Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lngnl vasárnap, 10:37
Előzmény: #115008  Boole
Nekem PLTR teszi ki a prtfoliom jelentos reszet, mar regota gyujtogetem 27 es atlagaron vettem, hosszu tavra tartom, szerintem nagy potencial van a cegben
N0MAD vasárnap, 10:35
Előzmény: #115017  El_Kebir
Hitler gyenge volt?
Csak higy a legismertebb példát hozzam. Vagy első világháborü, gyenge országok indították?
pomperj
pomperj vasárnap, 10:29
Előzmény: #115006  pomperj
2)Miert vesz Buffett OXY reszvenyt?
A pf.  epp most  irt egy cikket Buffett vasarlasarol, 
https://www.portfolio.hu/uzlet/20241220/warren-buffettek-meghuztak-a-ravaszt-a-tozsdei-zuhanasban-mutatjuk-miket-vettek-731207
.
Csak epp a lenyeg hianyzik a cikkbol: miert tert el WB latvanyosan az elso szamu sajat szabalyatol:
tartsd a nyero poziciokat,  es  add el a vesztesegeseket. 
A sajat alapelve  ellenere tett: eladasban van AAPL pozicioval, es vetelben van a -20%-ot eso OXY poziciojaban. Vett 8.9M db OXY reszvenyt, kb. 46$ atlag aron.
.
Nem vitas, Trump energia politikaja nem zold iranyba hat. Gazt es olajat akar eladni Europanak,
es ezzel kiszoritani masokat errol a piacrol. AHhoz pedig termelest kell fokozni.
WB alighanem ugy spekulal, hogy  OXY kepes lesz a termelest a  Permian olajmezoben fokozni,
es az idei EPS=3.60 $/sh  profit mar jovore 4.60$/sh szintre nohet. 
A net profiot marzs 14-15%, ami ha utoleri Chevron 20% szintjet, 
es  sikerul 3 ev alatt  15-20% termeles novekedest elerni, 
es az olajar is megcsinal egy recoveryt a 85-90$ savba, nos,   akkor OXY profitja duplazni fog.
.

.
El_Kebir
El_Kebir vasárnap, 10:26
Előzmény: #115013  N0MAD
a háborúkat nem az "erős" emberek indítják, hanem a gyengék (mert nem tudják a jó megoldást a "problémáikra"), akik erősnek gondolják magukat... az "erős" embernek nem kell háború.
N0MAD vasárnap, 10:20
Előzmény: #115014  szieszta
Aha.
Tehát aznukránok kezdték a háborút mert elégedetlenek voltak? Vagy mit is akarsz mondani?
Amügy az megvan hogy az oroszok már évtizede háborüznak kelet ukrajnában?
mereszZenesz vasárnap, 10:15
Előzmény: #115012  szieszta
.... Írod mindezt egy fotelból.......  :  D
.. Bezzeg a mikor te voltál fiatal, minden jobb igaz ??...
..Jah nem, mégse...
szieszta vasárnap, 10:14
Előzmény: #115013  N0MAD

Általában  a háború az utolsó lépés az elégedetlenség útján. Maga  a háború biztosan nem hoz jólétet, de utána  a nyertes félnek elindul a szekér. Állítólag kell  a megtisztulás.
Én 10 évvel ezelőtt találkoztam ukrán vendégmunkásokkal. Nem a nagy jólét miatt jöttel el onnan. Nem hiába nem engedték őket még az EU közelébe sem.
N0MAD vasárnap, 09:56
Előzmény: #115011  szieszta
“ nehéz idők erős embereket hívnak életre, az erős emberek könnyű időket, a könnyű idők gyenge embereket, a gyenge emberek pedig nehéz időket”
Ja, népszerű mondás.
Amúgy akkor mi van ha a szembenálló erős emberek háborúkat hoznak létre? Az az úgynevezett könnyű idő?
szieszta vasárnap, 09:35
Előzmény: #115011  szieszta

A metaverzumban a fotelból lehetsz milliárdos, király , elnök. Akkor lesz a gond, ha már mindenki  csak a fotelból fog bizonyítani., Mindenki elnök, király és milliárdos lesz.
A sportolóknál nem az izomzat lesz az előny, hanem a hosszú ujjak, hogy  a billentyűzeten tudják legyőzni egymást.
Gyerekeink a mások által megalkotott emotikonokkal nyilvánítják ki érzelmeiket, három összefüggő mondatot nem tudnak kinyögni.
A színházban, mikor már elsötétült a nézőtér 30-40 okostelefonon még gyorsan meg kellett nézni, nem futott e be egy nagyon fontos üzenet a facebookon. A szünetben meg  ismét az az első, hogy rá kell nézni a kütyüre.
A mekiben mindenkinek lóg a feje, lesve  a kijelzőt.  Párok, barátok ülnek egymással szemben és telefonoznak.
Mi lesz ennek a vége?
Milyen lesz a jövő családmodellje? A neten megismerkednek, kreálnak maguknak egy tamagocsit, aztán közös-ülés helyett meg majd közös telefonozás lesz? Akár 1000 kilométerre egymástól?
Ezeknek az embereknek több száz haverjuk lehet, de egyetlen barátjuk sem. Aztán Karácsonykor magányosan, depressziósan hívogathatják a segélyvonalat.
szieszta vasárnap, 09:04
Előzmény: #115010  szieszta

A nehéz idők erős embereket hívnak életre, az erős emberek könnyű időket, a könnyű idők gyenge embereket, a gyenge emberek pedig nehéz időket!
Hol tartunk most?
A politikába már csak ígérgető bohócok kerülnek, a szakemberek elmenekülnek a versenyszférába. Ezért néz ki úgy a világ, ahogy. Nyakig adósságban úszva.
Szociban a polgári nevelés tanárom, mindig a családot hozta fel, mint példa. 
Ugyanígy kell mindennek működnie, ahol van egy domináns vezető, aki családtagjainak jót akar.
Mostanában az apukák elkurvultak és csak a saját jólétüket tartják szem előtt, nem törődve a család többi tagjával. A szakértelem hiánya oda vezet, hogy fűtől fától kölcsön kell kérni, hogy a látszólagos jólétet fenn tudják tartani. Egyszer a hitelt vissza kell fizetni.
Fel fog szállni a lila köd és rájövünk, hogy a gazdagságunk csak virtuális.
szieszta vasárnap, 08:18
Előzmény: #115009  v.tomi

Jónak tűnik a gondolat, de valamilyen szinten meg is válaszoltad. Ha  a 2%-ot nem tudják tartani, akkor az 5 százalék egyszerű ígéret marad. Ezt a GDP-t is csak azért tudják tartani, mert kölcsön kérnek és nyakig ülnek  a hitelben. A fegyvervásárlás is csak hitelből lehetséges.
Ha megint elindul egy fegyverkezési verseny, nagyon gyorsan le kell mondanunk a mostani jólétről, amit nem fognak tűrni a fejlett államok lakosai. Már most is bukdácsolnak  a kormányok, a rossz döntések sora miatt. A jólétben élők nem lázadnak, azért volt eddig relatíve nyugalom az EU-ban.
Ha már nem lesz mit veszteni, gyorsan előkerül(het) egy egy diktátor., aki mögé beállnak az elégedetlen emberek.
v.tomi 2024. 12. 21. 23:41
Tisztelt János!
Trump elnök a hírek szerint a NATO tagok védelmi költségét a gdp 5 százalékára akarja emeltetni. A jelenlegi 2 százalékot sem tudják a tagok harmada teljesíteni, akkora teher. Tegyük fel kiegyeznek 4 százalékban, lépcsőzetesen 2030-íg. Ez elképesztő nagyságú megrendelésállományt jelentene a hadiiparnak, új virágkort. Véleményed szerint miként hatna ez az amerikai hadiipari cégekre, mekkora potenciál lenne hosszútávon mondjuk egy RTX-ben, ami már így is csúcson van? Szándékosan írtam amerikai hadiipari vállalatokat, az európaiak szerintem nem rúgnak labdába. Lehet ebben hatalmas kasza, vagy csak ên gondolom túl?
Boole 2024. 12. 21. 18:46
A PLTR-t nem látod jelentősen túlértékelve? Mostanában nem figyeltem. Valamikor 9 USD-on volt belőle részvényem. Nem gondoltam, hogy ennyire fel fog menni.
mereszZenesz 2024. 12. 21. 12:20
Dollár elmúlt pár napban erősödött, arany esegetett.
pomperj
pomperj 2024. 12. 21. 11:14
1)DOW indexek,  es miert szol a harang? 
.
Mikozben a MarketVane Sentiment index sokeves bull topon van,
mind  a  3 DOW szektorban  megtortent  nov.27-dec.4. kozotti   idosavban a tozsdei  lefordulas. 
Az NDX  top par nappal kesobb,  dec.16. volt.    Talan tul korai vegleges topnak nevezni ?
.
De van egy csodasan szep contrary  indikator. Trump elnok bement a NYSE-re dec. 12-en reggel,
es a tozsde megnyitasat beharangozta. Eppen 6 nappal SPY topja utan,  4 nappal NDX topja elott.
A piaci bull hangulat pontos topja idejen az USA elnoke harargoz. 
Van erzeke hozza? Pokoli jo  vagy pokoli rossz fordulatrol szol a harang?  2025 evben kiderul.
.
https://imgur.com/a/4hTuV6v
.
De nem elkepesztoen ironikus uzenet, hogy eppen Trump harangozza be a Trump-rally veget?
Es talan egy hosszabb idore, mondjuk  kozeptavra vagy hosszu tavra a tozsdei topot.
.
Miert vesz Buffet OXY reszvenyt? 
Mit csinal a Dollar, es Euro, Yuan,  a Gold, es meddig meg?
Hogyan lehet a vagyont aranyba menteni, es arannyal fizetni az etteremben? A penz ujjaszuletese?
joe001
joe001 2024. 12. 21. 10:55
Előzmény: #115004  Bandita
Ha az instrumentum (cfd) fedezete 100%nál van figyelmeztetik a kereskedőt , 50%-nál automatikusan zárnak a broki cégek lakossági ügyfeleknél ( professzionális ügyfelekre más szabályok a mérvadók). Certifikátoknál KO szint van ott zárnak a brokik autómatikusan.
Bandita 2024. 12. 21. 10:32
Előzmény: #115002  joe001
Pongyolán fogalmaztam.
A kérdés, hogy a plusz fedezetet mennyi időn belül kell betolniuk?
Aznap, vagy x napon belül?
Valahol azt olvastam 5 napon belül is akár. 
matatakakiba 2024. 12. 21. 10:23
Előzmény: #114990  Bodegue
Igen. Nem elado.
joe001
joe001 2024. 12. 21. 09:47
Előzmény: #115001  Bandita
Már hogyne kellene, annélkül meg sem tudod venni a terméket. Kérdés a mérték ,mekkora tökeáttét engedélyezett. Európában az ESMA részletezi.
Bandita 2024. 12. 21. 09:32
Előzmény: #115000  joe001
Tehát nincs olyan, hogy x napon belül kell a fedezet?

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek