Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Ahogy olvasom buyandhold meg higlife gyárigazgató úriembereket, szerintem tüzeld el azt a 3 millát annyira nem ér semmit mint ahogy Escobar tette amikor fázott a lánya.
hivd meg a csaladot fagyizni...komolyra forditva, 3 M manapsag semmi, magyaran nincs penzed befektetni
Törölt felhasználó2019. 07. 23. 21:32
Előzmény:
törölt hozzászólás
"Annyit azért érdemes észben tartani, hogy a lakosság negyede panelban él (és mégtöbb fog ahogy fogyunk)..." "A maradék 60 évben meg 4-5-ször behozza az árát kiadásból..." Ki vagyok én, hogy ezeket a mondatokat megértsem? Minél kevesebben leszünk, annál többen lesznek panelban. És ez így hogy? 60 év alatt 4-5-ször behozza az árát. Ezt alá is tudod támasztani számításokkal, vagy csak tippelsz?
"Viszont jelen helyzetben ha vettél lakást, ha nem, ha van befektetésed, ha nem, de készpénzt tartasz, jó eséllyel hamuvá fog válni minden szerződésekkel és származtatott ügyletekkel együtt." Ezt ki tudnád fejteni? Nem igazán értem, de érdekelne, hogy mit szerettél volna mondani. Nyelvtanilag is kissé kesze-kusza. Szóval mi fog hamuvá válni?
3 milla kp? Jo kerdes. En sem tudom mi lenne most a jo. Azt tudom hogy minden reszvenyem eladtam es 1 ingatlant is. Nagy resze ment map pluszba, a tobbivel kicsit kivarok. Talan aramy vagy ezust jo lehet most de tenyleg minden lutri most szvsz...
de a google translate-et csak rá tudod ereszteni az oldalra :) új ház, könnyű szerkezetes, vagy építész irodai sablon házak kulcsra készen, 100-150nm 200-300k Eur használtak is vannak ennyiért, amiben már a telek is nyilván benne van vannak olcsók is, szarok, jók, mindenféle. nagyvárosokban nyilván ennek többszöröse is megvan. nem tudok általánosságban válaszolni, hogy mennyibe kerül ausztriában egy ház, ahogy ez a kérdés magyarországra is értelmetlen volna így ebben a formában. az egész témával csak annyit akartam jelezni, hogy a budapesti új lakás árak már az osztrák kertes házakat is lehagyták és a kettő életszínvonal között azért ég és föld van. az osztrák falu élhető, van minden a közelben, autópálya bárhonnan 20 perc alatt elérhető
Még a válság idején sokan kényszerűségből maradtak a mezőgazdaságban pl.mint őstermelők.Most egyre többen feladják ezt az életformát,mert egyszerűen nem éri meg tovább csinálni.
Fix hitelre lakast ott ahol annyiert kapsz amelynek a torlesztoje -10k a berleti dij. Hosszutavon tuti jol jarsz ha mellette likvid vagy. Ez a legjobb ekkora penzbol.
Volt már valakinek dolga olyan ingatlan közvetítő céggel aki banki követelésekből származó ingatlanokkal foglalkozik? Elég kecsegtető áron lenne náluk befektetési célú ingatlan, de a szerződésük elég egyoldalúnak mondható (természetesen az ő oldalukra lejt a pálya) és bőven hagy némi kívánni valót maga után... Nagy kamu vagy érdemes velük foglalkozni de óvatosan?
vettem már így kettő lakást, hitellel kiegészítve, szóval megvalósítható volna még egy, csak magam sem látom a trendet. lehet, h tényleg érdemes kivárni. azt meg bűnnek és ostobaságnak tartom, hogy a bankban rothasszak ennyi pénzt, ahhoz túl sok Kiyosaki-könyvet olvastam.
3 milliós önrésszel szinte bármelyik vidéki iparvárosban veszel egy kiadható lakást hitellel kiegészítve, Salgótarjánban egyenesen kettőt is. a kérdés, hogy MOST MÉG megéri-e
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link