Lesz itt is idő előtti eladási limit mint a MÁP+nál vételi , vagy meghatározott célra, pl. ingatlan, vagy egyéb állampapír bünti nélkül idő előtt mehet majd.....
Amúgy nyilván, ElQraliék már készülnek az "összecsapásra", kérdés hogy jól mérik e fel a lakosság igényeit,illetve honnét,milyen áron szerzik be a kiáramló összeg fedezetét.
"Az ÁKK küldetése, hogy a költségvetés biztonságos finanszírozását hosszú távon alacsony költségekkel biztosítsa, a finanszírozási kockázatokat reálisan mérlegelje, és magas szakmai színvonalon, kifinomult szakmai módszerekkel az ország pénzügyi stabilitását szolgálja." Nem bántásból,de láthatólag nem érted mi végre is bocsájtják ki ezeket a kötvényeket. Ha ezt az egy összetett mondatot megérted, akkor biztos vagyok benne, hogy rájössz miért nem mindegy, hogy 500 vagy 5000 milliárdot akar majd tavasszal kivonni a lakosság.
Igen és azzal is rávilágítottak a Kormányinfón, hogy az MNB többezer milliárdos mínuszának eltüntetését az MNB középtávon várható nyereségéből kompenzálnák, az pedig egyértelmű jelentős forintgyengítés virágnyelven szvsz. Mindenki azt csinál, amit akar. Egy biztos, hogy 2010 óta szépen meglopták és meglopják most is a magyar embereket a forint szándékos gyengítésével, elértéktelenítésével. 270 Ft körül vették át a kormányrudat, most 403, de 2 éve volt 434 is. A forint 2010-hez képest 50%-kal ér kevesebbet, pedig lehetett volna haladni a cseh úton is. De nem, ezek leértékelik folyamatosan, "mert az jó az exportnak" dumával.
A visszaváltási költségek emelését a legnagyobb prioritásúnak írtam, de mi indokolná ezt is? Mert magas kamatokat fizetnek? Volt ilyen papír, ami magas kamatot fizet (PMÁP-nak hívják), így logikusan a legtöbben azt vették. Ha nem lett volna ilyen magas kamatú PMÁP, vagy BMÁP, akkor lehet, hogy fele ekkora MRD állományú nem lenne most a PMÁP, kiáramolt volna már előbb 3000-4000MRD forint, kb. nem volt választásuk. Most van választásuk? Visszaváltási bukta emelése. Visszaváltás korlátozása (akár beszüntetése lejárat előtt) Mindkettő repítené kifelé a 1000MRD-okat. Nem reális forgatókönyv egyik sem, hiszen szükségük van a pénzre, az MNB majd nyomtat a világba, aztán kifizeti a nagy kamatokat. Nyelnek egyet, lesz megint -3000-4000MRD hiány. Persze ettől még nem kizárt, hogy meglépik a visszaváltási bukta emelését. De ez csak a PMÁP-ra vonatkozna, csak mert magas kamatot fizet(ett)? Babakötvénynél elég hamar bevezették a 1,2M limitet. PMÁP elég sokáig kitartott. Biztosan nem véletlenül. Még "ők" is beszálltak a buliba, amíg nagy kamatok voltak.
"1. Hirtelen megemelt ÁKK visszaváltási díj Akkor itt a NAGY pénzek is repülni fognak, nem csak a lakosságé, " Miért repülnének!? Mert megszüntetnének egy kedvezményt? A nemzetközi hitelszervezetek első számú követelése lenne a hitel fejében, hogy a kormány szüntesse meg a kedvezményeket. A kedvező visszaváltás megdrágítása vagy megszüntetése nem csőd esemény. De akár olyan verzió is lehet, hogy személyenként 1 milliót vagy 10 milliót a kedvező 1%-on váltják vissza, az efölöttit máshogy. Ezernyi verzió elképzelhető és mindez annak lesz a függvénye, hogy mekkora összeget szeretne visszaváltani a lakosság.
Igazából. PMÁP-os most ül a seggén, és számolja a napi 0,0523% kamatokat. Addig felesleges bármiről is beszélni, amíg nincs 0:01 -es közlöny/új törvény (Tehát 23:59 után), hogy nem lehet visszaváltani, vagy hirtelen megemelt visszaváltási díj, vagy államcsőd. Én ilyen prioritást látok. 1. Hirtelen megemelt ÁKK visszaváltási díj Akkor itt a NAGY pénzek is repülni fognak, nem csak a lakosságé, hanem mindenkié. Forint nem a 400-at fogja keresni, hanem az 500-at. Ez konkrétan FIDESZ-kockázat is, nem csak az államé. 2. Új törvény: nem váltható vissza semmi. #1-es scenario copy paste fél államcsőddel fűszerezve. . 3. Államcsőd Előbb kopogtatna az IMF, hogy ne épüljön több lombkorona sétány, cserébe kap a kormány 5-10MRD EUR-t hirtelenjében, hogy kezeljék a pánikot. Ráfogják a háborúra, hogy ez bizony a háború miatt kellett. Az inflációról is a háború tehet, nem ők tehetnek róla. A nép elhiszi, bólogatnak. Nyugdíjasok megkapják a szokásos +3-4%-ot, ki lesznek tömve. Boldogság lesz.
En is leköszönök. Úgy is eddig is azt hallgattuk minden rossz. Ezután még rosszabb lesz minden, itt pláne állampapírban, folyamatos fostengerre számíthatunk. Majd beköszönök ha eljött a csőd, addig várom minden nap. Üdv
Én nem vagyok Hathor. Ez tényleg kemény h egy fórumban ilyen szintű személyeskedés megy. Meddő viták, off topic témák, hit viták. Igazi kis Magyarország ;). Szeressük egymást gyerekek :D. Azt kene látni h a világ nem fekete és fehér. Egyébként ha bele gondolok az ország állapota , a széthúzás stb is magas premium kent jelenik meg a kamat szintben, ergo PMAP hozamokban ;). Az én véleményem az h ez egy komp ország , az is marad és azert is vannak néha ilyen lehetőségek mint pl a PMAP most két évig.
Hathor! Dobb már félre ezt a nickedet mert nagyon átlátszó... A néha (például ma) megjelenő 20 fölötti pluszokból azt a következtetést lehet levonni, hogy 19 nicked még biztosan marad, úgyhogy nem fog hiányozni...
Elismertem. Legnagyobb luzer vagyok a forumon, es mar a vesztem is megtudtam. Jovore becsodolok. Akkor marad par liszt a kamraban kenyerre, es lehuzom rolot
"Fidesz a legnagyobb lehúzo gyár, " Egy lezárt adóévre visszamenőlegesen akarnak plusz adót kivetni,mit lehet rájuk mondani!? Hogy milyen tisztességesek!?Orbán a földi Isten!? Rólad már akkor kiderült, hogy össze van zavarodva az erkölcsi iránytűd,mikor több mint 100 miskával a zsebedben ársapkás liszt,meg csirkemell után kajtattál a városban.
Magyar Állampapír tulajok