Alapvetően az előző évet kell figyelembe venni a PMÁP-osoknak, ahogy/így nekem is, Nekem 2030/I-m van,a fordulója február 20. Ekkor, 2024.02.10-én 386 körül volt az EUR HUF. Ehhez képest 386*1,08 = 416,88 (ha 8%-al számolok) Míg a PMÁP ad 19,1%-ot, még akkor is bőven van nyereség rajta. Amit te írsz, teljesen jogosan, de ha a fixmáp bukó, akkor a BMÁP is. Tehát a tavaly év eleji "melyik lesz a nyerő" esélylatolgatás nem sokat ért, BMÁP talán hozott 1 év távlatában +0,5-0,7%-ot 1 év alatt. Nekem csak a kamat egy része ment vissza állampapírba, a tőke 10%-a. Év közben nem pakolgattam be. Lényegében 90%-ra megy rá a PMÁP kamat, 10%-ra a csekély 7%, ez van.
Köszi a választ. Technikai kérdés még ha kiutalás előtt beállítok egy számla számot (pl ingatlan vásárlásnál, az eladó adatait adnám meg), vajon az működik e, vagy csak saját számlaszámot adhatok meg?
"A tranzakciós illeték mértéke főszabály szerint átutalásnál 0,45 százalék, de műveletenként legfeljebb 20 ezer forint. " De szerintem ez csomag függő is. Akár kevesebb is lehet, ilyenkor gondolom a bank vállalja át a díj egy részét.
Amúgy még mindig van lehetőség sarokba szorítani a kormányt. Vissza kell váltani a pmápokat amíg még csak 1% a visszaváltás díja. Aztán ha valaki nem akar belőle más,kockázatost venni, akkor meg kell várni amíg a kincstár felemeli a hozamokat. Ha kellő sokaság visszaváltja,fel fogják emelni! Ha nem,akkor végignézheti mindenki,ahogy wc papírt csinálnak a megtakarításaiból.
A KSH is keményen dolgozik az új módszertanon, mert az üzemanyagnál is komoly áresést kell majd kimutatni. Elvégre csak a jövedéki adó emelkedett, az olajár emelkedik és a dollár megy az égbe egyszerre. Javaslom nekik a mucsajröcsögei benzinkút akciós benzinjét hajnali 3:00 - 3:05 perc között, mint árfelírást.
A kormánynak nincs árfolyamcélja, Tamás. Az EURHUF-osba írtam, hogy passzív a jegybank, talán azért, mert a kormány egy jó ideje keresztbe tesz nekik. Jegybanki szigorításra újabban felháborodva megjelent N.Márton, és követelte az olcsó kamatot, és mellé megszórta forinttal az összes havert, élénkítés címszóval. Minek nyomja a féket a jegybank, ha teligázt csinál a kormány? Megértem őket, 2 hónap múlva seprűváltás lesz az MNB élén, majd oldja meg az új főnök a problémákat.
Azért beszarás, mit művel a forint. 410>416. 2 nap alatt. Értem oké... nem állampapír téma. Ugye elvileg elbuktunk 1MRD eurót = 416 MRD Ft-ot, csak mert nem tömhetik a haverok zsebét, szomorú. Brüsszel tehet mindenről. 1.5%-os gyengülés 2 nap alatt vs. Fixmáp ad 6,5%-ot 3 évig /év. Kaszinó feeling.
Magyar Állampapír tulajok