Bejelentette lemondását a szerb elnök Alekszandar Vucsics! Szerbia is megtisztul! Nagyon jó év ez. A hatvanpusztai kolostormalacot eltakarítottuk, most meg ez is! Hajrá Európa, hajrá szabadság!
És ezzel be is fejeztem az okításodat. Itt vagy évek óta ezen a fórumon. Ha ennyi idő alatt nem fogtad fel, h az alapkamatot reaktiv módon változtatják, egyszerre figyelembe véve nemzetközi és hazai tényezőket, és ez csak egy tényező a sok közül, ami az árfolyamot befolyásolja, akkor sosem fogod.
Nem látom, h ez a kérdés hogyan kapcsolódik a hozzászólásomhoz, de akkor historikusan levezetem: Covid masszív infláció > világ jegybankjai emeléssel válaszoltak > Mi 12-ig mentünk el, amíg ostoba Matolcsy ki nem állt, hogy többet nem emelünk > forint erre 400-ról 430-ra szabadesésbe került > megoldásként megemelték az egynapos betéti kamatot 18-ra. Mert ha alapkamatot emelték volna tovább, akkor az a jegybanki szavahihetőséget megtépázta volna. És azóta fokozatosan csökkentik. Fidesznyik érában még így is 6,5-7ig kellett tartani, h ne menjünk 400 fölé. Most tudják tovább csökkenteni.
Nekem pont egy éve van velük online vagyonkezelési szerződésem. 11,54%-ot csináltak úgy, hogy az eurós rész nyereségét lényegében elvitte a forint erősödése. Én elégedett vagyok ezzel.
Én egyelőre BTC-t veszek majd. Az most viszonylag lent van. Addig veszem, amíg a megtakarításaim 10% nem abban lesz (most ÁP 100%). Ezzel a kövi 6-8 hónapra meg is van, mibe rakom. Aztán meglátjuk, hogy áll a piac, és elkezdek ETF-eket is venni.
NQ tech cégek 1-2-3-4-x. nq 23k-31k. Aztán most "jajj", na most mi van? felvitték, És ott is marad? vagy fordul? 2x gyorsabban ,mint ahogy felmentek? Stoppok fognak csattogni.
A forintárfolyamban a legnagyobb tényező továbbra is az, hogy nem a ruszofil, európát és NATO-t eláruló orbán meg a sleppje van kormányon itthon. Tudom, nem fogod elhinni - attól még igaz. :) A kétharmaddal a forinterő szamára legjobb forgatókönyv valósult meg. Egyszerű többségnél a fidesz kétharmaddal bebetonozott bábjai megbéníthatták volna a kormányzást. Ez az eshetőség be volt árazva, de nem ez történt. Emiatt lett ekkora erő. Meg1x: attól, h nem hiszed el, még igaz :)
Mi a véleményetek a forintról? MNB kamatcsökkentés? + újabb belengetése? Szerintem lassan egy inverz fej vállból kilőhetne 360-367-ig, visszatesztelve a korábbi 367-es aljat legalább. dollár erő van, senkit nem érdekel. az olaj megállt, senkit nem érdekel. MNB csökkent, senkit nem érdekel. MNB tovább csökkentette, senkit nem érdekel. FED szerint inflációs nyomás van, senkit nem érdekel. Akkor mi érdekli a világot? Kicsit fomos ez az EUR bevezetés miatti vegyük a világba a forintot.
és mindenkinek jobb lesz így szerintem. Nem kell azon zsezsegni állandóan a másik hogyan él, dolgozni jár e vagy sem. Se marginálisra zsugorodott párt és vezére miatt nyafogni, mennek ezek a dolgok a maguk útján.
Magyar Állampapír tulajok