Többször elhangzott ebben a topikban, hogy 400-as eurhuf-nál már veszélyes eurót venni. Miért? A 400 nem egy határérték, ami alatt olcsó,felette pedig drága az euró. A 400 csak egy mérföldkő, egy pont egy folyamatban. Balásy ismét normális szerepben. https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20241021/balasy-zsolt-magyarorszag-fuggetlen-lesz-mint-szerbia-epp-kiiratkozunk-onnan-ahova-jo-tartozni-1157699 "forintgyengülés – vagy gyengítés – nem titkolt folyamat, nincs semmi háttérhatalmi játszma. A piacok azt árazzák, hogy a forintnak minden évben gyengülnie kell az euróhoz képest, ez a kamatkülönbségek következménye. Hogyha nálunk 3-4 százalékkal magasabb a kockázatmentes hozam, mint a dollár- vagy az eurókamatok, akkor ahhoz, hogy a tőkepiacok egyensúlyban maradjanak, évente 3-4 százalékot kell gyengülnie a forintnak – különben arbitrálni lehetne."
Igen, csak 2025 tavasz után a vicc kamatok ehhez már kevesek lesznek. Mert hogy 5%-os kamatért nem fogok 1 forintot sem bent hagyni, az is biztos. És gondolom nem leszek egyedül, úgyhogy valamit virítaniuk kell a fiúkáknak.
Bár megint nem engem kérdeztél, de az az igazság, hogy itt mindegy ki mit ajánl a pmáp a helyett, aki mást ajánl, az h*lye. Emlékszem, voltam én is ebben a szerepben, sőt hiteltelen is voltam ( mit voltam, vagyok is!), mert nem írtam tételes portfólió összetételt.
Múltidőben full mindegy mi hozott, jövőt meg csak tippelni tudok, pont mint te. Mindjuk vannak nálam okosabbak, itt csak véleményeket cserélünk, kurtára nem értem ezen a sértődéseket, meg nárcisztikus önsajnslatot. Nem full mindegy neked ki mit mond? Vagy ignorálod vagy találsz bemne elgondolkoznivalót. Mi bajod lehet belőle?
Magyar Állampapír tulajok