Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lacikonyha 2024. 12. 06. 07:40
Előzmény: #233598  FR73

az ingatlanpiaci pénzcsinálás már egy ideje népszerű tömegsport
nem volt mindig az, nagyon nem volt az
és szűkülni is fogmegint az efféle testgyakorlók száma, lehet hogy már zajlik is a lemorzsolódás
.
az Orbán pedig egy időre nagyon jövedelmezővé tette, kicsiben és nagyban is, és nem véletlenül
.
alaposan át akarta alakítani a társadalmi viszonyokat, gondolkodást és erre ez a tömegsport sok szempontból is nagyon hatékonyan alkalmas, több generációra hatással lévő céljai és eredményei lettek mára, ahogy ki volt ez találva
.
2013 tavasz-nyár folyamán amikor még a közember számára az ingatlanpiaci agónia volt az uralkodó élmény,  volt két nagyon jelentős pozicióban lévő fideszes ügyfelem, akik nyakló nélkül vettek, és elmondták nagyon meggyőzően, hogy el fogok csodálkozni azon ami következni fog
nem részletezték, de az átütő meggyőződésük emlékezetes maradt
.
aki valahogy bele tudott kapcsolód elég jól járhatott akár még a sokak által lenézett egy-két kis panellel, vagy öreg udvari gangossal is, de ezeknél sokkal inkább lenézett számtalan régi Pesten működésbe hozott pincehelyiség nagyságrenddel többet hozott ,persze jelentősen több hozzáértést és energiát igénylően, mint egy panel kezelése
.
aki valami miatt kimaradt, az meg itt a kommentjének első sorából felismerhető
.
igazság meg soha nem volt
és a kőtáblákra - amit pár ezer éve egy Mózes nevű alak állítólag lehozott a hegyről - sem volt felvésve a parancsok közé az hogy "Ne hazudj" és nem feledékenységből
lacikonyha 2024. 12. 06. 06:49

vigaszul azoknak akik nem érzik kényelmesnek az helyzetüket az ingatlanpiacon
.
Lovászy Károly Anyám, én nem ilyen lovat akartam
Lovat akartam gyermekkoromban
Csak kérni kellett, hozták már nyomban.
Alighogy kértem már ott volt a ló,
Kicsike, mézeskalácsból való.
És én mégis sírva fakadtam:
"- Anyám, én nem ilyen lovat akartam,
Anyám, én nem ilyen lovat akartam!"
Később, mikor egy néhány év eltellett,
Nekem megint csak lovacska kellett.
Volt rajta nyereg gyeplő takaró
De ez sem kellett mert fából való;
És én újra sírva fakadtam:
Nagy sokára, mikor férfi lettem,
S a lovakat már el is felejtettem,
Akkor egy aranyos kocsival, ó,
Kapunkban állott négy igazi ló,
És én a kapuba szaladtam:
"- Hisz egyszer én ép ilyen lovat akartam,
Egyszer én ép ilyen lovat akartam!"
Anyámért jöttek, kit úgy szerettem
S én ekkor újra kis gyermek lettem.
Mintha csak mondanám: "Nézz oda, ó,
Milyen szép ez a négy fekete ló!"
S aztán megint sírva fakadtam:
Forrás: http://www.eternus.hu - Lovászy Károly versei
FR73 2024. 12. 05. 23:13
Előzmény: #233597  ncseed!
Lakhatásra szerelembe szoktak esni valamibe, a józan ész másodlagos, vesznek ott és azt, ami a státuszhoz és pénztárcához illik.
Kiadási matekverseny győztese visuont az elmúlt 10 évben egyértelműen a budapesti 1,5-2 szobás panellakás volt.
ncseed!
ncseed! 2024. 12. 05. 23:06
Előzmény: #233596  FR73

és tényleg!  🤣🤣🤣
Meg vagyok győzve!
FR73 2024. 12. 05. 23:03
Előzmény: #233595  ncseed!
1-essel kezdődő irányítószám egész Budapest.
ncseed!
ncseed! 2024. 12. 05. 23:01
Előzmény: #233593  FR73
Aha... szerinted.
XI ker 131ezer lakosra 1.800 eladó lakás+ház = 1,37%
I ker 26 ezer lakosra  580 eladó lakás+ház = 2,23%
Na akkor most mi van? Ja az hogy összekevered a személyes véleményed a valósággal...
ncseed!
ncseed! 2024. 12. 05. 22:55
Előzmény: #233592  Placi82
Még mindig nem érted a pijacot... SENKIT nem érdekel mi mennyiért nem ment el!!! Azt mondod,71M-eladási árra volt 54M ajánlat. ÉS???? Ez pont ugyanaz hogy 2 milliárdos eladási árra volt két forintos ajánlat! Egyiket se adták el/vették meg! Érted? TÖK MINDEGY. Az számít amit megvettek és ezért jó a DH barométer. Ez a létező leggyorsabb valós adatokon alapuló visszajelzés. Nem univerzális, de pont a panel pijac ahol a legjobban alkalmazható!
Előbb írták, hogy a zingatlanpijac lételeme a bizonytalanság és az információ hiány. Ez pont így van! Ez nem tőzsde ahol standard egység van és prompt piac...
FR73 2024. 12. 05. 22:48
Előzmény: #233591  ncseed!
1-es irányítószámmal nem adunk el semmit. Legfeljebb cseréljük másik 1-es irányítószámra 
Placi82 2024. 12. 05. 22:44
Előzmény: #233591  ncseed!
Persze hogy a leglikvidebb. Mindentől.! Hisz ez (volt) a belepo proli szint, én mar csak tudom. Én is ott laktam sokáig. 3-4 evi mernoki /reszlegvezetoi fizesstesbol kisporoltam egyedül az akkori kaja, buli, pia, árak mellett  1 panel lakást. Na most csináld meg egyedi. Lesz az 36 év is🤣😉. 
De nekem  is van infóm 71 ért hirdetett panelrol és legjobb ajánlat 54 akkor most mi a f. szom van itt??  Ez nekem fura. Érthetetlen Senki se akar igazából eladni mert nincs nyomás, kormány megved rezsi sto, kamatstopot, anyamkinja stop, ingyen hitel.
Vevők meg leesett pofával néznek mint a moziban. Kisvardarol a fiatalhazspar vesz Szerencsen egy házat 39.5 ért. Oszt tessék ott a tranzakció. Nem ok nélkül sírnak az inagtalanosok itta fovarosban.  Vidéki falusi, kisvárosi tranzakció nekik nem tranzakcio.   
ncseed!
ncseed! 2024. 12. 05. 22:32
Előzmény: #233590  Placi82
Bro, a panel a leglikvidebb jelenleg is a budapesti lakáspijacon... akkor is ha szerinted senki nem tudja eladni. Mert gondolod, hogy a XII és II kerületi lerobbant villáknál 300M+ ért a vevők tapossák egymást úgy hogy 50 éve nem volt felújítás rajtuk? Hát nem.
Van infóm tényleges panyel adásvételekről a XI-ben: 50-60M környékén mozognak.
Placi82 2024. 12. 05. 22:25
Előzmény: #233586  ncseed!
"mert100M+ ahova menni tudna"
Bizony ám. Kobanyara nem megy panelba az ember a biztonságos kelenfoldrol. És mint régen Törökbálinti házra se tudod cserélni egy az egybe, mert rá kellene locsolni egy 40 éves házra 40 millió plusz a felújítás. De nincs pénze ezeknek az embereknek lakas ara+40-80misi.
No de ki a túró vesz 3 szobás panelt 65-70+millioert megha kelenfold is. Mikor az ott lakó emberek 90% nem látott 2milliot egyben a konyhasztalon. Kaparós sorsegy nyereménybol veszi előttem sört, meg a feldekasat a dohanyboltban előttem sokan. Elit érzés csak úgy dúl bennem a 70milios panelakasok arnyekaban....... Mikor arra jártam. :)) 
