Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Az albi támogatásra csak 3-at 😃 Xis24 2023. 12. 20. 15:43Előzmény: #212710Törölt felhasználó Albérlettámogatás is kell. 😃 Az majd segít az építőiparnak 😃 Be kell indítani a folyamatokat. Most megvan az első lépcsőfok. A többi majd jön csak idő kérdése.
Amikor még reálisan értékeltem a piacot 😃😃😃 Kaptam rá 7 minuszt 1 éve Xis24 2023. 12. 19. 23:21#212586 Tipp a jövő évre. A spekuláció elkerülhetetlen. Meg fogják húzni az árakat hamar Budapesten. Be fogjuk hozni az elmaradt inflációt. Minél hamarabb érdemes lakást venni mert bár lassú hajó az ingatlan de hipergyorsá is tud válni. Pont úgy mint a covidnál a családi házak esetén
"Nekem ez volt a kedvencem a mai termésből: Megszólalt
az MNB: az idei lakásvásárlások 1%-a felelt meg az 5%-os kamatplafon
feltételeinek --- Ez majd megpörgeti a lakáshitel piacot…" A mai kalmárok videóban említették, hogy megnézték és országosan kb. 100 lakás felel meg a feltételeknek. Arra jutottak, hogy ez az 5%-os kamat az állam és bankok oldaláról csak gumicsont, érdemi hatása nem lesz a lakáspiacra.
OFF -------------------------------- A következő bear market nagyon komoly lehet. Ha az lesz, akkor fogják csak igazán temetni. A kérdés az, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Mert ha hagyják a piacot menni, akkor nagyon érdekes helyzet állhat elő. Könnyen bejön a Lindy-hatás mellé a too big to fail. A Tether egymaga kb. 100 milliárd dollárt tart T-Billben, és ez minden egyes nap nő, amíg a bikapiac tart. Így a Tether kb. beférne a TOP20 T-Billt tartó országok közé. Ezért is kell az USA-nak leszabályozni jól ezt a piacot. Ha szakad a kriptópiac és az USDT-t vissza kell váltani, akkor az eladási nyomást tud helyezni a USA treasury-re. Nézd meg mekkora hisztit csináltak, hogy a japánok eladtak usa kötvényeket. És ez csak egy stablecoin... https://www.statista.com/statistics/246420/major-foreign-holders-of-us-treasury-debt/ https://www.investopedia.com/stablecoin-issuer-tether-reports-us-treasury-stash-first-half-of-2024-8686758
Szia. Van rálátásom a termőföldre, mivel őstermelő vagyok. Jól értettem, hogy 150 nm-re kaptál 14-18 ezer Ft-ot/ év? Mert ez akkor 10szer több, mint " általában a földbérlet után adnak. Másik: Ilyen kis területnél nem játszik az átlag ha/ár viszony, mert nem értelmezhető a terület nagysága, a termelés szempontjából. Ezért itt egyedi az ár.
Én is gondolkoztam rajta. A vega-t le is akartam cserélni, mert akkor még nagy volt a kereslet rá. Mindenben megegyeztem egy emberrel írásban, aztán visszalépett. Végül nem bajlódtam vele. Emiatt feleslegesnek gondoltam pereskedni. Inkább az elv zavart.
"Egyre több kollégámról derült ki hogy van kriptója. Beszarás komolyan mondom.. nyugger előtt álló nénjék mint a wall street cápái! Tescos szatyor mögött lapuló cápák!" Azért én úgy gondolom, hogy amikor Marikanéni a sarki ABC csemegepultból elkezdi venni a kriptót akkor kell belőle kiszállni. Bár lehet a tőzsdén érvényes szabályok itt már nem érvényesek és a BTC is az égig ér majd, akárcsak a fák.
Én végül bányásztam, főleg ETH-t, de nem volt nagy teljesítmény (5 gép). El is kezdtem leírni egy kis szösszenetet ezzel kapcsolatban, de aztán rájöttem, hogy ez már tényleg nagyon OFF. Meg már annyi személyes részletbe is bele kéne mennie, hogy átjöjjön lényege a mondandómnak, hogy inkább most dobom is ezt a témát :)
te 50 körül lehetsz a hetvenes-nyolcvanas évékben egy naplopó gyereke járhatott olyan iskolába ahol az osztálytársai közül sok gyerek napnaplopó mintát hozott otthonról, és így volt hova húznia, sőt a kilencvenes években még a munkahelyeken is lehetett jóval különb hátterű emberekkel is egy levegőt szívni ezek ma megszűntek, és az egy generáción belüli jelentős sávváltás is korlátos,ha nagyon mélyről indul valaki . Szentgyörgyi nyilatkozta a hetvenes években hogy szerinte egy ember neveltetése jól vala születése előtt kezdődött, ő egy talán anyai nagybátyja hatása alatt nőtt fel ő uralta szellemileg a tágabb családot . viszont a kiinduló megállapítást mindez nem érinti: egy kisgyereket elsősorban nem verbális meggyőzéssel lehet hatékonyan jó irányba állítani hanem következetes és helyes példaadással
Mivel tudom mit gondol L bácsi, hogy azért olyan amilyen mert sok baromságot mondok, így előre leírom, hogy tanulok és játszok is vele. Ahogy leginkább látom az oktatás néha jobban megy kettesben mint a suliban. Azt már megérti ahogy én mondom neki. jaa igen. Ingatlanos, bróker, és tanár halucinációk 😃
Az én gyermekem csendes .. máskor meg impulzív ...alkotó. Művészi vonal. Pedig leginkább dumagépnek kellene lennie mert mi állandóan beszélünk itthon. 😃 A másolásom sikertelen 😃
Az MI lehet hogy mindent jobban tud, de munkat nem ad. Peldaul egy allasinterjun nem tudom magam helyettesiteni az MI -vel. Es bar valaszt ad azonnal, de nem tanit meg azonnal. Pl. hiaba tud angolul az MI, de idobe telik angolul megtanulni
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link