Nekem PLTR teszi ki a prtfoliom jelentos reszet, mar regota gyujtogetem 27 es atlagaron vettem, hosszu tavra tartom, szerintem nagy potencial van a cegben
2)Miert vesz Buffett OXY reszvenyt? A pf. epp most irt egy cikket Buffett vasarlasarol, https://www.portfolio.hu/uzlet/20241220/warren-buffettek-meghuztak-a-ravaszt-a-tozsdei-zuhanasban-mutatjuk-miket-vettek-731207 . Csak epp a lenyeg hianyzik a cikkbol: miert tert el WB latvanyosan az elso szamu sajat szabalyatol: tartsd a nyero poziciokat, es add el a vesztesegeseket. A sajat alapelve ellenere tett: eladasban van AAPL pozicioval, es vetelben van a -20%-ot eso OXY poziciojaban. Vett 8.9M db OXY reszvenyt, kb. 46$ atlag aron. . Nem vitas, Trump energia politikaja nem zold iranyba hat. Gazt es olajat akar eladni Europanak, es ezzel kiszoritani masokat errol a piacrol. AHhoz pedig termelest kell fokozni. WB alighanem ugy spekulal, hogy OXY kepes lesz a termelest a Permian olajmezoben fokozni, es az idei EPS=3.60 $/sh profit mar jovore 4.60$/sh szintre nohet. A net profiot marzs 14-15%, ami ha utoleri Chevron 20% szintjet, es sikerul 3 ev alatt 15-20% termeles novekedest elerni, es az olajar is megcsinal egy recoveryt a 85-90$ savba, nos, akkor OXY profitja duplazni fog. .
a háborúkat nem az "erős" emberek indítják, hanem a gyengék (mert nem tudják a jó megoldást a "problémáikra"), akik erősnek gondolják magukat... az "erős" embernek nem kell háború.
Aha. Tehát aznukránok kezdték a háborút mert elégedetlenek voltak? Vagy mit is akarsz mondani? Amügy az megvan hogy az oroszok már évtizede háborüznak kelet ukrajnában?
Általában a háború az utolsó lépés az elégedetlenség útján. Maga a háború biztosan nem hoz jólétet, de utána a nyertes félnek elindul a szekér. Állítólag kell a megtisztulás. Én 10 évvel ezelőtt találkoztam ukrán vendégmunkásokkal. Nem a nagy jólét miatt jöttel el onnan. Nem hiába nem engedték őket még az EU közelébe sem.
“ nehéz idők erős embereket hívnak életre, az erős emberek könnyű időket, a könnyű idők gyenge embereket, a gyenge emberek pedig nehéz időket” Ja, népszerű mondás. Amúgy akkor mi van ha a szembenálló erős emberek háborúkat hoznak létre? Az az úgynevezett könnyű idő?
A metaverzumban a fotelból lehetsz milliárdos, király , elnök. Akkor lesz a gond, ha már mindenki csak a fotelból fog bizonyítani., Mindenki elnök, király és milliárdos lesz. A sportolóknál nem az izomzat lesz az előny, hanem a hosszú ujjak, hogy a billentyűzeten tudják legyőzni egymást. Gyerekeink a mások által megalkotott emotikonokkal nyilvánítják ki érzelmeiket, három összefüggő mondatot nem tudnak kinyögni. A színházban, mikor már elsötétült a nézőtér 30-40 okostelefonon még gyorsan meg kellett nézni, nem futott e be egy nagyon fontos üzenet a facebookon. A szünetben meg ismét az az első, hogy rá kell nézni a kütyüre. A mekiben mindenkinek lóg a feje, lesve a kijelzőt. Párok, barátok ülnek egymással szemben és telefonoznak. Mi lesz ennek a vége? Milyen lesz a jövő családmodellje? A neten megismerkednek, kreálnak maguknak egy tamagocsit, aztán közös-ülés helyett meg majd közös telefonozás lesz? Akár 1000 kilométerre egymástól? Ezeknek az embereknek több száz haverjuk lehet, de egyetlen barátjuk sem. Aztán Karácsonykor magányosan, depressziósan hívogathatják a segélyvonalat.
