Amikor az árfolyam hirtelen megugrik, és azokat a kereskedőket, akik short pozícióban vannak (árfolyamesésre játszanak), arra kényszeríti, hogy lezárják a pozícióikat. Ez további vásárlási nyomást generál, ami még magasabb árfolyamokat eredményezhet.A folyamat általában akkor történik, ha:
Sok kereskedő fogad az adott eszköz árfolyamesésére. Magas a short arány.
Váratlan jó hír vagy esemény emeli az árfolyamot.
A shortosok elkezdik zárni pozícióikat, hogy elkerüljék a még nagyobb veszteségeket, ami az árfolyamot még tovább tolja felfelé (pánik).
A GameStop (GME) 2021-es short squeeze-je, amely során kisbefektetők koordinált vásárlásai az egekbe emelték az árfolyamot, jelentős veszteségeket okozva a nagy hedge fundoknak. Régebbi ppélda a Volkswagen AG (VW) részvényeinél 2008 októberében történt jelentős short squeeze ( 400% sacc pár nap alatt).
Az is lehet nekik ez a bevásárlás csak amolyan részleges shortzárás volt.. az is egyfajta "vásárlás".. :P Amúgy megnéztem ezt azt Occ. Petroleum-t, az elmúlt 5 évben ez olyan ársávban mozgott, és most nagyot esett, hogy vélhetőleg ha tovább esnek a piacok és komolyabb korrekció lesz, de ez az rv már olyan komolyat nem eshet, hogy ne érje meg belevenni, mert amikor majd emelkedés lesz, lehet fel lehet mutyizni majd viszont később az eddigi max szintjeinél is jobban... Simán lehet bejön a spekije, ennek ellenére lehet még kivártam volna a helyében a vételekkel..
És az a szép, hogy bővíteni akartam, csak ki voltam ütve teljesen, elmaradt. De mi van, ha még most is jó beszálló? Azért kérdezem, ha jön Margitka, mikor kell zárniuk? 1 héten belül? Mert akkor még csak most jön a java. Egyébként a ceo picit neki megy a youtubenak, lehet itt még sztori.
Berkshire Hathaway az elmúlt napokban, kedden, szerdán, és csütörtökön tovább növelte részesedését az Occidental Petroleumban. A vállalat 405 millió dollár értékben, 8,9 millió részvényt vásárolt a houstoni székhelyű energiatermelő vállalatban ebben a néhány napban. Ezzel a Berkshire tulajdonrésze 28 százalék fölé emelkedett az Occidentalban.
MYNZ német rák diagnosztikai cég, NASDAQ.Tegnap jelentettek együttműködési megállapodást amcsi céggel.Egyéni vélemény. van benne kraft. Múlt hétről van pakk.
Következő fogyasztószerük study-ja buktás, reggeli hír: shares in Novo Nordisk plunged as much as 26% in pre-market trading on Friday as investors reacted to Phase III data for the company's next obesity hopeful CagriSema. While the REDEFINE 1 trial achieved its primary endpoint, weight loss seen with the GLP-1/amylin combination therapy of up to 22.7% fell short of high expectations of around 25%.
Sziasztok! XTB-nél a görgetés után szokták kompenzálni az ezzel keletkező nyereséget/veszteséget. Ma nem látom nálam ezt az összeget. Lemaradtam valamiről? Vagy ilyenkor mi van?
“ On Wednesday, Lilly reported that a phase III head-to-head study showed that patients treated with Zepbound lost more weight than those who received its rival Novo Nordisk 's NVO popular weight-loss drug Wegovy. Data from this study showed that patients who received Zepbound achieved an average weight loss of 20.2%, superior to 13.7% for NVO's Wegovy.”
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.