Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Komolyan. Itt kozgazt tanult vagy hozzaerto emberek orvendeznek ekkora kamatnak? Tudjatok mekkora sokk a gazdasagnak es a haztartasoknak? Vagy Magyarorszag csodjeben vagytok erdekeltek? Lenyegeben most nyirtak ki az orszag jovojet. Argentina ujratoltve. Gondolkodjatok mar, ne csak azt nezd, hogy nyertel 3 % ot. Ki fogja kifizetni ezt a kamtot es mibol. Szerintem tudjak mar, hogy egy ideig nem lesz penz az eubol es kapkodnak, se ezzel tacsra teszik az orszagot
Azért azt ne felejtsük el, hogy a kamatemelés nem csodaszer. Ennek hatására erősödik a HUF. (Ki tudja mennyire és meddig.) Ugyanakkor ennyivel megnő az adósságszolgálat is. Vagyis ezeket a kamatokat vissza kell is kell majd fizetni. Tehát 3 teher az amúgy is lyukas költségvetésre. (A sánta ezáltal kap egy púpot is) Ennek az emelésnek akkor látom értelmét, ha az MNB valóban az utolsó devizatartalékokat éli most fel (kb. 3-5 hónapnyi tartalékról beszélnek, aztán ki tudja a pontos számot?) és mivel ezt tudják a spekulánsok is, az MNB sokkal drágábbá, kockázatosabbá akarja tenni a HUF shortot.
Jól érted, és jól látod. Nagyon bíznak az EU pénzek érkezésében, gondolom majd abból szeretnék visszarakni a tartalékot. Viszont ezzel az utolsó fegyverüket is elveszítik, Kíváncsi leszek a spekák reakciójára.
A 18 százalékos napos "gyorstender" mégis mennyibe fog kerülni és mennyi ideig lesznek képesek fenntartani ? Ez milyen hatással lesz az inflációra ? Biztos vagy benne, hogy ez normális ? Ki is van bajban, feltetted már ezt a kérdést ?
Kérdésem a hozzáértékhöz, illetve hogy jól értem-e a bejelentést:"Ezen felül az energiaimport fedezéséhez az MNB jelentősebb devizalikviditást biztosít(...)" Tehát ez azt jelenti, hogy a devizatartalékból fogjuk fizetni az oroszokat, hogy az államnak ne kelljen váltani a piacon forintot EUR/USD-t? És azt a pénzt amit a állam ad az MNB-nek a devizáért cserébe, az MNB majd valutára váltja, vagy ráül, és késöbb vált, ha mondjuk januárban a Brüsszeli megegyezés hatására az árfolyam mérséklődik? ÉS mi van akkor, ha a fizetés mellett ugyanúgy zuhanni fog decemberig az EUR/USD árfolyam? akkor meg azért fog tovább zuhanni,mert az MNB devizatartaléka még nagyobb mértékben odavan az orosz fizetés miatt?
te még nem mondtál itt semmit csak kérdeztél! Amúgy pénzt is keresel vagy te is ilyen beváltom a 200 ezer ft-t típus vagy? :D
Törölt felhasználó2022. 10. 14. 10:38
Most jól megszívja az akit beültettek 450 es dollárba meg 434 es euróba ... Kár volt a forint ellen spekulálni... ;-) lesz itt még 350 es dollár és 370-380 as es euró szerintem bőven. Dollár alapon akár 30-40 % bukót is el lehet majd könyvelni pár év távlatába régen is 240 ról 180 ig vissza erősödött a forint anno 2009 ben.. 33 % os bukesz
Törölt felhasználó2022. 10. 14. 10:37
Nem lehetett tovább takargatni,beismerték hogy nagy a baj. - Kár hogy későn......
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)