Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
A bibi ott van, hogy a jelen érték az valóban lehet ennyi, de a 65 milla hitelt nem most vette fel, ami még hitelezve van arra újabbat nem lehet. Szóval nekem a hitel mértéke meg az önerő ebben a számításban a nagy kérdés. Jó feladván melóstól, hogy pereg a topik.. :D
Behitelezte a lakhatási ingatlant a múltban Önerő lehet szabfel hitelből is, amit ingatlanra terhelt. Nagyon hardcore a történet, de elvileg mehetett, mondjuk volt szerintem olyan pillanat, amikor ha nincs moratórium a covidnál, akkor most híd alatt lennének a 3 gyerekkel. Gondolom minden nap kezet csókol otthon egy Orbán fényképnek az ágya felett, mert ehhez a szerencsén kívül a főnök is kellett.
"Aki hazudik annak jó legyen a memóriája" :D Üdv melós! Gratulálok a 3 gyerekhez, hamar összejött. 1-2 éve még nősülni sem akartál. Még pár korsó sör, és a 10-dik ingatlanod is meglesz:DD Jó éjt!
Akkor új matek. 92 millióért vettél, ebből 65 millió piaci hitel, amiből 21 millió még megvan. 4 budapesti panel és 1 kanizsai ház van kiadva, a bérleti díjakból fizeted a törlesztőket. A vagyon kb 241 millió bruttó érték, van rajta 31 millió hitel, vagyis nettó 190 milió. Pmáp történeted hoz némi kamat arbitrázst, aztán visszafizeted, és tervezel majd kb 40 milla szabfel jelzálog hitelt felvenni egy új ingatlan vásárlásra 2025-ben (amihez önerö lehet a pmáp kamat). Remélem a többiek így már értik.
Majd súgd meg ha vásárolsz valami jó részvényt - de ne hetekkel, hónapokkal később, hanem mondjuk másnap, hogy még mi is be tudjunk szállni az ifjabb és magyar warren buffett mögé... :D
egyik lakásom 5,5 m ft ért vettem 40 et ér Másikat 10 ért 35 öt ér Harmadikat 14 ért 32 ér negyediket 24 ért 70 et ér (sorház ) ötödiket 7 ért 32 ér - EZT HÚZD LE EZT ELADTAM 12 MILLÁÉRT 10 ÉRT VETTEM FENTEBB VISSZA utolsót 26,3 ért most ér 32 őt házam vidéken 23 ért vettem most ér 38 körül
Na most ezzel teljesen leamortizáltam ( az elírással ) az egészet.. mindegy ki a mesében hisz ki a valóságban... lelke rajta jóéjt gyerekek a mesének vége! ;-P Bőséggel jókedvel sok pénzt nektek! ( egyébként semmi kirívó nincs a kiszámoló IT srác még ettől is többet valami 350 millát írt össze másik fickó az valami 50 es volt volt vagy 250 milla ingatlan portfolio és mellé 250 millió részvény.. Lehet én is valami részvény index lábat növesztek.. még nem döntöttem el.
bocs elírtam már teljesen bele zavarodok a hazudozásba! :-P 4 panel 1 családi 1 sorház ennyi van" csak " még.. Panelba számolok már egy ideje a családit is annak veszem a sorház meg 2 őt ér ;)
Ez a hülyeség már fáj!!!! Ilyen baromságot rég hallottam, mivel azt állítod, hogy 600eFt ( ami most éppen ) a fizetésed és 15 év alatt megspróltál 110 millát. Agymenéseddel menj el valahová, mivel ezek a baromságok nagyon fárasztanak. Ez a szöveg a f@szbukra való. Tehát sok szerencsét a f@szbukhoz!
99 millióért vett ingatlant. Ingatlanokon van neki 31 millió hitele. 17 millió kezdeti pénze volt. A +10 cdok hitel kamatmentes, és kevesebb is lett, azt el lehet engedni. Ha felvett 72 milliónyi hitelt (pmápossal nem foglalkozom, az egyszeri eset), amiből máig kamstokkal kb 60 milliót vissza is fizetett. Különböző időpontokban vett 5 lakás bérleti díja teljesen idement, még ki is jöhetett a matek.
nem összehasonlítható mással az ő hozama, mert a saját beletett időt nem számolja (ingyen dolgozik), illetve szerintem a felújítási költségeket sem nézi, csak a bekerülési árat.
Covid alatt 2021 után inflációs sokkban az állampapír hitelezés ment nagyban (PMAP ) Mindig megvan mit kell éppen nyomni , de tény tőszdén többet kaszíroztam volna vagy egy Bitcoin al már szerintem Bali szigetén lennék ha azt a 40 et betolom 16 ezer dollárnál ahol nézegettem Bitcon ba Minden nekem se jön össze ...
Utolsó pár évben nem sokat vettem. Covidban 2021 ben vettem még egy családit Most febuárban még egy 1,5 szobást ennyi a többit előtte most hagy ne soroljam fel 14 év alatt mit mikor vettem jó? elég legyen ennyiszép estét bőséget sok pénzt mindenkinek a legjobbakat sziasztok
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link