Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kjanek
kjanek 2024. 10. 23. 13:15
Előzmény: #23959  BKKT
Nem nekem kell mesélned mi történt ott, hanem azoknak akik vakon vannak ebben a témában.
"Sam Bankman-Fried cselekedetei révén az FTX kriptovaluta-tőzsde ügyfelei 8 milliárd dollárt, a cég befektetői 1,7 milliárd dollárt veszítettek, valamint a céghez kapcsolt befektetési vállalkozás, az Alameda Research további 1,3 milliárd dolláros kárt okozott."
Ennyit a biztonságról. :)
BKKT 2024. 10. 23. 13:09
Előzmény: #23958  kjanek

Jól látod....
A BTC biztonságosabb.
Nem akarok mesélni neked arról, hogy az FTX. nél mi történt, magadnak kell utána nézned...
kjanek
kjanek 2024. 10. 23. 13:01
Előzmény: #23956  BKKT
Azt meg végképp nem értem hogy egy állampapír topikban miért nyomatod a bitcoin reklámot. Persze világos hogy a bitcoin topikodba nem igazán írogatnak, de azért itt talán nem kellene hirdetned az igét. Gondolom az mindenki számára világos hogy az állampapír és a kripto, biztonság és kockázat szempontjából nem egy kategória. Laikusoknak esetleg mesélhetnél az FTX-nél történtekről, és akkor az csak egy példa lenne a sok közül. 
kjanek
kjanek 2024. 10. 23. 12:41
Előzmény: #23956  BKKT
A lőtéri kutyát sem érdekli hogy a nyíltan nyugat ellenes, Putyin s*ggnyaló Orbán, mire számít 2030-ban. Remélem addigra végleg eltűnik a közéletből. Amúgy meg a beszéde alapján úgy tűnik megint nem vette be a gyógyszereit, épp ideje lenne ha újra elballagna Graz-ba egy kis gyógykezelésre.  
BKKT 2024. 10. 23. 12:27
Előzmény: #23955  kjanek

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy Orbán 2030-ban olyan állapotokra számít ami a középkor óta nem volt...
Az én verzióm az, hogy nem kell várni már addig sem...
kjanek
kjanek 2024. 10. 23. 10:26
Előzmény: #23953  BKKT
Ne aprózd el az arannyal Baba Vanga, csak a bitcoin, mindem másnak annyi.. :D :D :D 
Csak halkan megsúgom, ha éhezők viadalára számítasz akkor hiába őrizgeted majd otthon a fizikai aranyadat, legfeljebb elsők között leszel akitől elrabolják, mert ilyen válság esetén a közbiztonságnak is annyi. Amúgy meg mind meghalunk, mert a halál a sok ide írogatott hallucinációval szemben, tuti biztos elvisz mindannyiunkat. :)
Törölt felhasználó 2024. 10. 23. 10:00
Előzmény: #23953  BKKT
Nem szeretnék belemenni egy a fórumra jellemző véget nem érő vitába. Minden ilyen elmélkedésnek az a szépsęge, ahogyan az összeesküvés elméleteknek is, hogy tartalmaz igazság morzsákat és egyfajta logikát is. Sok lépésben levezetnek egy abszolút téves teoriát, persze ne értsd félre, ez nem jelenti azt hogy nem következhet be amit allítasz, csak nagyon kicsi a valószínűsége. És a lenyeg pont a valószínűségekben rejlik. Ha egy sok elágazasi ponttal rendelkező döntési sornál, minden döntésnél akárcsak kicsit valószínűtlenebb szcenariot választasz, mint a legvalószinübb, a sok lépés miatt a végkövetkeztetésed teljesen valószínűtlen lesz.
BKKT 2024. 10. 23. 09:43
Előzmény: #23949  Törölt felhasználó

Nem várok világvégét.
De!
Amikor kölcsön adunk valakinek 2-10-évre, akkor ugye elvárjuk, hogy a 10.évesnek magasabb kamata legyen mert hosszabb ideig adjuk kölcsön és ezzel nagyobb kockázatot vállalunk...
Az USA két éves kötvényhozamai meghaladták a 10-éves hozamokat, ráadásul tartósan...
Amikor ilyen megtörtént akkor mindig nagyobb válság következett, ami az USA-ból indult...
A robbanás előtt a dollár erősödésbe kezdett eddig mindig...
Ezért is írtam pár napja, hogy amikor a dollár benéz 1.06 alá akkor ott már baj lesz... (erre várok, számítok)
Az USA-nak bődületesen magas az adóssága, rá valóban illik, hogy nem tud csődbe menni mert ez belső adósság a saját devizájában, dollárban van eladósodva...
(A magyar nem ilyen, jelentős devizaadósság halmozódik a forint mellett, ezért  csőd is be tud következni.)
A sok felelőtlen pénznyomtatással hatalmas lufit fújtak, ezt a lufit le kell ereszteni...
Amire számítok:
Először tőzsdéknek hatalmas zakó lesz, zakó után évtizedig tartó oldalazás, helybetopi...
Hiperinfláció és népőrület ahol a kaja már fontosabb lesz mindennél...
A dollár és az euró is el fogja veszíteni a vásárlói értékének legalább felét, de lehet még többet...
Tehát ami most jönni fog az sokkal másabb válság lesz mint amiket eddig megszokhattunk...
Akkora a Bitcoin gyűlölet itt, hogy már félve írom le:
A védekezéshez olyan eszközt kell választani ami a világ bármely részén értéket képvisel, ez mellett nagyon fontos a biztonságos tárolása és hordozhatósága...
1. Bitcoin...
2. Arany...
Boby
Boby 2024. 10. 23. 09:35
Előzmény: #23941  Rincewind2
Sokszor nem tudom eldönteni, hogy nem érthető amit írok vagy direkt félremagyarázzák,vagy már a nyelv mentén is kétrészre szakad a magyar. Amúgy csodálkozom, hogy a csőd ennyire tabu téma, mikor van olyan jegybanki szakember, aki csődközelinek nevezi a 2022. őszi eseményeket.
"Most kifejezetten jól állunk, különösen ahhoz képest, hogy tavaly év végén, az idei év elején sikerült egy államcsődöt elkerülni” – értékelte meglepően súlyosan a magunk mögött hagyott gazdasági időszakot Lentner Csaba a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Alapítványának elnökhelyettese. "
https://hirklikk.hu/kozelet/allamcsod-kozeli-helyzetben-voltunk-ev-elejen/420880
bronz 2024. 10. 23. 09:33
Előzmény: #23950  Rincewind2
Az öntöző és ivóvíz hiány most még kezelhető lenne, de ehhez meg kell fogni a vizet. Kitakarítani a csatornákat, vízlépcsőket kell építeni (igen, Nagymaroson is), meg kell fogni a vizet, még mindig többet engedünk ki az országból, mint ami bejön.
Ezt nem képes megérteni a politika. Igen, ehhez háttérbe kell szorítani a kamu zöld szervezetek kamu tiltakozásait, csak határozottan fog menni, de senki sem meri meglépni, mert fosnak a zöldektől.
Rincewind2 2024. 10. 23. 09:26
Előzmény: #23949  Törölt felhasználó
Definiálni kellene a világvégét is. Az, hogy a világgazdaság különböző okok miatt összeomlik az nem világ vége, az emberiség egy részének vége lesz, de ha kihal az emberiség az sem világvége csak az emberiség vége. Amilyen tempóban éljük fel a nyersanyagokat és szennyezzük a környezetet ez nem jelent hosszú jövőt. Itt most nem 1-3 évről hanem 10-50-100 évről beszélve.  Persze töltjük a poharat és nem tudjuk a pohár mekkora, így azt sem tudjuk mikor telik meg. 20 éve nem gondoltam volna, hogy megérem élve a magyarországi ivóvíz és öntöző víz hiány problémákat, most már biztos vagyok benne, hogy látni fogom.
Törölt felhasználó 2024. 10. 23. 09:16
Előzmény: #23944  BKKT
Értem. Nem allamcsődöt, hanem világvégét vizionálsz.
bronz 2024. 10. 23. 09:11
Előzmény: #23946  Rincewind2
Ezért írtam én is, hogy először a leghosszabbakat dobálom el.
2033-as PMÁP igen messze van még, 9 év úgy,hogy a KáderSH kozmetika turbó fokozaton.
Talán ha valós számok jönnének, sokan bent hagynák, de így?!
bronz 2024. 10. 23. 09:09
Előzmény: #23945  forster0123
Azért, pert a pipi összeszedett valamit és lassan rájön a cifrafosás.
Rincewind2 2024. 10. 23. 09:08
Előzmény: #23944  BKKT
Viszont aki arra számít, hogy minden további nélkül 1% büntivel visszavált egy 4-5-8 éves lejáratú állampapírt garantáltan az meglepődhet.
forster0123 2024. 10. 23. 09:05
Előzmény: #23943  net91
Igen, én is ezt furcsállom. Miért vágják le sorban az arany tojást tojó tyúkokat?
BKKT 2024. 10. 23. 09:03

Aki meg annyira tájékozatlan, hogy még a csődről sincsenek meg az alapismeretei annak nem szabadna ezt a kérdést feszegetni...
Arra vállaltak kötelezettséget, hogy a lejáratkor kifizetik és ezt meg is fogják tenni.
Az nem jelent semmiféle csődöt, de még csak csődközeli helyzetet sem, ha korlátozzák vagy felfüggesztik az állampapírok, idő előtti visszaváltását...
Az alap kell legyen nálad is, hogy ha sokan akarják kivenni a lejárati idő előtt a pénzüket, akkor azt nem tudnák kifizetni...
Századszor is: Csőd nem lesz és nem is várja senki! Minden állampapírt ki fognak fizetni legkésőbb a lejáratukkor, kamatostól!!!
Amit várok és amire számítok, hogy még a csődnél is van rosszabb... ráadásul nagyon arra felé haladunk és ez nem csak kizárólag a magyar kormány hibája lesz.. Biztos vagyok benne, hogy be fog következni...
net91 2024. 10. 23. 09:02
Előzmény: #23925  Hathor
Tehát egyre többen adják el a papírokat. 
Régebben nagyon nagy szerencse kellett a régi papír vételéhez, most meg egyre nagyobb a választék a lejárat/kamatfizetés előtt eladott papírokból.
Miért is?
bronz 2024. 10. 23. 08:53
Korlátozás simán lehet, az MNB 2000 milliárdos hiányát se tudják kifizetni, helyette már többször  törvényt módosított a 135 bátor pedopárti 2/3, hogy időben el legyen tolva a konszolidáció.
Rincewind2 2024. 10. 23. 08:46
Előzmény: #23940  Boby

Ha azt írod, hogy a lakossági állampapírból történő túl magas pénzkivonás esetén esetlegesen korlátozni fogják a lakossági állampapír lejárat előtti visszaváltását (díj emelés, mennyiségi korlát stb.), akkor te csődöt vizionálsz. :)

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek