https://terminal.portfolio.hu/referenciahozamok Ahogy vártam. Emelkedésnek indultak a rövid hozamok. Investingen magasabb az érték,mondjuk ott gondolom nem a referencia papírral folyik a kereskedés.
EU vezetői az idén végezték be a durva vágásokat az eu versenyképességének a derékba törésén. Németek korrigálgatják a minuszos gdp-t még minuszabbra. Az egyik húzóágazata az eunak az autóipar most ereszkedik térdre, elbocsátások, leállások, németek franciák már tudják érzik.
A fideszkormány elmúlt 2 éve: 2023: Terv: "a költségvetés 4,1 százalékos GDP-növekedéssel, 3,5 százalékos GDP-arányos hiánycéllal és 5,2 százalékos inflációval számol. Tény: GDP -0,9%, költségvetési hiány a GDP arányában: -6,7%, infláció: 17,6% 2024: Terv: GDP +4%, költségvetési hiány: 2,9%, infláció: 6% Elörejelzés: GDP 0-1%, költségvetési hiány 4,5-5%, infláció: 3-3,5% Látszik, hogy közük sincs a tervezéshez, elörejelzéshez. Vakon vannak. Ha éppen közel vannak, az a szerencse müve.
prüntyükephionabronzetc. még mindig visszahúzod az osztályodat. de ki vagyok én, hogy ítélkezzem. :) Hááát párszor már beindult a gazdaság és ha jól rémlik most is a németek felett vagyunk ők a minuszokat korrigálják még minuszabbra és várhatóan az eu átlag felett leszünk.
Ugyanazt beszéljük. Azt írjátok, hogy a forint mennyit gyengül, persze, mert szar környezetben van (Rossz kormány, szar bevételi adatok, magas hiány, bizonytalanság, csupa-csupa negatív dolog) Én az EUR PLN-el csak azt akartam kifejezni, hogy sűrűn követi az irányát, az más kérdés, hogy jóval többet romlik a forint, mint a złoty az EUR-hoz képest. Ha a PLN erősödik, a forint is, valószínűleg a kiváltó ok hasonló, "happy hangulat", vesznek mindent, nem bántanak minket. A forint bőven túladott volt, zárják a pozikat. Ilyenkor a forintnon nagyobbat húznak lefele, mint a régiós társainkon. De többet is romlott előtte. Nagyobb a "vola". Amúgy nem tetszik ez a 377> 412 irány.
"Valamiért azt mondta Orbán jövőre jó év lesz. Mi van ha tudja mit beszél ,)" Talán még emlékszel arra, hogy 2023-ban azt mondta, hogy ez a helyreállítás éve és a 2024 már a növekedés éve lesz 3-4%-os gazdasági növekedéssel... A gazdaság meg éppen most csinált maga alá... Vagy csak nem hallotta, hogy mit mondott a főni...
Ibiza Nudli zajec, Orbán azt mondta. :))) Most idézzek, hogy miket mondott 1-2-3 évvel ezelőtt, hogy indig "majd jövőre" indul be a gazdaság? Édes Istenem... :)))
Másik topikba írtam. szerintem a januári PMAP kifizetésekig nem nagyon megy lejjebb eur. Itt fog oldalazni 410körül. Miért? mert a rafkós gyalog a sakktáblán egyből venné eurt ami ekkora mennyiségben már befolyásolja az árfolyamot. Most miért kellett gyorsan korrigálni? nehogy vérmes reményeket tápláljanak és elérje a kritikus tömeget, beinduljon egy folyamat amit már nehéz kézben tartani. Csak megjegyzem anno a MNB nagyon jól keresett a magas árfolyamon. na DE! lehet B verzió. Mi van ha most megy a rafkózás. Leviszik 400 alá az árfolyamot elindítva egy folyamatot. PMASok bizonytalankodó része gyorsan elreppenne még az idén bent hagyva jópár százalékot. Elég jól kiszámíthatóak a piaci szereplők, kattognának a stopok, szállnának ki a pozikból. Valamiért azt mondta Orbán jövőre jó év lesz. Mi van ha tudja mit beszél ,)
Magyar Állampapír tulajok