A nehéz idők erős embereket hívnak életre, az erős emberek könnyű időket, a könnyű idők gyenge embereket, a gyenge emberek pedig nehéz időket! Hol tartunk most? A politikába már csak ígérgető bohócok kerülnek, a szakemberek elmenekülnek a versenyszférába. Ezért néz ki úgy a világ, ahogy. Nyakig adósságban úszva. Szociban a polgári nevelés tanárom, mindig a családot hozta fel, mint példa. Ugyanígy kell mindennek működnie, ahol van egy domináns vezető, aki családtagjainak jót akar. Mostanában az apukák elkurvultak és csak a saját jólétüket tartják szem előtt, nem törődve a család többi tagjával. A szakértelem hiánya oda vezet, hogy fűtől fától kölcsön kell kérni, hogy a látszólagos jólétet fenn tudják tartani. Egyszer a hitelt vissza kell fizetni. Fel fog szállni a lila köd és rájövünk, hogy a gazdagságunk csak virtuális.
Jónak tűnik a gondolat, de valamilyen szinten meg is válaszoltad. Ha a 2%-ot nem tudják tartani, akkor az 5 százalék egyszerű ígéret marad. Ezt a GDP-t is csak azért tudják tartani, mert kölcsön kérnek és nyakig ülnek a hitelben. A fegyvervásárlás is csak hitelből lehetséges. Ha megint elindul egy fegyverkezési verseny, nagyon gyorsan le kell mondanunk a mostani jólétről, amit nem fognak tűrni a fejlett államok lakosai. Már most is bukdácsolnak a kormányok, a rossz döntések sora miatt. A jólétben élők nem lázadnak, azért volt eddig relatíve nyugalom az EU-ban. Ha már nem lesz mit veszteni, gyorsan előkerül(het) egy egy diktátor., aki mögé beállnak az elégedetlen emberek.
Tisztelt János! Trump elnök a hírek szerint a NATO tagok védelmi költségét a gdp 5 százalékára akarja emeltetni. A jelenlegi 2 százalékot sem tudják a tagok harmada teljesíteni, akkora teher. Tegyük fel kiegyeznek 4 százalékban, lépcsőzetesen 2030-íg. Ez elképesztő nagyságú megrendelésállományt jelentene a hadiiparnak, új virágkort. Véleményed szerint miként hatna ez az amerikai hadiipari cégekre, mekkora potenciál lenne hosszútávon mondjuk egy RTX-ben, ami már így is csúcson van? Szándékosan írtam amerikai hadiipari vállalatokat, az európaiak szerintem nem rúgnak labdába. Lehet ebben hatalmas kasza, vagy csak ên gondolom túl?
A PLTR-t nem látod jelentősen túlértékelve? Mostanában nem figyeltem. Valamikor 9 USD-on volt belőle részvényem. Nem gondoltam, hogy ennyire fel fog menni.
1)DOW indexek, es miert szol a harang? . Mikozben a MarketVane Sentiment index sokeves bull topon van, mind a 3 DOW szektorban megtortent nov.27-dec.4. kozotti idosavban a tozsdei lefordulas. Az NDX top par nappal kesobb, dec.16. volt. Talan tul korai vegleges topnak nevezni ? . De van egy csodasan szep contrary indikator. Trump elnok bement a NYSE-re dec. 12-en reggel, es a tozsde megnyitasat beharangozta. Eppen 6 nappal SPY topja utan, 4 nappal NDX topja elott. A piaci bull hangulat pontos topja idejen az USA elnoke harargoz. Van erzeke hozza? Pokoli jo vagy pokoli rossz fordulatrol szol a harang? 2025 evben kiderul. . https://imgur.com/a/4hTuV6v . De nem elkepesztoen ironikus uzenet, hogy eppen Trump harangozza be a Trump-rally veget? Es talan egy hosszabb idore, mondjuk kozeptavra vagy hosszu tavra a tozsdei topot. . Miert vesz Buffet OXY reszvenyt? Mit csinal a Dollar, es Euro, Yuan, a Gold, es meddig meg? Hogyan lehet a vagyont aranyba menteni, es arannyal fizetni az etteremben? A penz ujjaszuletese?
Ha az instrumentum (cfd) fedezete 100%nál van figyelmeztetik a kereskedőt , 50%-nál automatikusan zárnak a broki cégek lakossági ügyfeleknél ( professzionális ügyfelekre más szabályok a mérvadók). Certifikátoknál KO szint van ott zárnak a brokik autómatikusan.
Pongyolán fogalmaztam. A kérdés, hogy a plusz fedezetet mennyi időn belül kell betolniuk? Aznap, vagy x napon belül? Valahol azt olvastam 5 napon belül is akár.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.