Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash csütörtök, 19:30
Előzmény: #26059  Bianco
Ma beszéltem egy kollégámmnal. 7 nap Sri Lanka két fő 1,8M. Nem volt nagy szám. Ennyit mondott. 
Elkezdett zabálni, fogyasztani a nép. Kocsikat vesznek (újat , használtat) emelkednek az átírási sarcok, előrehozott fogyasztás. Lisztpénz,  csak 20án.    Tavasszal jönnek a kecók? 
Én is kilengtem ma, vettem a LIDL-ben egy 4eft-os dugókulcs készletet. Egyszer élünk, a fene enné meg! 
Bianco csütörtök, 19:18
Előzmény: #26055  Ishar
Kicsit cizelláltabban :Jóska Pista a szafaladé megvásárlása után 15 órakor betántorgott a helyi utazási irodába, és befizette a családot egy kéthetes Maldív üdülésre. Futja a minimálbérből. 
Bianco csütörtök, 19:18
Kicsit cizelláltabban :Jóska Pista a szafaladé megvásárlása után 15 órakor betántorgott a helyi utazási irodába, és befizette a családot egy kéthetes Maldív üdülésre. Futja a minimálbérből. 
Stiv
Stiv csütörtök, 18:32
Előzmény: #26046  fej váll
Én vettem az új fixből is, eurót meg adtam...
FR73 csütörtök, 18:13
Ebből kiszedik az adatokat, és próbálnak sémákat felépíteni rengeteg célból. Pl ha tipikus vásárló egyszerre szokott venni szafaládét, kefírt és kiflit, akkor ezt a hármat együtt sose fogják akciózni. Vagy a 4089. sz. élelmiszerboltban mi a jellemző kosárérték, vagy hogy csütörtökön jól fogy-e a szafaládé.
Ha attól félsz, hogy a szafaládé miatt a biztosítód nem akar majd veled szóba állni, akkor rossz hírem van, ha rendszeresen belépsz gyorsétterembe (bekapcsolt mobil helymeghatározás) akkor nem kell venned semmit ahhoz, hogy ezt tudják rólad.
Jó hír, hogy jelenleg senki nem kíváncsi arra, hogy személyesen Jóska Pista vette-e a szafaládé-kefír-kifli kombót, de arra talán már igen, hogy 42 éves férfiember Félegyházán vesz ilyen kombót (ezért 3 Ft havi kedvezményért már boldogan be is regisztráltál az üzletánc kedvezmény programjára, minden lényeges adatoddal együtt).
Ishar
Ishar csütörtök, 18:03
Előzmény: #26052  Bianco
"Kinek származik abból előnye, hogy minden pénzmozgásod lekövethető hely, időpont, összegszerűség vonatkozásában?" --- 2025. január 2-án 14:27-kor Jóska Pista szafaládét, kefirt és kiflit vásárolt 1282 HUF értékben a 4089. sz. Kossuth ABC Áruházban (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 20.). Milyen izgalmas...
Bianco csütörtök, 17:52
Előzmény: #26053  FR73
Igazad van, de azt kicsivel nehezebb megoldani. Legkésőbb a kasszánál be kell kapcsolnom az NFC miatt. Persze csak akkor, ha nem kpval akarok fizetni😉
FR73 csütörtök, 17:20
Előzmény: #26052  Bianco
Tetszik, hogy félted az anonimitásodat, mikor bekapcsolt telefonnal járkálsz mindenhova. 
Bianco csütörtök, 17:08
Előzmény: #26036  riskmanagementisnice
Annyi olyan szituáció létezik, ahol nem pálya a kártyás fizetés, nagyon nem értem, miért kell mindenáron erőltetni.
Kinek származik abból előnye, hogy minden pénzmozgásod lekövethető hely, időpont, összegszerűség vonatkozásában? 
Boby
Boby csütörtök, 14:11
Előzmény: #26050  ktamask
Évezredeken keresztül nem létezett sem bankkártya, sem online kassza, valahogy mégiscsak létre tudtak jönni óriási birodalmak,igaz ezen országok uralkodói, nem is abban voltak érdekeltek, hogy 15 év alatt megháromszorozzák az államadósságot,hanem próbáltak ésszerűen gazdálkodni.
ktamask csütörtök, 13:56
Előzmény: #26049  Boby

A gond ezzel az, hogy ezeket a pénzeket-bevételeket vagy bejelentik, vagy nem.
Értem, magyar-mentalitás, magyar-példa, hogy "csak a summantás", a csalás.
Vagy Ausztriában,-Szlovákiában nem trükköznek? senki nem trükközik?
Boby
Boby csütörtök, 13:49
Előzmény: #26036  riskmanagementisnice
"Én őszintén keresem az érveket a kp mellett, a kényelmest, egyszerűt még senki nem írta az azért beszédes ;)"
Menj Ausztriába vagy Szlovákiába! Ausztriában volt olyan landhotel ahol 70 eurót sem engedtek kártyával fizetni. Szlovák éttermekben is volt már ahol szóltak, hogy csak 20 euró felett fogadják el a kártyát....és hát ez valahol teljesen jogos. Azért mert a vevő részére ingyenes a kártyás fizetés, attól még a kereskedőnek,szállásadónak,stb., ez a szolgáltatás akár komoly (szolgáltatótól és forgalomtól függően 1-4% is lehet)költséget is jelenthet.
Hmmz
Hmmz csütörtök, 13:46
Előzmény: #26046  fej váll
Na ez már átgondoltabb cikk, nemhiába hisztiztem legutóbb a babakötvény miatt, legalább olvassák a  saját forumukat, látszik benne a meló, thx, (és még előfizetéshez sem kötik az olvasását) :)
forster0123 csütörtök, 11:48
Előzmény: #26044  signal2
Az értéknövekedéshez képest ezek elenyésző tételek.
tihamer
tihamer csütörtök, 11:23
Előzmény: #26044  signal2
Tipikus reakció.
A kapaszkodó pályán lévők az akadályokra figyelnek, 
A gyorsító pályán lévők a lehetőségekre.
signal2
signal2 csütörtök, 10:07
Előzmény: #26042  tihamer
Mínusz folyamatos felújítási és karbantarási költségek, közös költség, rezsi, adók. 
kisvasutas
kisvasutas csütörtök, 09:48
Előzmény: #26041  FR73
Erre írtam hogy forgatni kell meg ne penészesedjen :) 
tihamer
tihamer csütörtök, 09:20
Előzmény: #26041  FR73
Jól írod. Az USD az elmúlt 100 évben elvesztette az értékének 95 százalékát.
A HUF 1946 óta jóval többet.
Ezért is jó az ingatlan befektetés, mert benne van a valós inflációt tükröző anyag díj és munkadíj. A bérleti díj pedig hab a tortán.
FR73 csütörtök, 08:45
Előzmény: #26040  kisvasutas
Időnként van dolog párnaciha valutával is, és gyanítom, a többség ezt nem is tudja. Mert le tudnak járni (lásd CHF úgy 10 éve), vagy a régi címletekkel baj van (arab világban pl nem fogadják el a régi dollárt), és ez is mind odafigyelés és költség.
Hosszabb távon pedig látványosan éeréktelenedik a párnaciha, lásd a 20 évvel ezelőtti és mai USD vagy EUR vásárlóerejét. A devizából is félpénz lesz.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek