Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ezek a lakásárak sehol nincsenek ahhoz képest ami várható. Ha valaki képben van a Macro helyzettel az tudja hogy hiperinfláció az egyetlen út ami jelen esetben történhet a világban. az adóssághalmazt csak elinflálni lehet. Ezért van a jónép folyamatosan kirabolva, ha fiat rendszerben gondolkozol. Ha beszorzod a mostani árakat 3-4x el 2030ig akkor ki fog itt lakáshoz jutni szerinted? Ezek boritékolható dolgok Ha az olaj 500$ lesz ki fog tankolni és mibe?
Mai fiataloknak piszok nehéz dolguk van/lesz. Eladósodnak évtizedekre vagy kimennek külföldre, kb. ez a 2 verzió van azok után, hogy a Fidesz az építőipari támogatásokkal (családtámogatásnak álcázva) eszetlen szintre felfújta a lakásárakat.
ha nem gyengülne a fiat vásárlóereje örökkön örökké akkor miért nem 10 ft ért tankolunk még most is vagy miért nem 10ft a kenyér. Aki mondjuk kiment a 90es évek végén 2000es elején óceánjáró hajóra dolgozni szaros pincérnek és 6 hónapos szerződés utána hazajött kb 6 millió forinttal és abból 1 lakást simán tudott venni, na ezt csináld meg most 6 hónap alatt, inkább 6 év lesz az jóesetben. Embereket úgy teszik földönfutóvá hogy észre sem veszik.... Ezt tudja a fiat deviza neverending devaluation
1 éves charton is erősödik, nemcsak ettől. XAF/HUF Remélem, vesz még fel drága hitelt a Pedofidesz, amit tovább adnak mindenféle diktátoroknak, banánköztársaságoknak, hiszen "ez az ország érdeke".
De gyakorlatilag bárhol bármi történik a világban, arra bármilyen devizapárban csak a forint tud reagálni, a párja nem. Érdekes. Most is aszongyák az okosok, hogy az izraeli támadás miatt gyengülhet a forint. A forint. Aminek szerintem kevesebb oka van ezzel kapcsolatban a gyengülésre, mint mondjuk az eurónak. Kb. van rajta sapka, nincs rajta sapka, a forint az mindig kap.
Az hogy vissza erősödött a forint nagy mértékben a gázár normalizálásának tudható be 2023-ban. Most az a kérdés miért gyengül ennyire csökken a devizatartalék amiről nekünk nincs információnk, vagy csak a leminősítés ugye negatív vált a minősítés most pénteken stabilról, a Közel Keleti válság és az amerikai választásoknak tudható-e be? Azért írtam kellene tudni egy "egyensúlyi" árfolyamot mondjuk november végén december elején mennyi lesz ha addig esetleg lenyugszanak a dolgok.
Azt hiszem a másik topikba írtam és valószínűleg nem ugyanezekkel a szavakkal. Ez egy folyamat a forint árfolyamában,azt is mondhatnám,egy trend. Ezt a trendet lapvetően a politikai vezetés indukálja. Teljesen mindegy, hogy 396-nál vagy 410-nél száll be aki beszáll. A trend addig tart,amíg a politikai vezetés nem vesz kedvező irányt. Ennek egyelőre nyoma sincs. Nyilván, beszállni (devizát venni) nem akkor érdemes, mint két éve,mikor pánik eladások voltak és 420 fölé gyengült a forint,mert ezekben a pánik helyzetekben a politika is megijed és hajlandó olyan intézkedéseket és ígéreteket tenni(mint kétéve,mikor égbe emelték a kamatokat és megígérték, hogy kiegyeznek az EU-val),ami korrekciót képes előidézni a trendben. Úgyhogy szerintem nem az árfolyamot kell nézegetni,hanem a politikát. Amíg közvetlenül vagy közvetve orbáné a hatalom, addig a forint gyengülése, tartósan nem fog megállni. Úgyhogy, bár már több mint egy éve ismét gyengülget a forint, abszolút nincs késő a deviza vételhez. Szerintem az újabb intenzív gyengülés még előttünk van. Hogy egy hét,egy hónap vagy egy év múlva jön el,nem tudom,de az biztos, hogy amíg orbán a helyén van, nincs vége a trendnek.
Az éves átfogót, ha engedik, (vagy nem , de meglesz), akkor tolja tovább az éves Bollingert. Nagyon szarul nézne ki. Ha a dollár így marad, fekete gyertya éves, esetleg átfogó, akkor bizony tényleg a DX 120 hoz. Ki lehet számolni. Szörnyű lenne. Bizony az 500 forintot is karcolhatja az Euró. Nem 2028ban. Nagyon fontos hetek elé nézünk.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)