Tőzsdére is jönni fog az AI. A nagy kereskedőházak biztosan alkalmazni fogják. Olyan python scriptet írt nekem is a tradingview-el kombinálva, hogy csak néztem bakker. Nagyon durva dolgok lesznek még itt AI téren.
Mi éppen arról beszélgettünk, hogy az orvostudománynál lehetne nagy segítség, mivel ott is óriási adatanyaggal dolgoznak. Ráadásul párhuzamosan is futnak kísérletezgetések és nagyon sok pénzt meg lehetne takarítani, ha hamarabb megtudnák, hogy ez zsákutca. Az meg más kérdés, hogy ki viszi el a hasznot, ha valamit feltalálnak.
Mondjuk szerintem továbbra sem szabadna ezt még AI-nak nevezni, de alapvetően szerintem ott van a tévedése, hogy a nagy cégek ezt igenis tudják jól és hatékonyan használni. Saját belső szervereken futtatva a vállalat saját tudásanyagával a mérnökeik által kiválogatott ismeretanyagon tanítva, rengeteg feladatot vállalat specifikusan meg lehet vele gyorsítani és a fejlesztők tudnak a lényegsebb dolgokkal foglalkozni és hatékonyabban dolgozni. De ez valóban elég drága és jelenleg szerintem csak a nagyobb vállalatok engedhetik ezt meg maguknak.
Beszélgettem egy sráccal, aki az AI vel foglalkozott, de azt mondta, nagyon hamar megállt a fejlődés. Sok tartalmat letiltottak előle, így csak a gagyiból keresgélhet. Az AI nem igazán tanul, hanem nagyon gyorsan keres. Mivel az egyik AI a másik intelligenciától is gyűjti az adatokat, ha bekerül egy hamis adat, az hatványozódik ezért degradálódik a "tudományuk". Én nem értek hozzá, de igaza lehet. Ráadásul az igazi kutatásokhoz nem fér hozzá, azok nagyon drága adatok.
Van egy csomó szolgáltatás, amit ingyen adnak. Nem kell fizetni valamiért hogy használhasd. De ha nem fizetsz érte, akkor ott te (az adataid) a termék/azzal fizetsz érte.
AI: Szakértők már jó ideje figyelmeztetnek arra, hogy a mesterséges intelligencia körül az elmúlt pár évben létrejött felhajtás egy óriási lufit fújt a technológia köré, ami hamarosan kidurranhat. Ennek egyik oka az új modellek körüli fejlesztési problémák, a másik pedig az, hogy az MI szolgáltatások üzemeltetése rengeteg energiába, hardverbe és pénzbe kerül, miközben az emberek alig hajlandók ezekért fizetni érte - így az is kérdéses, hogy egyáltalán megtérülhetnek -e bármikor is az ezekbe eszközölt befektetések. https://pcforum.hu/hirek/28692/openai-gpt-5-problema-csuszas-mesterseges-intelligencia
Ha ez olyan egyszerű lenne, akkor már nem lenne tőzsde. Mindenki milliárdos lenne. De akkor ki fizetné meg a másik gazdagodását? Eddig a FED és a többi központi bank bevállalták, hogy folyamatosan tömik pénzzel a spekulánsokat, Ezt tették azzal az ígérettel, hogy a gazdaságot mentik. Lassan kirajzolódik, hogy ez nem vált be.
3)Glint Hogyan lehet a penzt a bankrendszeren kivul Aranyban tartani, es megis napi vasarlashoz hasznalni? Igen, van olyan hitelkartya, ami mogott Gold fedezet van, es a fizeteskor arany grammokat von le a letetbol. . Az Arany a Brinks szefszolgaltato panceltermeben van, letetben. Kiadnak hozza egy Mastercardot, es fizeteskor a betetes Gold depositjabol levonnak annyi grammot vagy toredeket, amennyi a vasarlas aktualis Gold/Dollar erteke, Az elado pedig normali modon Dollart kap a szamlajn. , Szoval, ossze van kombinalva a Gold biztonsaga a Mastercard kartyak likviditasaval. Hosszu tavon, 30-40 ev alatt a dollar vasarloereje 1/10 reszre csokken, a Gold nagyjabol stabil marad. Akit erdekel, Glintpay.com
igen gyengék voltak, gazdaságilag gyengébbek voltak. A 1-2. vh-s "villámháborús" tervek erről szóltak, hogy időlegesen kicsit erősebb (de sokkal inkább csak átgondoltabb, megtervezett alkalmazással) hadsereggel addig kellett volna megtörni az ellent, amíg az nem kezdi el felpörgetni a háborús termelését... mert amúgy erősebbek. (ezt mindkét háborúnál tudták a németek)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.