Virtualis  haszon. Félnek az emberek hogy nem sokáig tartható fenn a rezsi csökkentés. És passzív új házra szazmilluokertt kinek van pénze. Fenn a hegyen...... , de nem Gazdagreten gondolok. 😉
Úgy be fog fagyni pont ezért a Budapesti ingatlanpiaci tranzakció  mint a Duna Mátyás koronazasakor. Tudod 50-55 felett nem luxi átlag helyeken igen ritka aa használt lakásokra a levegő. 
55 millió alattiak adjak szerintem a tranzakciók nagyon nagy részét. Tipp. 
hunball2 2024. 12. 05. 22:21
hunball2 2024. 12. 05. 22:21
Előzmény: #233586  ncseed!
Ja, ugyanez a méret, kívül szar, belül szar, Kelenföld, 63 millió. Tényleg nem néztem ezt. Milyen milliós négyzetméterárakról beszélnek itt egyesek? Bőveb felette van ez már.
N0MAD 2024. 12. 05. 22:07
Előzmény: #233581  lacikonyha
Érdekes a hazugok szeretnek ezzel takarózni hogy mindenki hazudik.
Nem, papa. Járműnél is elmondom ingatlannál is mi a helyzet.
Akinek meg az a szakmája hogy hazudozzon az ne fesse magát rendes embernek és hazugozzon le másokat.
Aztán olyan szakma is van hogy ha hazudik az ember abba sokan belehalhatnak, és csak egy dobásod van.
De ez persze scifi a mindenkit kiosztó ingatlanos világítótoronynak.
Gondolom most jön az “ez egy folyamat, már ezer éve is mindenki hazudott meg a múlt században is keménykalapban”
ncseed!
ncseed! 2024. 12. 05. 22:03
Előzmény: #233583  hunball2
Hidd csak el... kelenföldi lakótelepen majdnem 10ezer lakásból 15 db hirdetés semmilyen szűrővel??? MI VAN? Gazdagrét pepita. Miért nem akarja mindenki eladni a lakását aki ott él akkor??? ja mert100M+ ahova menni tudna! Szóval maradnak... Miért nem mennek el 30milcsiért a mesés vidékre és élik fel a különbözetet? Ja mert nem hülyék!
Freszelés 2024. 12. 05. 21:59
Előzmény: #233584  hunball2
Akinek nem telik pesti panyelra vagy kiárazódott, az maradhat még II/belsőn, ott az árak (100-200-as sávban) nem nagyon mennek sehova. 
hunball2 2024. 12. 05. 21:49
Ez a beszarás, a csilivili panel, a jostin, 69 millióért. Hol lesz itt a vételár vajon? https://ingatlan.com/34309922
hunball2 2024. 12. 05. 21:31
Kíváncsiságból megnéztem, a József Attilán az 55m^2 körüli panelek is 50 M körül vannak már, plusz mínusz 2-3 M, a csilivilire felújított viszont akár még feljebb. Kíváncsi vagyok, mekkorák a vételárak. Most jó sok hirdetés is van fent. Kár, hogy ezt folyamatában nem követtem, utoljára 2022 elején néztem csak. Akkoriban volt olyan 40 allatt valamivel ez a kategória. A hirdetési árakra három év alatt mégiscsak dobtak itt egy 10M-t, ami 25% felfele. Nem akarom elhinni. Lehet, hogy rosszul emlékszem, hogy mikor mit néztem?
hunball2 2024. 12. 05. 20:49
Előzmény: #233561  Freszelés
Ezt a József Attila lakótelepes FB csoportban láttam, ott volt ez a szöveg.
lacikonyha 2024. 12. 05. 20:04

az ingatlanpiacon mindenki hazudik
meg taktikázik meg manipulál, meg szemérmetlenül érdekérvényesíteni próbál
stb, stb,stb
mert sok pénzről van szó
érdemes lenne beletörődni hogy ez ilyen, és kiismerve ezt, lehetne eredményesen is lavírozni benne
jónéhányan így is teszik
.
persze lehet panaszkodni is, hogy miért nem terített lapokkal játszik minden résztvevő
de miért is?
hát azért, mert hogy neki a naiv gyerekes panaszkodónak akkor mennyivel könnyebb lenne

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek