Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
________
________ kedd, 22:22
Előzmény: #149118  Istvan78
pogacsa kedd, 21:56
Istvan78 kedd, 21:52
Előzmény: #149075  dexter-atya
Erről már volt itt is szó, Ungváry a Szeva bácsi szállal magyarázza Orbán oroszbaráttá válását.:
- Szeva bácsi 1 millió márkát adományoz a Fidesznek 94-ben, személyesen Orbán veszi át a pénzt. Erről 2006-ban Szeva akkori embere Dietmar Clodo beszél. Titkos videó felvétel is készült.
- 2008-ban Moszkvában letartóztatják Szeva bácsit, elitélik.
- 2009-ben szabadon engedik 1.5 év után Szeva bácsit
- Orbán 2009-ben 180 fokos fordulatot visz végbe az oroszokkal kapcsolatban, egy Putyinnal való személyes találkozó után.
A magyarázat: Szeva átadta Putyinnak az Orbánról szóló felvételt, esetleg más kompromittáló anyagokat is magyar politikusokról, ezért engedték ki vádalkuval és ezzel
zsarolja Orbánt Putyin azóta is.
Nagyon is hihető, persze erre még rájöhetnek más motivációk is Orbánnál, de ez lehet a legerősebb.
Heisenberg
Heisenberg kedd, 21:50
Előzmény: #149115  ngergo1985
Nyílván egy jó kis osztogatás mindig jól jöhet...persze kérdés, hogy tudnak- e annyit adni, hogy az átüsse azt a határt, hogy visszatérjenek a vezérkoshoz a birkák....
HuTi kedd, 21:43
Előzmény: #149104  Peterbond
Nem érted a leuveni makroökonómiát! 😝
ngergo1985 kedd, 21:41
Előzmény: #149111  Heisenberg
Na de ha igazad van, akkor ez azt jelenti, hogy azért itt van több százezer ember, akinek az elsődleges pártja akivel a legjobban szimpatizál,az még mindig a fidesz, max csak megharagudott rájuk, elbizonytalanodott,stb. Akkor itt még benne van a pakliban, hogy havi pár 10 ezer forinttal, 1-2 hangzatos gondolattal, még akár vissza is hozhatók akár arra a szintre,hogy elmenjen és azért leszavazzanak 26-ban a fideszre. Asszem erről beszélt is már 1-2 közvélemény kutató videókban. Ezeket az embereket nem tudom hogy egy ilyen szintű elpártolásból, elbizonytalanodásból meg lehet-e győzni valamivel, hogy szavazzanak nem is a tisztára mint pártra, inkább a változásra.
badsector1
badsector1 kedd, 21:40
Előzmény: #149113  Qwertzuio
a volt kommunisták támogatottsága mpnek köszönhetően már mérhetetlen, a fideszkommunistákat kell még visszaszorítania.
Qwertzuio
Qwertzuio kedd, 21:27
Előzmény: #149112  badsector1
És a volt kommunisták mik?
badsector1
badsector1 kedd, 21:18
Előzmény: #149110  Qwertzuio
a tihazánk moszkovita hazaáruló banda, ezért nem jobb.
Heisenberg
Heisenberg kedd, 21:14
Előzmény: #149106  ngergo1985
Egyetértek, de szerintem az ellenzeki szavazók allokációja 90%- ban már a nyáron megtörtént. Amit most látunk, az a fityesz szavazótábor egyrészének a teljes elbizonytalanodása illetve elpártolása. Nem hiszem, hogy egy szeptemberben még DK-s vagy momentumos szavazó azóta megszerette MP-,t. Ha igazak a medián számai, akkor nyár óta közel egymillió szavazó talált rá a TISZÁra, ennyi "óellenzéki" pártszavazó akkor már rég nem volt. 
Qwertzuio
Qwertzuio kedd, 21:12
Előzmény: #149109  badsector1
A mi hazánk nem jobb ?
badsector1
badsector1 kedd, 21:10
Előzmény: #149106  ngergo1985
a fideszes szavazó magától is rájöhetne arra, hogy felesleges a fideszre szavazni mert úgy is veszteni fog, ezért inkább érdemes a tiszára adni  a voksot.
Pista1966 kedd, 21:07
Előzmény: #149101  Heisenberg
Igen ez igaz! A 1989-90 eseményeihez hasonlóan. "Úgy volt, hogy jók leszünk" Zorán. Sajnos egyre inkább az látszik, hogy a tendencia és az irány is rendben csak a történet mesterkélt. Nem látom az igazságot! Nem a rendszer változik. Egy igaz ember mindenre tud és akar válaszolni. Legfeljebb azt mondja, hogy " nem tudom" talán mint Hadházy.
Heisenberg
Heisenberg kedd, 21:07
Előzmény: #149103  totoro
Hat szerintem kizárólag durva osztogatással tudnak még harcolni. Persze csinálhatnak MP- ből még egy Navalnijt, de ez csak ront a helyzetükön, mert akkor a nép fogja elzavarni őket 
ngergo1985 kedd, 21:05
A tendenciát én is látom, ezt írtam, hogy a Tisza még emelkedik. Azért továbbra is tartom, hogy ténylegesen van-e már ekkora különbség a választani tudó, és szavazni biztosan el is menők között. Az is látszik a %-os arányokból,hogy a DK korábban mért 7%-a elfogyott 3-ra, a momentum 3-rol 1-re, valamint a bizonytalanok száma is jelentősen csökkent az általában mért 28-30%-ról. Ha ezért van már a Tisza 45-46%-on a biztos választók között, akkor az jó, felgyorsult a gyözteshez húzás folyamata, viszont az is látszik, hogy sok %-nyi tartalék már nincs az ellenzéki oldalon.
Heisenberg
Heisenberg kedd, 21:04
Előzmény: #149102  badsector1
Igen, azok, akik csak kiszolgálták a NER- t, de komolyabb haszon nélkül, azok gondolkodnak el először, hogy van- e értelme még azt a keveset is elveszteni az újburzsoázia kedvéért.
Peterbond kedd, 21:00
Előzmény: #149052  Sehmet
"Szó sem volt 2 hatásról, csak arról, hogy ha a kínai gépkocsik ára a vám miatt emelkedik, annak már önmagában inflációgerjesztő hatása van. "
.
Nem, én belinkeltem többször is mire reagáltam először.
ERREa HSZ-edre:
"Attól még nem lesz infláció, ha az olcsót egy kicsit drágábban, de a másiknál még mindig olcsóbban vásárolod meg. "

.

Ennyi volt benne semmi több. Te ezt próbálod azóta is kimagyarázni. De amúgy igen már ha CSAK a kínai autókra vett ki vámot ( de mint már az elején tisztáztuk Trump ország szinten akar vámot mivel a kínai autókra már amúgy is van 100%-os vám ) az árnövelő hatású lenne. A mértéke természetesen függ attól hogy mekkora az árkülönbség, mekkora a termék súlya és mennyi az import. De már csak azzal hogy nem enged olcsó árú termékeket a piacra árfelhajtó hatása van hisz a verseny szűkül és az Amcsi gyártóknak nem kell versenyezniük csak a magyasabb árú belső konkurenciával így nem szorítja le annyira az áraikat.
.
Egy ilyen intézkedésnek lehet más célja is persze. ( Amcsi cégek "hazacsábítása", belső munkahelyek megőrzése stb... ) de ez nem volt a téma része.
.
"Ezt kezdtétek el - különösen te - ragozni, először azzal, hogy de ha más valaminek csökken az ára, akkor ez kiegyenlíti a kínai autók áremelkedését, és az már inflációnövelő."
.
Ez se igaz Ezt TE kezdted el mikor az velső HSZ-em után rájöttél mekkora baromságot írtál. Itt van az a kommented is.
.
"Az infláció az általános árszínvonal emelkedését jelenti. Érted, á l t a l á n o s ! Csak ennyi, amiből érthető, hogy mit miért írtam. Egy importtermék árának emelkedése még nem generál inflációt, mivel lehet, hogy egy másik termék árának csökkenése az inflációs hatást  kioltja."
.
És ebben a HASZ-ben is direkt nem idéztél tőlem semmit hanem magad gyártottál kijelentéseket amiket én nem írtam. Sokadára hozod fel hogy én nagy usa inflációt várok csak attól mert a kínai autókra vám lesz. Először is Trump MINDERN Kínai termékre szeretne ( ugyanis a kínai elektromos autókon már most is 100% vám van ). És nem mentünk bele mekkora inflát okozna mert azt nehéz megmondani még azoknak is akik csak ezzel foglalkoznak a statisztikai hivatalban. Már a kiindulása is az volt Signal-nak is hogy Trump politikája önellentmondásos mert egyszerre akar tarifákat miközben infláció csökkentésről beszél miközben a tarifák infláció növelő hatásúak.
totoro
totoro kedd, 20:58
Előzmény: #149093  ngergo1985
A természetes folyamatok is a Tiszát segítik. A fiatalok között nagyon gyenge a Fidesz, akik most múltak 16, és másfél év múlva szavaznak, abban a korosztályban nagyon durva elutasítottsága van, akik meg elhaláloznak közben, ott többségben voltak a Fidesz szavazók. Kollégám épp ma panaszkodott, hogy elejtett egy félmondatot az rákbeteg anyósa előtt, és kitört a vihar, hogy Orbán szent ember, és mit képzel, hogy bántani meri. Na, pl. ott is kiesik egy biztos szavazó 2026-ig. Gyakorlatilag most minden összeesküdött Orbánék ellen, a gazdaság bajban van, és ezt már semmivel nem lehet eltakarni, kb. nem maradt kompetens senki a Fidesz csúcsán, ha megszólalnak, rendre botrányos ostobaságokat,  van egy kompetens ellenzék, akik mögött akkora önkéntes médiaszél van ami simán partiban van Orbánék milliárdjaival. Magyar Péter egy-egy posztját 500-4000 között osztják meg, ha visszapörgetek hirtelen, ugyanez Orbánnál 50-1000 között. A reddit a fiatalok között nagyon népszerű, na ott kb. 95%-os az Orbán ellenesek aránya. Szerintem mindent be fognak vetni, orosz módszerek jönnek a következő választásokon.
badsector1
badsector1 kedd, 20:41
a mai eredmény alapján már a héten kellene lennie ismertebb fideszes kiugrás.
Heisenberg
Heisenberg kedd, 20:33
Előzmény: #149093  ngergo1985
A tendencia, elvtársak, a tendencia számít! A rezsim egyre nagyobb hibákat vét es egyre több lesz a kiugró, áruló valamint szabotőr. Jönnek a kirugások, megfélemlítések, de egyszercsak, egy szép reggelen megfordul a szél és kisüt a nap és vége lesz.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók