Látod, rendesen kapjuk a mínuszokat, pedig mi állampapírról írunk egy állampapír topikban, nem bitcoin, USD, EUR, hazai részvények, államcsőd, stb. Én azért itt, tartom magam az állampapírhoz. Ma reggel is volt 2026J 10 M. értékben.
A forint is szépen hozza a várakozásomat, szombaton ezt írtam az eur-huf topikba... BKKT
szombat, 07:37
Előzmény:
Pista1966
#79149 "A trend továbbra is gyengülő, két héten belül akár 408-ra is gyengülhet...." Szerintetek meg lesz jövő hét péntekre a 408 forintos euró?...
Nézd már vissza a hozzászólásaidat, kevés az olyan ahol ne hoznád elő a bitcoint, mindezt persze kizárólag segítő szándékkal. :) Értem én hogy szerinted az a tuti befektetés, de fogadd el hogy másnak meg nem a bitcoin a tuti.
Még annyit, hogy amikor egy brókercégben, vagy bankban tartod a pénzedet, akkor már nem létezik a "szuper biztonság" az a pénz már nem a tiéd onnantól.. A brókercégen és a bankon múlik, hogy be engedjen lépni a számládba ami a tiéd.. De valóságban nem a tiéd mert ha nem engednek belépni akkor nem is fogsz belépni... A szuper biztonságot az jelenti amikor a szála fölött rajtad kívül senki nincs és a számlád sem egy állam vagy bank tulajdonában van... Csak a tiéd és nincs hatalom fölötte senkinek...
Ne mentegetőzz... Nem én hoztam ide az FTX-et, ami nem is tartozik a témához... A másik, hogy csak annyit írtam lejjebb: "Olyan eszközbe kell fektetni ami a világon mindenhol értéket képvisel..." 1. Bitcoin 2. Arany Ennyi volt és semmi több... Erre jöttél te, hogy nem érted miért kell állandóan a előhozni a Bitcoint... Vitatkozni akartál és fölhoztad.. pedig senki nem akart erről többet beszélni... Tetted ezt úgy, hogy az alapokkal sem vagy tisztában.. Nem kell mentegetőznöd és ne hoz elő többet ezt a témát.
Semmi köze a bitcoin-nak ahhoz ha csődbe megy egy kriptotőzsde. Sehol nem írtam azt hogy a bitcoin = FTX. Arra akartam felhívni a figyelmet hogy az FTX-en, ami a csőd előtt a Binance mögött a második legnagyobb kriptotőzsde volt az ügyfelek óriási összegeket buktak, annak ellenére hogy szuper biztonságban érezték ott a pénzüket. Úgy látom teljesen elbeszéltünk egymás mellet. Részemről befejeztem a kripto téma feszegetését egy állampapír topikban.
Az arany árának 4x-ezésére számítok még innen is... A biztonsága, hordozhatósága már vethet fel kérdéseket, 1 kiló arannyal sem lehet rohangálni a világban... 10-el, 100-al, 1000-meg főleg nem. A kripto piacon lesz a legnagyobb összeomlás szerintem is, 80-90%-a örökre el is tűnik a kriptoknak. Itt lesz a leglátványosabb és a legdrasztikusabb az összeomlás.. Egy közülük nagyot fog menni és éppen a biztonsága, értékmegőrzői szerepe és a transzferálhatósága miatt... Az összes vagyonunkat tárolhatjuk benne és nagyobb biztonságban mint egy ország biztonsága...
Valami hasonlót várok én is, azzal a különbséggel, hogy a bitcoin szerintem nem lesz jó. Brutális kiber hadviselésre számítok először, ami nem lesz jó a bitcoinnak. Az arany inkább menekülő, lehet hogy ezt látjuk. Meg persze remélem, hogy rosszul gondoljuk az egészet. Ritkán tévedek, de akkor nagyot.
A bitcoinnal mondjuk épp nem értek egyet , mert amióta létezik nagyjából mindig együtt mozgott a részvényekkel , tehát ha zakó lesz a tőzsdén akkor szerintem még nagyobb zakó lesz a kripto-nál is
Szerintem van benne valami pedig amit bkkt-ír , amiről beszél az az inverz hozamgörbe , eddig amikor lement negatívba és onnan feljött , amióta világ a világ mindig recesszió és válság következett rá fél vagy 1 évre... ez így volt 2008-ban 2000-ben 1990-ben stb... Na pontosan most jött fel pozitívra ez a görbe:) Tehát énis nagy zakóra számítok a tőzsdéken , pont most cash-eltem ki a részvényekből és rakom be állampapírokba (forintos/ devizás egyaránt) a lóvét , majd amikor megvolt az esés és elérte a tőzsde az alját ( ez 2-3 év is lehet akár) akkor kell szép lassan visszaszállni! Nekem ez az elméletem , majd kiderül hogy bejön-e , ha mégse lesz esés és válság és folytatódik tovább ez az irtózatos növekedés ami az elmúlt 15 évben volt akkor: 1. maradok kötvényekben , egyszer valamikor valamennyi esés úgyis lesz és majd akkor visszaszállok 2. kb az összes eddigi közgazdasági könyvet lehet a kukába dobni
Utoljára! Van Richter részvényed egy bróker cégnél vagy banknál, mi köze van a Richternek ahhoz, hogy a brókercég vagy a bank csődbe megy??? Mi köze van a Richternek ahhoz, hogy az ügyfelek elveszítik a pénzüket a bróker csődje miatt??? Remélem tiszta! Na kb. ennyi fogalmad van arról, hogy mi az a Bitcoin... (többet ne verd nagydobra sehol..)
Annyit azért megjegyzek neked mint laikusnak, hogy az FTX-csődjének, és FTX.-nek sem!!! Semmi köze nem volt a Bitcoinhoz!!!! Az FTX-et csak a nagyon fogalmatlanok mossák össze a Bitcoinnal... Na innen meg fejezzük be és ne hozd elő ezt a témát többet.
Magyar Állampapír tulajok