Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi szerda, 09:49
Előzmény: #115099  szieszta
Mit értesz ügyesen ki-be ugráláson mert ez számomra értelmezhetetlen?
Én is szeretnék ügyesen ki-be ugrálni. Hogyan tegyem?
szieszta szerda, 09:29
Előzmény: #115093  juanmontoya

Szerintem itt nem a gyorsulásról van szó. Minden változik és van egy úgynevezett természetes evolúció. Amivel több pénzt lehet keresni, arra fele fognak elmenni  a spekulációk. 
A rengeteg robotot valami szerint be kell programozni.Korábban a grafikonokat használták, mert nem volt jobb. Így a klasszikus elemzések alapján szépen lehetett keresni, mivel ha mindenki az elliottot használja, eléggé kiszámítható volt a mozgás. A covid és a technológia fejlődése a tőzsdére terelte  a csordát, számtalan szolgáltató szinte egyenesen bekötötte őket a tőzsdére. Egy egy kattintással a telefonon lehet játszadozni  a pénzzel, nagyon hasonlóan, mint egy egy videojátéknál, online casinónál, online sportfogadásnál. Egy a fontos, az ilyen szolgáltatók minél több embert vonzzanak be és fizessenek a szolgáltatásért.
Erre aztán felépült egy rendszer, csordavezérekkel, szektákkal, tőzsdecelebekkel, akikkel kell tartani a kapcsolatot. Minden áthelyeződött a virtuális térbe a közösségi médiáknak köszönhetően. Erre meg egy új figyelőrendszer épült, a "miről beszélgetnek" elemzés. A közhangulat.
Most ez manipulálja  a tőzsdét, főleg a kis papírokat, ahol vagyonokat lehet keresni, ha ügyesen ugrál valaki ki-be, meg vagyonokat lehet bukni, ha kevésbé ügyesen csinálja. Az értelmesebbje úgysem meri belerakni teljes vagyonát, így nincs lázongás, ha veszít néhány dollárt. Meg persze azzal senki sem dicsekszik, ezért úgy tűnik, ez a kánaán. Ezzel generálnak hátszelet maguknak, ami meghozza másnak  a kedvét is.
Ilyenkor csak azon szoktam nevetgélni, hogy megpróbálják megmagyarázni a régi elemzési módszerekkel a mozgásokat, meg fundát emlegetni a mélyen veszteséges cégeknél.
Ezeknél az érték és az ár köszönő viszonyban sincsenek, de szépen bele lehet magyarázni, hogy a tőzsde a jövőt árazza.
todi szerda, 09:00
Elnézve a kommenteket és az azokra adott like-dislike arányokat ebben a fórumban 2 generáció ütközik.
Tipikusan a 2 dudás 1 csárdában eset.
Mindkét  oldalnak egy külön fórum lenne az érdeke mert itt előbb utóbb egyre inkább személyeskedésbe fognak átcsapni a dolgok.
Egy fórumnak az én olvasatomban arról kéne szólni, hogy egy adott témát (pl. Egy konkrét cég) megvitatunk , érveket ütköztetünk pro és kontra , stb.
Jelenleg viszont elbeszélés megy egymás mellett.
Az egyik oldal az almáról beszél a másik a körtéről.
A kérdés az, hogy ebből ki fog profitálni?
borembuk szerda, 08:50
Boldog karácsonyt!
Scubi szerda, 08:40
Amúgy, Boldog Karit mindenkinek.....
juanmontoya szerda, 08:26
Előzmény: #115094  yooio
Recessziót, nagyobb zuhanást várok. Viszont Trump kinevezése előtti 2 het utána 2 hét még lesz hype. Amire azért sztem benevezek. Target: 4-5k USD "nyerő".
yooio szerda, 08:12
Előzmény: #115093  juanmontoya
Nepi megfigyelesek szerint az ultrahype a kispapirokban tozsdei top kornyeket jelol. 
juanmontoya szerda, 08:08
Előzmény: #115076  pomperj
Felgyorsult a világ, mindenki akar mindent is, gyorsan. Változnak a tőzsdézési szokások is, már ha lehet szokásnak hívni. Az újabb generació sztem már türelmetlenebb. Nem fog éveket ülni semmiben. Részemről mindig elolvasom az elemzéseidet   véleményedet, főleg ha Kínárol van szó. :) Részemről köszönöm, és Kellemes Ünnepeket.
Scubi szerda, 07:07
Előzmény: #115088  Bandita
Neked jók a meglátásaid, csak írjál.
Galoca szerda, 02:31
Naponta max 2-3 oldalnyi beírás születik, ezért én nem érzem, hogy nem férne el mindkettő a topikban. Pomperj általában hosszabb távú elképzeléseket fogalmaz meg, de a többség itt nem ilyen elemző típus hanem "kikukáz" 1-2 nagy lehetőséggel és nagy kockázattal járó részvényt és ha bejön akkor megosztja velünk a sikerét-lelkesedését, én mindkettőt szívesen olvasom, tágítja a látókörömet és elgondolkoztat.
papafilip szerda, 00:39
Szerintem itt az is közre játszik, hogy a mém és hype részvényeknél sokkal intenzívebb a kereskedés és gyorsabb a váltás közöttük ami több content-et generál.
Míg a klasszikusabb befektetések hosszabb időtávon alakulnak és emiatt valószínüleg kevesebb is a content ami miatt akár úgy tűnhet kevésbé érdekes, pedig nem biztos, hogy erről van szó.
uhu20 2024. 12. 24. 23:30
Előzmény: #115083  uhu20
Sajátos, hogy a topikgazdát támogató kommentemet hatan mínuszolják. Nem jó gyakorlat. 
Bandita 2024. 12. 24. 22:29
Pfuha, ezt nem láttam jönni. 
Én ugyan csak a RUM-ot ajánlottam, igaz kb 3-4x, de elosztva kb hetente. 
Akkor mea culpa és nyunyi amatőrként nem írok majd.
Mondjuk nálam a LAC is vettem-dobtam kategória volt, (aminek a tartása megfelelne kívánalmadnak), ahogy az rcat, umac, és most allin vagyok RUM-ban, ezt meg pont, hogy tartom, hiába a vaskos nyerő, és szerinted hype és meme, nálam pont nem.
mereszZenesz 2024. 12. 24. 18:25
Előzmény: #115086  Kriszta
Másfél évtizede olvasom Pomperj meglátásait és ezt a  forumot   ;  )
Kriszta 2024. 12. 24. 18:05
Sziasztok! 
Régóta a háttérből, csendben olvasom a fórumot, és kezdőként próbálok tanulni tőletek. Kipróbáltam Pomperj ötleteit, neki köszönhetően a kínaiakat ősszel pluszban zártam,  illetve bevallom,  figyelem a többi tippet, akár "őrületet" is... Rcat, Holo, Lac... stb. 
Ez a kedvenc fórumom, szeretnék a továbbiakban is olvasni a klasszikusokról, és a friss őrületekről is egyaránt! :-) Kellemes Ünnepeket Mindenkinek, és sok nyerőt az új évre! 
mereszZenesz 2024. 12. 24. 17:54
Köszi, hogy felhívtad a TRAW-ra a figyelmet.. Ott se a traderek miatt volt az emelkedés.. Fundásan alakulnak a dolgok... Nem is akárhogy
MateMarton 2024. 12. 24. 17:11
Szintén Pomperj miatt olvasom a fórumot, külön rögzítve van egy  /pomperj oldal. Rengeteg nyerőt realizáltam a chartjaid alapján. Még Boole elemzéseit szeretem követni. 
uhu20 2024. 12. 24. 16:58
Kedves Pomperj,
Én legfőképp miattad nyitogatom ezt a fórumot, szóval kérlek, továbbra is írd meg a posztjaid. 
KrisztinaI 2024. 12. 24. 13:59
Én mindkettőt nyomnék, de értem, amit mondasz.
Azért, az, hogy az embereket nem érdekli a hagyományos investing, azt nem mondanám, kb 80 volt az utolsó néhány képednek is a nézettsége....ők csak egyszerűen passzívak.
1-2 poszt erejéig engem szórakoztattak, de igaz, tényleg több lett ebből a műfajból, és köszi a "grounded' kimutatást erről is! :-)
Boldog Karácsonyt Neked! 🎄
Zartavszki 2024. 12. 24. 12:53
Teljesen egyetertek, semmi ertelme keverni a kettot, a mem reszvenyek mehetnenek egy kulon topikba. A daytrade meg a mem trade nem ugyanaz.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek