Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ez a megafonos mindig megjelenik, ha valaki elkezd a Fiatal Pedodemokraták Szövetsége számára kellemetlen dolgokról beszélni. Trollkodik, hogy elterelje a témát.
Ez nem a tolvaj fidesz árak, hanem az Unioé! Jogállamit kaphatsz a nyakadba, ha kevesebbet számolnál az uniós előírásnál. Itt meg a "drága" putyingázzal számoltok? Az úgy lesz drága, hogy az USA LNG gázzal kell már az unióban elszámolni! Amit rendszeresen elfelejtetek észrevételezni, mert nektek a Putin a torkotokon akadt! Egyszóval a putingáz olcsóbb az usagáznál, de az unió jogállamit tesz a nyakadba, ha nem úgy számolsz, ahogy nekik a "zöldítésre" ki van számolva! A ti államotok ezen tud "nyerészkedni" a lakosságotok kárára! Érthető? Na ezért piaci ár a piaci áratok is! A nagy gazdasági és pü. szakértők olvasatában.
de ha érdekel adok jóáras linket. Szezonban tömegnyomor és drágaság. - Hamar lefoglaltam a vénasszonyok nyarát is .170k pénz forintban fizetve :) - Itt hosszú hétvége sem jön ki ekkor :)
Sosem hazudó kommunista: "Sokkal nagyobb szerepet játszanak eseti tényezők a forint árfolyamának mozgásában - mondta. A gazdaság fundamentumai nem változnak olyan mértékben, ahogy a forint árfolyama. Ezért a kormány ezen a téren teszi a dolgát és jól teszi a dolgát - mondta."
Így van, nettó 500 ezer alatt hitelmentesen nem szabad elmenni dolgozni, amilyen árak lettek és ez még csak a kezdet. Mivel nagyon sokan már most árat emeltek, a java majd jövő év elején jön. Ha pedig a forint továbbra is végelgyengül, akkor lesz igazán cudar a világ. Ahogy a felcsúti kommunista mondta, fantasztikus 2025-ös év előtt állunk.
Nem csak szerinted.... Most vettem egy 80 dekás rudat mert a lélektani határ alá jött az ára. Megkóstoltuk, háááát . Le is fagyasztottuk a felét hogy ne rohadjon ránk. - Egy ízetlen semmi mint ha műanyag lenne. A krémtúró ugyanez. Egy vanília ízű műanyag szar. Sportszelet Balaton szelet szintén. Kedvenc östermelő "kézműves" húskészítményei is az ár növekedéssel reciprok minőség növekedésűek. Az egykor kedvenc hurkáimat legutóbb inkább a macskának adtam de az sem eszi meg :) Akkor miből készül ?
Sajnos nem annyi, mert akkor, ha meg tudnád venni leköltségelni akkor annyival olcsóbb lenne cégbe de az a 4,5% olyan "áfa" amit cégként sem tudsz kihasználni... Okosak. Jobban is mutat . Következő lépés lehetne az, hogy a különadót duplázzák v háromszorozzák az áfát meg leviszik 20 % alá ;) Mennyivel több bevételük lenne? És ők lennének az áfacsökkentés kormánya. Az senkit nem zavarna, hogy az árak miért nőnek mégis, amikor áfát csökkentenek és még a cégeket is még jobban sarcolhatnák. Lenne itt még rejtett tartalék... Ezen ötlet után ne csodálkozzatok, ha engem tesznek majd meg népNEMZETTHgazdasági csúcsminiszter főnökének ;)
Nezd csak a tvt tervezz, aztan lassan itt a tavasz, horvatban majd jobb kedved lesz. By the way ahogy szoktad emliteni a hotelek brutal olcsok most ami nyitva. Ahogy az arakat es az idegbajt nezem egyreinkabb ertem az ilyenkor elutazokat. Nem sokkal tobb zseton mint a karacsonyi bevasaras vendeglatas es ha akar egyutt meghitten lehet a csalad.
Tudom.. nálam én veszem a limlom (cipelős) kajákat asszony a húsokat stb. Komolyan mondom, agyfaszt kapok. Mivel keményen dolgozom nem gondolom hogy szemét szar lidl felvágottakat kéne ennem. Legalább egy min. szintet tartsunk már. Spar: cappy narancslé /700/ Nescafe kávé, Orsi virsli, /740/ igazi téliszalámi /900/ ..stb. Ez alá már nem megyek már elnézést. No cigi, no pia. Semmi. Gyulai kolbász 1740volt tegnap 1400 volt a múltkor. Jövöre mindent felkúrnak , lakás, autó bizt, sarcok (súlyadó, műszaki vizsga stb) . Itt 5 kiló nettó alatt (Hitel nélkül!!! ) nem lehet hazamenni. 550-6 kiló nettóval bámulom a TVt egész kari alatt. Megnéztem egy osztrák pár napos valamit ezer euro alatt el se indulj. 420es euróval amúgy sincs kedvem. Jövöre meg valami beszarás mi lesz.
Mondjuk hívhatjuk 27+4,5% áfának, mert a kisker adó pont úgy jelentkezik. És átlagember boltban hagyja a költései jelentős részét nem a yachtszalonban, ahol nincs kiskeradó.
“ De ők is jelezték, váratlan geopolitikai fejlemények hordozhatnak negatív kockázatot, azonban egy ilyen forgatókönyv esetén a forint nem lenne egyedül ezzel a problémával a világpiacon.” De etyedül van, dadus!
A kaja iszonyat, nem térek magamhoz néha. Ugye korabban a 90-00-s evekben is volt dragulas de sz ember hozzaszokott az arakhoz, de itt akkora ugras volt hogy 2023ota nem terek magamhoz, csak szetvet az ideg. 4 fo itt is, kva december 15en 1 milkanal tartottam pedig esku semmi de semmi luxi, kaja a gyerekeknek nemi ajandek plusz ugye a decemberi eves szamlak (biztositasok stb). Ezt hogy a kva eletbe lehet fizetessel kitermelni az atlagnak?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)