#24621 ban leírtam szerintem EUR oldalazni fog 400-410ben. esetleg lesz egy 400alá szúrás de csak ijesztegetésnek egy kis stopvadászat hatáselemzésére. Azt is mondtam miközben a nagy vonalrajzolgatók már öccáznál tartottak sőt több , hogy ez csak egy ijedelem volt. Egy kánya elrepült a baromfiudvar felett. Kis idő és lenyugszanak a szárnyas jószágok. Tőlem mehetne időlegesen 430ra is mert 40%al csökkenteném a 370es EUR pakkom de nem nagyon várom.
408-nál sokáig erőlködött. én ezt várom visszatesztnek és 408ról lefordulást. tehát dél. de nem azért, mert forint fanatikus vagyok. ha én pozit nyitottam-certit, az mindig TL volt!:D
Erre van esély, mert papíron csökkennie kell GDP arànyosan az àllamadósságnak, amíg nem módosítjàk a gránit szilàrdságú tàkolmányukat is, ahogy módosítani fognak több költségvetést érintő jogszbàlyt rövidesen, hogy az szabályos legyen.
401.5-402 környéke a támasz, eddig légüres térbe tudott esni mert nem volt támasz ami megfogja és támaszokra általában vissza is tér az árfolyam.. 397-400 között olyan támaszok vannak amit már nem tud átvinni akkor sem, ha esetleg alá menne a 401.5.-nek... Fordulni fog és indul tovább 416-fölé... A forintnak reszeltek egy jó darabig...
A jövő évben brutális kamatterhet kell kifizetniük, ez mindenképpen odavág a jövő évi növekedésnek.. A költségvetési hiány is hatalmas, ezt újabb hitelekből fedezik és ez miatt növekedik az államadósság évről évre.. A hozamemelkedéseket elnézve és azt, hogy az 2025-ös hiány is magasan ragad a 2026-választások miatt, nagyon úgy fest, hogy a 2026-os év sem lesz sokkal jobb.. Hiába csökkennek a kamatterhek, de ez magasabb adósságra vetítve, majdnem olyan terhet fog jelenteni, mint a 2025-ös kamatterhek... + újabb és újabb devizahiteleket fognak felvenni, aminek a kamatai is magasak lesznek.. Összességében én nem látom, hogy itt minek kellene örülni, egyre nehezebb helyzetbe lesznek... Leminősítést is fogunk kapni...
Magyar Állampapír tulajok