Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ez a kamatteher gyakorlatilag kivegzi a gazdasagot es a haztartasokat. Ezert mondta orban, hogy mindenki vigyazzon a munkahelyere es ezert mondtak 12% munkanelkuliseg et jovore. Aki ennek orul az hulye vagy csak hazaarulo
Ennyi:D Kapom rendszeresen Hurtigruten ajánlatokat, kezdek gondolkodni egy újabb pihenésen, csak jobb lenne olcsóbb NOK meg hogy Putyin rizikó se legyen, orosz határnál is voltam hajóval, most nem mennék:)
Amikor 419-420-ról várták 400 alá sokan akkor is írtam, hogy itt semmi sem változott. Nyakig ülünk a cuccban és egyre inkább elkezdik lötyögtetni is... A korábbi MNB-s akciók arra voltak jók, hogy kb. fél napig lemenjünk valameddig. Ha nem történik semmi, kedd-szerda megint 425 környéke... Ez a kamatteher brutál lesz mindenkinek.
Új helyzet. Más folytatás. Azért egy fordulathoz technikailag és fundásan több idő kell. Hónapok. Arról nem is beszélve, h pártunk és kormányunk gazdaságpolitikája a HUF gyengítésére épült… A technikai képpel szemben kevésbbé vagyok szkeptikus. Meglepne ha egyszer csak így az fordulna a gazdaságpolitika. Ezt az intézkedést, időzítését, módját, kommunikációját abszolúte válság intézkedésnek látom. Mondjuk Virág se tagadta.
Volt jelem a shortra, és ahogy írtam célár előtt kicsivel zártam a longomat is.Shortom 430ról volt, ott elcsesztem 4 forintot azért. Ilyen szempontból örülök,mert jó volt az elemzésem, de ugy az egészet nézve nem örülök.
Gondolták kibasznak azokkal, akik a HUF ellen spekulálnak… Kiverik a stopokat, lecsökkentik a long pozikat… + elveszik a kedvüket a további long építésétől. Működhet. De az MNB azért nem a svájci jegybank, ahogy a HUF se frank….
A bajom a jegybanki intézkedéssel, hogy látszatinak tűnik. Megint úgy tettek, mintha akartak volna, de csak volna. Nem is merem még visszanyitni. Nem győzött meg a jegybank, hogy komolyan akarná a Ft erősödését.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)