Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Nézd meg. Biztosan jobb környék és itt kapsz valamit kevesebb pénzért. Ha tévednék, és mégis szuterén akkor meggondolandó. Oda kell menni, kikerülni az ingatlanost megnézni kivül-belül és akkor vagy képben.
Szerintem nem. Igy a képről az utca szinthez képest lejjebb lehet 20-30cm-rel, de valószinűbb hogy az utca magasabban van mint a telken a terepszint. Szuterént igy nem épitett senki. Vagy besűllyesztették harmad-fél emelettel (és igy próbáltak még egy szintet ráhúzni) vagy maradt a terepszinten lévő földszint. 20-30cm- miatt nincs értelme.
Bocs, mert azt hittem a dorozsmai út, nem a köz :) Not great, not terrible, újpalotánál csepelnél és a gát utcánál biztos jobb, a nyóccal kicsit elfogult vagyok, azzal nem komparálnám.
A Dorozsmaköz az Amerikai uttal párhuzamos. Jó lokáció, közel az M3-as (de nem túl közel) az M1 metro is. Egyetem mellett van, ha később ki akarja adni arra is lehetőség van. Nézd meg a Google map -en. Sétálj először igy végig az utcán. Összesen van 16-17 ház benne. Ezek közül van kb 3 ami a leirásra hasonlit. Én azt hiszem meg is találtam. A kapubejáron számot nem látok igy saccolom, hogy vagy a 13.sz vagy a 11. szám lehet. Én becsöngetnék és kihagynám az ingatlanost. Ezzel már megsprólnék félmilliót.
+ riasztót, kamerát betörés védelmi fóliát az ablaknál. Múltkor árultak az aldiban mozgásérzékelős lámpát, amiben el volt rejtve a kamera, kb 15-20e ft nagyságrendileg.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link