Én nem késtem el. Szàndekomban nem volt venni, és nincs is. Ahogy a többi kibagyhatatlan arany, deviza, rába, otp, mtelekom, trump részvény, nvidia és társait sem. Nálam csak állampapír, ingatlan, és heti rendszerességgel Bux határidő trade van
Az országot nézem és nem az egyéni érdekeket... Ne az USA-ban élőknek legyen sok BTC-jük, hanem a magyaroknak... Csupán ez miatt próbálom felhívni rá a figyelmeteket..
Majd egyszer mutass egy híres daytradert! Nem abból van kevés, aki daytraddel sok pénzt tudott keresni, hanem aki közülük azt a pénzt meg is tudta tartani.
Kb. akkor ajánlanak mindent, amikor már "kifutott". Nvidia, még most érdemes beszállni, aztán 140-ről lezakózott 128-ra 1 nap alatt. Soha nem az a kérdés, hogy megéri-e beszállni, hanem hogy mikor. Általában egy nagy piros gyertya után jön egy korrekciós zöld, vagy akár új csúcs. OTP 19400-nél "jöhet az ATH", aztán lett 18700.
Értem én hogy hiszel benne, azt is hogy tök jól áll a szénád - és én tényleg örülök ennek! Az, hogy esetleg néha megjegyzed, hogy aki nem szállt be a "balek" és "még most sem késő" is rendben van! De nem tudom... ha a zsebemben (úgynevezett "tárcámban") lenne - vérmérséklettől függően - pár tucat vagy száz BTC, akkor lehet nekem lenne jobb dolgom, mint a nyomorékokat téríteni. Vagy másképp működünk vagy sokal inkább csak a frusztráltságodat okádod ránk, mert nem toltál bele időben elég pénzt bele és ez bánt.
"Ha lesz kedvem és időm is rá, akkor készítek egy kis videót arról, hogy mit tud adni a BTC azoknak akik felismerték az ebben rejlő, hatalmas lehetőségeket..." --- Ez mennyire szar! Mindenképpen készíts egy kis videót, hogy mit tud adni a BTC. :D
Tényleg szép helyek vannak itthon, de horror áron.Ár-érték (de sokszor nominálisan is) arányban egy osztrák vagy egy horvát üdülés nagyságrendekkel olcsóbb. A magas hazai elvonás miatt, lassan egy putriban üdülés vagy étkezés is drágább itthon,mint külföldön.
Itthun is vannak szép helyek! Élvezheted a szálláshely kártyákkal és mindegy mennyibe kerül a szállás, hiszen az nem is igazi pénz. Amúgy az igazmAGYAR nem is távolodna el innen ennyi időre, meg a kamatokat is fel kell írni hetente, naponta, óránként, percente,... úgy nehéz ilyen szinten eltávolodni ;)
"Bitcoin. Az is egy vicc." Az a vicc, hogy 30 000 környékén is viccnek tartottad és tartották sokan... 1-BTC közel 30-millió forintot ér jelenleg... Valaki meg csendesen mosolyog a viccelődéseiteken.. Pedig a lehetőség mindenki számára adott, csak élni kellene vele... Mindegy srácok a jövő héten elrepülök a télből a nyárba... és csak januárban vagy februárban jövök vissza... Ha lesz kedvem és időm is rá, akkor készítek egy kis videót arról, hogy mit tud adni a BTC azoknak akik felismerték az ebben rejlő, hatalmas lehetőségeket...
https://www.tozsdeasz.hu/a-penzzabalo-marketinges-trukk-s2-e5-cop6/ A webkincstár működési elve tömören. "Ezt a jelenséget hamis dilemmának hívják. A lényege, hogy a lehetőségeket kettőre szűkítik, miközben rengeteg jó alternatíva szóba sem kerül. Lehet szó kettőnél többről is, de ahhoz, hogy hamis legyen, fontos, hogy az összes értelmes opció ne legyen közöttük."
Te tényleg az vagy akit mondanak? Néztünk együtt ingatlant már? Vannak ötleteim nekem is. A piaci korrekció itthon és némteknél bármikor jöhet, németeknél már megy szerintem
Jantól júliig járnak le az állampapirok. Minden ATH-n egyelöre kivárok, nem kapkodok. Keselyű üzemmód. minimum 20% indexcsökkenésbe 30% részvénycsökkenésbe vennék bele. a fák nem nönek az égig. B verzió: bármi lehet ha becseszik egy ukri békemegállapodás, ez újratervezés. A hozamok egy részét elköltöm egy részével növelem a tökém valami szép számra, és jut a befszámlára is. Van pár célpont, egy részvénybe belevettem korábban, azóta hozott 20%ot.
Én tavalyig végig cserélgettem az állampapirokat. Havonta cserélgettem jobbakra. Most nyilván nem cseréltem idén le 19%osokat. De sok DKJt, kamatot forgattam idén is másodpiaci PMAPba és Fix MAPba. Mindig kavargattam. Csak azért a 18.5-19.1%osokat nem cserélgetem most érthető okokból. Amúgy a mai napi konklúzió a Porfolio Investment Dayről, hogy el lett mindenki kényeztetve a kétszámjegyü hozamokkal és ez egy csodás hozam, nemigen tudnak tanácsot ilyen csúcsoknál mit kell venni. Kb USA piac amit ajánlanak, de ugye túlhúzott P/E forog, ezt is megjegyezték. Többi csak találgatás, mit is kéne venni. Bitcoin. Az is egy vicc. Mindenki azt veszi, de nem tudja mit vesz, és miért. Csak. Lesz ott még sírás. Nekem mondjuk mindegy
Ha Hathorra célzol akkor Ö lehet spekuláns aki most épp pihen vagy kivár. De mivel egy talán soha vissza nem térö alkalmat használt ki akkor már lehet aktual spekuláns. Spekulánsok arbitázs ügyleteken is kereshetnek tehát..
" Emlékeim szerint a spekuláns egy egy ügyletre rövid idöre spekulál. Pl narancslé ha kap egy fülest lefagytak a narancsfák"Ebben a topikban csak az állampapír ellenesek gondolkodnak narancslében. Amúgy emlékeim szerint,ezt te írtad néhány órája:"Mindent arra kell használni amire való.Mire kell a PMAP? Infláció felett tartja a megtakarítást és szinte látraszóló számlaként működik 100%os biztonság 0 kockázat mellett. "
A rulettjátékos az aki csak kockáztat. A spekuláns az a várható jövedelemmel arányos kockázatot vállal amit próbál lefedezni, minimalizálni. Emlékeim szerint a spekuláns egy egy ügyletre rövid idöre spekulál. Pl narancslé ha kap egy fülest lefagytak a narancsfák valamerre stb stb.. pl Kosztó Ma már mindenki spekuláns aki tözsdei ügyletekböl, tökejövedelmekböl él.
pl. megvette 2022-ben a 2051/G állampapírt 11-12% közötti hozammal. Két évig bukott jövőre kasza. Ha eladta, tavaly akkor már kaszált a hozam csökkenés miatt kb 40%-t, és tavaly karácsony előtt vehetett belőle 19%-os PMÁP-t, amit jövőre eldob(hat), ha úgy alakul.
Magyar Állampapír tulajok