A sok mínusz szerint, vagy sokan szerelmesek kuraliba, vagy nem igaz, hogy navracsics és orbán folyamatosan hazudnak fontos gazdasági kérdésekben. Amúgy megjegyzem, hogy még meg sem száradtak kurali azon kijelentései, miszerint már nincs szükség a lakossági forrásokra..., oszt most meg úgy fest, hogy mégis!? Ki érti ez!?
Az ÁKK Zrt. a mai napon közleményt adott ki a 2032/J sorozatszámú Prémium Magyar Állampapír rábocsátásáról. A közlemény szerint a sorozat értékesíthető mennyiségét 50 milliárd Ft-tal megemeli, így az eredeti 250 milliárd Ft mennyiség 300 milliárd Ft-ra emelkedik november 8-tól. Ez arra enged következtetni, hogy 2025. januárjában új Prémium Magyar Állampapír érkezhet, mivel ez az 50 milliárd Ft a jelenlegi állás szerint nagyjából januárig fog kitartani, de nem szokta kicentizni az ÁKK, szóval akár már év végére is tervezhet valamit.
Navracsics évekig ígérgette a megegyezést az EU-val, meg hogy holnap már jön a pénz. Jőtt? Nem! Orbán évek óta ígérgeti, hogy jövőre már nőni fog a gazdaság. Nő? Nem! A legtöbb amit kurali tehet értünk, hogy ........
Olvastam, amit írtál, csak mobilról utálok válaszolgatni. "Nincs min csodálkozni", ha 100bp-vel emel az MNB, erre gondoltam. "Nincs min csodálkozni", hogy ilyen gazdaságpolitika mellett büntetnek minket. Valószínűleg a dollár pozikat zárják. Dollár erő elindult 1.12-ről. (EUR USD), Forint (EUR HUF) még romlott is. A kettő együtt "bődületes" USD HUF emelkedést okoz, ami egy külföldi USD-s befektetőnek nagyon nem jó. Tehát pozi close. Cseh példa: ott csak arra gondoltam ,hogy ők bármit megtehetnek, ha jól áll a gazdaságuk (vagy ha nincs hiányzik, de szarul állnak a bevételek szempontjából, akkor is előbb csökkenthetnek) Itt nálunk a gazdaság, a bevétel, a hiány minden szarul áll. Ki finanszíroz egy ilyen országot azonos VAGY +1-2% kamat%-al? Hát nem sokan. Valami nagyon van a levegőben. Hallgatnak. Navracsics sincs sehol a 25. "jönnek a pénzek" hírrel.:D Ettől függetlenül az EUR HUF napos tüskék szerintem jeleznek valamit. 410, lélektani határ lehet. Napos bollingert kőkeményen megtolta 404-409-el. 408-at nem igazán tudja visszaütni.403-404-et belelátok a héten, ha nem történik armageddon az USA-ban. Hónaposon 400 is benne lehet visszafele, visszatesztnek. Tudom nem állampapír téma,de a BMÁP-nál /DKJ-nál van jelentősége egy esetleges kamatemelésnek.
Magyar Állampapír tulajok