporsóban temették el, egy ember arról számolt be, hogy a nevelőszülők azt mondták
,„hála Istennek, hogy meghalt. Kevesebb a probléma”.
Telex: Öngyilkos lett egy ukrán fiatal, akit egy gyerekotthonból vittek orosz nevelőszülőkhöz
Zedisdead 2024. 12. 25. 16:01
Előzmény: #65318  El_Kebir
Nem kell, hogy nekem higgyél, nézegessél cenzurázatlan ukrán forrásokat, pl ezt
https://x.com/in32346574
Placi82 2024. 12. 25. 15:48
Előzmény: #65338  vigkrisz
Amíg Boldog Karit Krisz, téged bírlak a legjobban az ti oldalatokon valamiért..... Na jó, az egész fórumnak Boldog Karit,  😀.  Üdv. 
Placi82 2024. 12. 25. 15:44
Előzmény: #65338  vigkrisz
Tudod van ez a telegrammon nevű korlátozás nélküli valami....😉
Mind két oldal tesz fel dolgokat..... 
Azért maradjunk annyiban hogy az Ukranok is csináltak csúnyább dolgokat minta fekvőtámasz etc.. Videó van róla sok 100, YT FB leszedi persze,(agresszivitas miatt) csak az orosz marad fenn valahogy némelyik veletlenul😀 de a telegrammon fennmarad mind. !!! 
Oroszok is bekemenyitettek. Ha az Ukrán dronkezeleo meg a kilott tank, rol üldözi az orosz katonát egy dron al míg szét nem robbantja a testet az a Genfi egyezménybe ez nem illene. Akkor ne csodálkozzunk ha az Orosz dronkezeleo is ezt csinálja majd. Ezért kell a Béke!!!  Kommenteket olvasom, nem nézem a videókat, mert felfordulna  a gyomrom, hozzateszem a kommenteloktol is már. Ezért már azt se olvasom. 
De ami a lényeg úgy felhergeletek 2014 tol az Ukránokat propagandaval, 2020 után 100%on pörögve és a Donyecki háborúval, hogy mar az Oroszok se adnak kegyelmet..... . 2 testvér nepet ily mocskos módon egymásnak ugrasztani, égbe kiáltó bűn..... 
Amugy igaza van Murdochnak, azt mondjátok hogy az Oroszok ki akarják irtani az Ukránokat. Ez azert fura mwet az orosz ukrán háborúban a katonai össz veszteség már 1 millió is lehet.. De a polgári civil veszteség még kb 10.000 körüli?? . Nem tudom pontosan de kB ez a nagyságrend. 
Most vegyünk egy Drezda bombázását vagy a mostani izraeli  konfliktust. Sacc per kb meghalt izraeli katona nem tudom 100 fő.??? És meghalt civil(nők, gyerekek) nem tudom pontosan mit olvastam 50.000 fő? Nézz már utána kérlek.... 
Akkor segíts már ezen a számok furcsasagan eligazodni......... Fura hogy  csúnya Putyin, akkor mégse akarja kiirtaniaz az Ukrán civileket, ahogy a mainstream an olvastam, vagy szerinted igen??? De akkor Gazai 50 ezer fős civil az mi volt???És par hónap alatt nem 3 év alatt !! A számokat fejből írom, javithatjatok nyugodtan, tévedés jogát teljes mértékben  fenntartom. Segítsetek a pontosításban, ha tévedek. De ha nem, akkor itt valami nem kerek mainstream dumakban.... ... 😉

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek