Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Nálam a kérdéses nyaraló 19- ről indult, most facen fent van 15.5 és volt már 14.9 ért is. Visszahívtak, viszont annyival jobbak vannak jobb helyen, már ebben a sávban, hogy visszamondtam az ajánlatom.
lehet indulásnak bemondani minusz 30 %-t siker esélye mint a lotto ötösnek .. lehet odaküldeni egy havert hogy először ő egy próbaalkuval mérje fel az eladó hajlandóságát .. a dörzsöltebb gyakorlottabbak haver ingatlanost küldenek oda, mint trójai falovat, és vele méretik be a lehetőségeket .. de csinálhatod azt is amit felvázoltál
Bekínálhatod az ötvenet nem lesz itt egy ideig semmiféle pörgés. Idén még nem. wekerlei házakkal mi van? elkeltek? Sztem panelből panelbe +1 szoba miatt megéri ? Mi is amikor kimentünk a tízemeletes panelból akkor néztünk pár nagyobb négyemeleteset de aztán végül is házban kötöttünk ki. AZ emberek nagy részének úgyis családi ház a végállomás.
Köszi! A ,,majdnem'' alatt mire gondolsz? Engem foglalkoztat, hogy ennek a kínai tulajnak kellene mondani egy pofátlan árat, és havonta visszamenni, kicsit mindig engedve. Csak nem tudom, honnan kezdjem. Mondjam én is 50M-ről? Az már elég húzós csökkentés, főleg úgy, hogy láthatóan nem akarja eladni, és 50-ért egyszer már nem adta. De hát meg lehetne próbálni, aztán havonta 1M plusz. Ha addig nem indul be újra a pörgés, akkor ez egy jó taktika lehet.
Tulajdoni lapot nem tudom, de reális, hogy 70 körüli. Normális étkező asztal jelenleg a nappaliban van, de ott jól megfér. A konyhában csak pult van. A mi jelenlegi lakásunknál ez pontosan egy szobával nagyobb, nekünk azért a pluszért lenne érdemes átköltözni. Én vagyok az, aki a wekerlei lakásokat posztolgatta, mi még arrafele nézgelődünk.
Beszámoló egy lakásmegtekintésről. Alább linkelt ingatlan. Lakhatásra lenne, esetleg. Tudom, hogy sokatok szerint szar környék, de most ettől tekintsünk el, nekünk jó lenne. Szóval 70m^2, csúsztatott zsalus panel, földszint, ide indultunk. A lakótelepen nagyon kevés ilyet árulnak, jelenleg csak egyet igazából. Az ingatlanos elszúrta az érkezésünket, ezért ott se volt. Kiderült, van egy bérlő. Ő volt csak ott, ő vezetett körbe. Na most ez azért volt vicces, mert a bérlő érdeke, hogy ne vegyék meg a lakást, szóval ő a hátrányokkal kezdte. Ez tetszett. Kiderült, hogy kínai a tulaj, befektetésnek vette, albérlet most. A tulaj eladná, és a háború előtti nagy utolsó felfutás környékén rakta fel a hirdetést. 60M volt. Páran megnézték, senki se vitte el. A bérlő megvette volna 50-ért, a tulaj nem ment bele. Egy éve nem volt megtekintő!!! Valamikor útközben levitték a mostani 56M-ra, nem tudom, mikor, de biztos, hogy több hónapja. Szóval így se mennek még megtekinteni se. Persze a tulajnak nem sürgős, tehát talán alkudni se nagyon lehetne, nem tudom. A lakás meg olyan, amilyen... Szép burkolat van lerakva, pofásra van megcsinálva, csak hát nagyon kínai az elgondolás meg a minőség. Az elektromos hálózatot nem cserélték. Kellene, mert itt-ott már nincs áram. De ehhez sok helyen szét kell verni a szép burkolatot... milyen dolog már szar alapra ráburkolni a szép csempéket? Hasonló a helyzet, a WC-ben nincs víz a csapban. A WC-t le lehet húzni, de valamiért nem folyik a víz, a fürdőbe mennek kezet mosni. Hát fasza. Biztos szerelhető, csak hát szét kell verni. Sarokkád a fürdőben, de túl nagy, nehezen tisztítható a környezete, szerintem kuka. A többi dologgal nagy baj nincs, hát ismerem ezt a panel típust. Önmagában nem annyira szar, az újabb paneleknél jobban szigeteli a hangot, plusz az épület kapott külső szigetelést. A lakás nem penészes most, illegális elszívó van, ami a kürtőbe megy bele. Nem szabadna, de hát van. Na most ez 56 M hivatalosan... Kíváncsi vagyok, mennyiért lehetne elvinni. Most PMÁM miatt nem sietünk, meg nem félek, hogy elhappolják előlünk. De lehet, hogy amint elkezdenek szállingózni a felfele nyilak, lecsapok erre. Mi ezt tudnánk megvenni piaci hitel nélkül, úgy, hogy a jelenlegi kisebb is megmaradjon. A bérlő is maradhatna egy-két évig, akkor addig összegyűjtünk annyit, hogy még felújítsunk. Anyagilag jó az elgondolás. Az egyéb dolgokat kell megfontolni.
https://ingatlan.com/32993559
az "ingatlanos lány" kritériumainak közkeletű és általános meghatározása sem különb mint az a lány általhasznált bauhaus definició a Cushman and Wakefieldnél is dolgoznak "ingatlanos lányok", bár erről kevesen és keveset tudna, hát még arról hogy miként és milyen felkészültséggel
ezért ok az elsőre is használt "bauhaus korszak beli" megjelőlés a Dugattyús ház, vagy a Dunapark kávéház épülete illetve az előbb említett Wellisch féle saroképület is pazar, de csak "Bauhaus korszakbeliek" mint pl újbudai tucat darabok a Moriczon és a közelében, vagy pl az Attila utiak is
Az ingatlanos lany ilyen megkozelitese udvariasan szolva is primitiv, nelkulozi a muveszettorteneti ismereteket. Ugyanakkor "egy ingatlanos lanynak " nem tartoziknak a munkakorebe ilyen iranyu ismeretek, csak igen hasznos, ha megis rendelkezik ezzel.
Ezen a Galamb utcai epuleten nem latok Bauhaus stilusjegyeket. Szerintem attol, hogy a 30-as evekben epult, meg nem Bauhaus stilusu, inkabb csak utanerzes, primitiv megkozelites. Semmi elegancia nincsen benne.
Igen, eszrevettuk, hogy komoly biztositasi rendszer van benne, amikor kijosz, az utcan is par meterre benne van a haz beszogellesenel a kamera. Termeszetesen esetunkben nem varosnezesrol vagy "beslisszolasrol" volt szo, megbeszelesre mentunk egy ottlakohoz - es saroklakast lattunk, a csodalatos panoramaval.
Sziasztok Szakmai kérdésem lenne. Van egy haz alapja, amelyben a csatorna csovek nincsenek védőcsőben. A szerelobeton kész. Mekkora hiba ez? Mit okozhat a kesobbiekben?
egyszer egy ingatlanos lánytól azt hallottam, hogy bauhaus az ami 3 méternél nem nagyobb belmagasságú, és 3 emeletnél magasabb épület, amiben minden lakás a lépcsőházból nyilik hétköznapi viseletre nem is nagyon rossz
azért irtam úgy hogy bauhausz korszak beliek azok ott a Galambban, mert Bauhaus épületnek csak azt szabad igazából nevezni amit olyan tervezett aki a Grópiusznál tanult . a többi a bauhausz jellegű vagy bauhausz korszakbeli elnevezést érdemel már a vájtfülöeknél
két lakásra is volt benne megbízásom, és az aulában megismerkedtem a Polgár lányok apjával, akinek akkor kb 3 lakása volt benne nehéz belógni, mert dupla beengedő rendszer van benne,vagyis ha beslisszol valaki a járdárol amikor valaki kijön akkor kb 5 méter múlva ujabb akadályba ütközik, sőt kifelé is kell a lód akkoriban pedig az aulában volt portaszolgálat is
Valoban? A Bauhaus sokkal igenyesebb epiteszetileg, es nem latok rajta bauhaus stilusjegyeket. Ha jol emlekszem, valamikor a Francia Intezetnek voltak ebben a hazban kihelyezett tanfolyamai, mert a Szegfu utcai kis palotajuk kicsinek bizonyult. Nem volt szep ez a haz belul sem.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link